ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ''ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010''
18/05/2010

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Τρίκαλα, 18/05/10

ΝΕΟΤο Επιμελητήριο Τρικάλων και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, 2007 - 2013» Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για τη Θεσσαλία, προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους σε ενημερωτική εκδήλωση για τη παρουσίαση του Προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση 2010», το οποίο προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ 2007-2013.

Η ενημερωτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαΐου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1). Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι στελέχη της ΑΕΔΕΠ και ειδικότερα, ο κος Βενετσάνος Παναγιώτης, υπεύθυνος προβολής και δημοσιότητας της ΑΕΔΕΠ και η κα Γεροδήμου Χαρά, υπεύθυνη του Προγράμματος «Πράσινη Επιχείρηση 2010».  

To πρόγραμμα έχει κεντρικό στόχο την ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στη λειτουργία της παραγωγικής διαδικασίας και την εν γένει παραγωγική αλυσίδα και ενισχύει μεταποιητικές επιχειρήσεις με τρεις κλεισμένες 12μηνες διαχειριστικές χρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κλάδους με κωδικούς Κ.Α.Δ. 2008: 10-33 (με περιορισμούς στο τομέα των τροφίμων και ποτών) και επιχειρήσεις του τομέα υπηρεσιών με κωδικό Κ.Α.Δ. 2008: 82.92 (δραστηριότητες συσκευασίας) και 96.01 (πλύσιμο και στεγνό καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων).

Οι παραπάνω επιχειρηματικές δραστηριότητες ενισχύονται για ενέργειες στη Διαχείριση/ανακύκλωση/διάθεση αποβλήτων, Παρακολούθηση εκπομπών ρύπων, Ανάπτυξη «πράσινων» προϊόντων και διαδικασιών, Ανάκτηση/εξοικονόμηση ενέργειας και ύδατος, Ενσωμάτωση προτύπων, Ανάπτυξη υποδομών και βελτίωση παραγωγικής διαδικασίας για τους σκοπούς του Προγράμματος και Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. € και χρηματοδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού από 30.000,00 € έως 200.000,00 € με το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) στη Θεσσαλία να ανέρχεται στο 40% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, υπεύθυνη κα Σδρένια Σοφία – Οικονομολόγος & Επιχ/κή Σύμβουλος (τηλ. 2431028189, e-mail: sdrenia @ trikalabiz.gr).

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss