ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
26/09/2008

Δικαιούχοι για λουτροθεραπεία είναι οι άμεσα ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των Ειδικών Ταμείων, όχι όμως και τα προστατευόμενα μέλη τους.

Για να αποδοθούν οι παροχές της Λουτροθεραπείας χρειάζεται έγκριση από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πριν την πραγματοποίησή της.

Για την έγκριση απαιτείται:

  • Παραπομπή του ασφαλισμένου στην Α΄ βάθμια Υγειονομική Επιτροπή από θεραπευτή γιατρό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αντίστοιχης ειδικότητας.
  • Γνωμάτευση της Α βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για την πάθηση, το είδος και τον αριθμό των λούσεων κλπ.

*Δεν χρειάζεται γνωμάτευση της Α βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής όταν πρόκειται για ασφαλισμένους και συνταξιούχους άνω των 60 ετών, οι οποίοι την τελευταία τριετία μεταβαίνουν ανελλιπώς προς λουτροθεραπεία. Τα πρόσωπα αυτά έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν για λουτροθεραπεία στην ίδια λουτροπηγή  που είχαν μεταβεί την προηγούμενη τριετία για τον αριθμό λούσεων,  μόνο με βεβαίωση ιατρού καρδιολόγου ή παθολόγου, ότι δεν υπάρχει αντένδειξη για λουτροθεραπεία. Σε περίπτωση μετάβασης σε διαφορετικές λουτροπηγές, θα λαμβάνεται υπόψη η τελευταία λουτροπηγή που μετέβηκαν.

Η απόδοση των παροχών Λουτροθεραπείας γίνεται από το Τμήμα Παροχών του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, όπου υποβάλλονται τα παρακάτω πρωτότυπα δικαιολογητικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1. Βιβλιάριο Υγείας ατομικό (ή οικογενειακό, αν υπάρχει, για τον υπολογισμό της προσαύξησης λόγω οικογενειακών βαρών, στην περίπτωση εργαζόμενου).

  2. Αντίγραφο της απόφασης Δ/ντή θεωρημένο κατά την ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης από το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο οποίο υπάγεται η λουτροπηγή ή αν το Υποκατάστημα βρίσκεται σε άλλη πόλη, από τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

  3. Απόδειξη ή  απόκομμα εισιτηρίου άφιξης και αναχώρησης ή βεβαίωση στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός εισιτηρίου, ημερομηνία κλπ.

  4. Βεβαίωση-Απόδειξη η λουτροπηγής για τον αριθμό των λούσεων, το ποσό που καταβλήθηκε για τις λούσεις και τα ημερήσια αποκόμματα λούσεων, εισπνοών κλπ.

  5. Απόδειξη ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου δωματίου θεωρημένη από την εφορία.

Αν πρόκειται για εργαζόμενο απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικών βιβλιαρίων (Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης ή ΔΑΤΕ ή αν δεν έχει εκδοθεί Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης, βεβαίωση εργοδότη επικυρωμένη από το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της περιοχής του εργοδότη).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss