ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την τόνωση του κατασκευαστικού κλάδου
06/10/2010

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΘετική ανταπόκριση των τραπεζών στη χρηματοδότηση του Προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον».

Μετά την υποβολή προσφορών επτά χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο ΤΕΜΠΜΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Επτά τράπεζες εκδήλωσαν εχθές ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτήσουμε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια.

Σε μια περίοδο όπου ο κατασκευαστικός κλάδος δοκιμάζεται και χιλιάδες συνάνθρωποί μας βιώνουν την απειλή της ανεργίας, δίνουμε το σύνθημα για επανεκκίνηση και αναθέρμανση της οικονομίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Η ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη είναι ένα από τα πρώτα μας βήματα για να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της οικονομίας. Αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και τις ανάγκες της. Είμαστε δίπλα στην αγορά και στα προβλήματά της. Χτίζουμε γέφυρες και συνεργασίες με κάθε φορέα που αντιλαμβάνεται τη συγκυρία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται καθημερινά. Μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι από αυτήν την κρίση θα βγούμε πιο δυνατοί».

Επισημαίνεται ότι με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα κλήθηκαν να καταβάλουν 400 εκ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι και η κρατική συμμετοχή μέσω του ΕΣΠΑ. Η ανταπόκρισή τους αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 εκ. ευρώ. Το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον», υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και προβλέπει παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες, κτίρια και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων. Η β’ φάση του προγράμματος θα υλοποιηθεί μέσα από το νέο Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.Α.Ν).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss