ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
23/10/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23/10/09
 
EMPOR_KALAMP_1_F533.jpgΟ πρόεδρός του κ. Βασίλης Γιαγιάκος συζήτησε εκτενώς τις ανάγκες και τα προβλήματα του Εμπορικού κόσμου της Καλαμπάκας καθώς και την αναγκαιότητα προσαρμογής στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής και στελέχη του Επιμελητηρίου Τρικάλων συναντήθηκε την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009, το βράδυ, με τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο πρόεδρος κος Μαντάρας Θεολόγης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο κο Τσικέλη Νικόλαο καθώς και, την κα Νάτση Ευφροσύνη, τον κο Πετρόπουλο Χαράλαμπο, τον κο Σιαμουρέλη Γιώργο και την κα Γκάτζη Σοφία.

Ο κ. Γιαγιάκος, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο και το υπόλοιπο συμβούλιο, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει το Επιμελητήριο Τρικάλων στην υποστήριξη του εμπορικού κόσμου, για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, την επίλυση των προβλημάτων της και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας. Επίσης, τόνισε τις δράσεις (μέσω προγραμμάτων που έχουν κατατεθεί) που έχει δρομολογήσει για την ανάπτυξη κλάδων όπως ο τουρισμός και η γεωργία. Δράσεις οι οποίες μπορούν να φέρουν χρήματα στην αγορά συμβάλλοντας έτσι, στην τόνωση όλων των επιχειρηματικών κλάδων. Τέλος αναφέρθηκε στην επιχειρηματική αποστολή που διοργανώνει το Επιμελητήριο στο κέντρο χονδρικής CIS NOLA στη Νάπολη της Ιταλίας, 8-11 Νοεμβρίου.

EMPOR_KALAMP_2_F563.jpgΟ κος Μαντάρας με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το Επιμελητήριο Τρικάλων για την έμπρακτη και συνεχή συνεργασία τους, τόνισε την αναγκαιότητα τέτοιων δράσεων για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού, κυρίως σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Ταυτόχρονα ζήτησε να λάβει αναλυτικές πληροφορίες για την επιχειρηματική αποστολή στη Νάπολη, ώστε να παροτρύνει τον εμπορικό κόσμο της Καλαμπάκας να συμμετάσχει σ’ αυτή.

Στη συνέχεια της συζήτησης, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμπάκας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως αυτό με την Λαϊκή Αγορά, ενώ ακολούθως, ζήτησε τη στήριξη του Επιμελητηρίου στα θέματα της διαφημιστικής καμπάνιας του συλλόγου, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, καθώς και της οργάνωσης των γραφείων του στην Καλαμπάκα.

Ο κος Γιαγιάκος, τόνισε τη σημαντικότητα τόσο της διαφημιστικής καμπάνιας όσο και της οργάνωσης των γραφείων του Εμπορικού συλλόγου λέγοντας ότι το Επιμελητήριο Τρικάλων θα υποστηρίξει τις δράσεις αυτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, οι έμποροι της Καλαμπάκας αναφέρθηκαν στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, τονίζοντας την ανάγκη στήριξης τον Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων με προγράμματα προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες.

Ο Πρόεδρος, με τη σειρά του συμφώνησε ότι, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω της οικονομικής  κρίσης  και γι΄αυτό το λόγο το Επιμελητήριο Τρικάλων θα καταθέσει προτάσεις για ειδικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις συγκεκριμένες ανάγκες.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss