ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
16/11/2009

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίκαλα 13/11/09

Η αρχή για μια οργανωμένη συνεργασία ανάμεσα στους Τρικαλινούς και τους Ναπολιτάνους έγινε, μετά την επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Τρικάλων στη Νάπολη της Ιταλίας και συγκεκριμένα στο εμπορευματικό κέντρο CIS Nola (8-11 Νοεμβρίου).

Σε έναν απίστευτα μεγάλο χώρο, οι Ιταλοί, έχουν οργανωθεί σε τέτοιο βαθμό που καθημερινά είναι σε θέση να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν επιχειρηματίες από όλη την Ευρώπη, στην οποία και απευθύνονται.

Η αποστολή του Επιμελητηρίου Τρικάλων, δεν μπορεί, παρά να θεωρηθεί επιτυχημένη. Οι συμμετέχοντες επιχειρηματίες, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέες επιχειρήσεις, να κάνουν συναλλαγές και να ξεκινήσουν συνεργασίες με προοπτική.

Μιλώντας με νούμερα

Για να διαπιστώσει κανείς το μέγεθος του CIS, ίσως αρκούν τα νούμερα: Μια έκταση ενός εκατομμυρίου τετραγωνικών μέτρων, 8 νησίδες με 300 επιχειρήσεις που καλύπτουν 100 διαφορετικούς τομείς πλην του τομέα των τροφίμων, βιτρίνες που καλύπτουν απόσταση 6 χιλιομέτρων, 15 χιλιόμετρα εξωτερικών δρόμων που διευκολύνουν την κυκλοφορία των επισκεπτών, 13.000 φορτηγά που μπαινοβγαίνουν και περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα κάθε χρόνο, 170 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα χώρος στάθμευσης, 20.000 εργαζόμενοι την ημέρα, 130 γραφεία με ένα ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών. Απαραίτητη σημείωση, το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στο Cis, έχουν δημιουργήσει και την δική τους τράπεζα.

Άρτια οργάνωση – εξυπηρέτηση

Αυτό που διαπίστωσαν και οι Τρικαλινοί επιχειρηματίες από την πρώτη στιγμή, είναι η άρτια οργάνωση και η εξυπηρέτηση των στελεχών του CIS. Η άφιξη στη Νόλα, συνοδεύτηκε από θερμή υποδοχή από τον Γενικό Διευθυντή του εμπορευματικού κέντρου κ. Guida, ο οποίος μίλησε, απευθυνόμενος στους Τρικαλινούς για εταιρίες με ιστορία 100 και πλέον χρόνων. “Θα βρείτε προϊόντα φτιαγμένα 100% στην Ιταλία, αλλά και προϊόντα φτιαγμένα σε άλλες χώρες του εξωτερικού αλλά με ιταλικές προδιαγραφές”, πρόσθεσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Interporto, τον χώρο από όπου μετακινούνται τα εμπορεύματα και το “Vulcano buono”, το εμπορικό κέντρο που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τον καταναλωτή και όχι τους εμπόρους. “Ενώθηκαν οι τρεις πραγματικότητες”, υπογράμμισε και εξήγησε ότι πρόκειται για μια μικρή πόλη που έχει εστιατόρια, μπαρ, χώρους εστίασης, αστυνομία και πυροσβεστική.

Από τα στοιχεία πάντως που μπορούν να χαρακτηρίσουν το CIS ως έναν άρτια οργανωμένο χώρο, το γεγονός ότι οι Τρικαλινοί, έφτασαν και μετά την υποδοχή είχαν προγραμματισμένες επιχειρηματικές συναντήσεις και στη συνέχεια οργανωμένες επισκέψεις στους χώρους της κάθε επιχείρησης που τους ενδιέφερε, για να μπορέσουν να δουν τα εμπορεύματά τους και να κάνουν τις όποιες παραγγελίες.

Κι όλα αυτά με την βοήθεια των διερμηνέων, με την σημείωση ότι κάθε επιχειρηματίας, είχε τον δικό του διερμηνέα, από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα που διαρκούσαν οι επιχειρηματικές συναντήσεις.

Όταν οι 30 γίνονται 300...

Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, οι Τρικαλινοί, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και έναν από τους ιδρυτές του εμπορευματικού κέντρου, τον κ. Gianni Punzo. Μάλιστα η Διευθύντρια του Επιμελητηρίου Τρικάλων κα Αθανασία Βράντζα, παρέδωσε ένα αναμνηστικό στον κ. Punzo και εκείνος με τη σειρά του ανταπέδωσε την κίνηση με ένα αναμνηστικό από το Vulcano Buono.

Ο κ. Punzo εξήγησε ότι το CIS Nola προέκυψε όταν 30 επιχειρηματίες από τη Νάπολη διαπίστωσαν ότι ο χώρος της Νάπολης δεν ήταν αρκετός για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους. Πήραν λοιπόν την απόφαση να φύγουν μερικά χιλιόμετρα μακριά και εντόπισαν τη Nola, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Νάπολη. Εκεί ξεκίνησαν οι επενδύσεις, οι οποίες σιγά σιγά επεκτάθηκαν για να φτάσουν σήμερα οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις τις 300. Σημειώνεται δε, ότι εκκρεμούν οι αιτήσεις πολλών επιχειρήσεων που αν και θέλουν να συμμετέχουν στο εμπορευματικό κέντρο, δεν μπορούν λόγω έλλειψης χώρου, οπότε είναι σε αναμονή.

Σχολιάζοντας την κίνηση που έγινε, ο πρόεδρος του Cis, εξήγησε πως “η ανάγκη ενώνει, ο πλούτος χωρίζει” και δεν παρέλειψε να δώσει συμβουλές στους Τρικαλινούς επιχειρηματίες για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούν για να πετύχουν.

Διάχυτη η ικανοποίηση

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις που έγιναν ανάμεσα σε Ιταλούς και Τρικαλινούς, χαρακτηρίζονται επιτυχημένες. Αναλόγως των ειδών που ο καθείς δήλωσε με την αίτηση συμμετοχής στην αποστολή, έκανε τις συναντήσεις του, βρήκε νέους προμηθευτές και ξεκίνησε νέες συνεργασίας. Από την Ιταλία λοιπόν, όλοι οι Τρικαλινοί αναχώρησαν ικανοποιημένοι και με ένα δεδομένο: ότι η συνεργασία με τους Ιταλούς και το Cis Nola, μόλις ξεκίνησε και η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είτε με νέες επιχειρηματικές αποστολές, είτε με εκθέσεις που θα συμμετέχουν Ιταλοί, είτε με εκθέσεις και λοιπές οργανώσεις που θα συμμετέχουν οι Τρικαλινοί.

Να αναφέρουμε τέλος, ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, οι Τρικαλινοί επιχειρηματίες, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη Νάπολη, αλλά και στη Ρώμη, όπως επίσης και να δοκιμάσουν τοπικές γεύσεις, στο πλαίσιο της πολύ καλής φιλοξενίας των Ναπολιτάνων που οργάνωσαν με το Επιμελητήριο Τρικάλων την επιχειρηματική αποστολή.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ CIS NOLA ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ (26/10/2009)
ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (09/11/2009)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss