ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
09/12/2009

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Δελτίο Τύπου
9/12/2009

Κεντρικός συντονιστής διακρατικού προγράμματος το Επιμελητήριο
Συμμετείχαν επιτροπές από Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γερμανία
και εκπρόσωποι αραβικών χωρών.
Βασίλης Γιαγιάκος: «Στόχος να ενεργοποιηθούν παραγωγικές μάζες της κοινωνίας, να εκπαιδευθούν  και  να μυηθούν στις νέες τεχνολογίες, ώστε να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα»

Διακρατικό πρόγραμμα για την προώθηση της καινοτομίας συντονίζει το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο των δράσεών του, για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, τη  διεύρυνση των οριζόντων της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών, αλλά και  με τη χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

Το πρόγραμμα  υλοποιείται στο πλαίσιο του  Leonardo Da Vinci αφορά την Πολυμερή δράση για σχέδια μεταφοράς καινοτομίας, με τίτλο «E-commerce for traditional Products – women 50+».

Το τετραήμερο, Κυριακή 6, Δευτέρα 7, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου  2009, πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα η πρώτη συνάντηση των εταίρων του Προγράμματος.

Στη πρώτη αυτή συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τους 8 εταίρους του προγράμματος, και συζητήθηκαν αναλυτικά οι λεπτομέρειες του. Συμφωνήθηκαν όλες οι διαδικασίες πραγματοποίησης του, ενώ ανατέθηκαν και εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσει ο κάθε εταίρος μέχρι την επόμενη συνάντηση. Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Σόφια (Βουλγαρία) τον Ιούνιο του 2010, για την αξιολόγηση της πορείας αλλά και τον προγραμματισμό των επόμενων ενεργειών του προγράμματος. Στην επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί η ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού, ενώ η πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του κάθε φορέα με την  ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, χαιρετίζοντας τις εργασίες της συνάντησης, ευχήθηκε στους εκπροσώπους των εταίρων του προγράμματος, μέσω αυτού, να ενεργοποιηθούν παραγωγικές μάζες της κοινωνίας, να εκπαιδευθούν και  να μυηθούν στις νέες τεχνολογίες, ώστε να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.  Ο ίδιος, υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και οικονομίες, από την ανταλλαγή σκέψεων, ιδεών και προτάσεων από εκπροσώπους χωρών με διαφορετικό πολιτισμό και διαφορετικά παραγωγικά και οικονομικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιαγιάκος, επέμεινε ιδιαίτερα στην διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος στις «ομάδες στόχου», όπως είναι οι γυναικείοι συνεταιρισμοί του Νομού μας, που στην εξέλιξη του, θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτό, αποκομίζοντας πολλαπλά οφέλη στο επίπεδο της εκπαίδευσης, αλλά και της ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών (διαδίκτυο κλπ), για την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων τους.

 Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί την έναρξη ενός 2ετούς διακρατικού προγράμματος, το οποίο έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Τρικάλων, ως κεντρικός συντονιστής, και χρηματοδοτείται με την Υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών είναι ο εθνικός φορέας υποστήριξης του συγκεκριμένου προγράμματος και στο οποίο συμμετέχουν εκτός του Επιμελητήριου Τρικάλων, άλλοι επτά (7) εταίροι από πέντε διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γερμανία).

Το πρόγραμμα «E-commerce for traditional Products – women 50+» στοχεύει στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού αλλά και στην εκπαίδευση γυναικών (ηλικιακής ομάδας 50+) που εργάζονται ή επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο των παραδοσιακών προϊόντων. Οι τομείς εκπαίδευσης θα συμπεριλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες.
-    χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών
-    Ηλεκτρονικό εμπόριο
-    Τυποποίηση προϊόντων
-    Αγγλικά για επιχειρηματίες
-    Ευρωπαϊκές οδηγίες τυποποίησης και συσκευασίας προϊόντων
-    Τυποποίηση και πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων.
-    Εκπαίδευση επιχειρηματιών.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι εκπρόσωποι των εταίρων επισκέφθηκαν, συνοδευόμενοι από εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Τρικάλων, το Παγκόσμιας Ακτινοβολίας, Μοναστικό Συγκρότημα των Μετεώρων, ενημερώθηκαν, αλλά και γεύθηκαν την Τρικαλινή κουζίνα και ξεναγήθηκαν στις μοναδικές γωνιές της πόλης των Τρικάλων.
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss