ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
16/10/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16/10/09


DSC01358_F23147.JPGΟ πρόεδρός του κ. Βασίλης Γιαγιάκος αναφέρθηκε εκτενώς, στην παραγωγική και μεταποιητική δραστηριότητα της περιοχής, στις αναπτυξιακές δυνατότητες του τουρισμού, αλλά και στην καινοτόμα πρόταση του «πράσινου θερμοκηπίου»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων επισκέφθηκε την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009, ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Walter Leuchs συνοδευόμενος από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλία κ. Γ. Παπαρίζο, τον Δ/ντη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Δρ. Κελέμη και την υπάλληλο του προξενείου - διερμηνέα κα. Αναστασοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Τρικάλων  κ. Βασίλης Γιαγιάκος ενημέρωσε τον Γ. Πρόξενο για την λειτουργία του Επιμελητήριου και τις δράσεις του. Αναφέρθηκε στα τοπικά προϊόντα, στην ποιότητα παραγωγής τους και στην συμβολή του Επιμελητήριου στην προσπάθεια των Τρικαλινών επιχειρήσεων να προωθήσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

DSC01360_F23252.JPGΟ κ. Γιαγιάκος υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει το Επιμελητήριο Τρικάλων στον Τουρισμό σαν σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της περιοχής, στον αυξημένο αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο το Νομό και ιδιαίτερα την περιοχή της Καλαμπάκας η οποία φιλοξενεί τους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων.

Επίσης, παρουσίασε αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις προοπτικές περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξη του ορεινού όγκου με την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, όπως είναι η μεγάλη ποικιλία των βοτάνων και η τοπική κουζίνα.

Ο Γ. Πρόξενος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αναπτυξιακές δυνατότητες του ορεινού όγκου, αναφέροντας πως «ενώ τα Μετέωρα είναι ευρέως αναγνωρισμένα, ο ορεινός όγκος δεν έχει την ανάλογη προβολή ώστε να γίνει γνωστός και να προσελκύει τους τουρίστες». Ο κ. Γιαγιάκος υπογράμμισε πως ο ορεινός όγκος προσελκύει τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ πλέον αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες  προβολής του, προκειμένου να μπει στους ταξιδιωτικούς προορισμούς και των ξένων επισκεπτών. Από την πλευρά, Γ. Πρόξενος εξέφρασε την πρόθεσή  του να επισκεφθεί τον ορεινό όγκο του Νομού μας.

Πέραν του τουρισμού, μεγάλο μέρος της συζήτησης αφορούσε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις αναπτυξιακές προοπτικές που μπορούν να δημιουργήσουν στην περιοχή.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε η γερμανική αντιπροσωπεία για την καινοτόμα πρόταση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη δημιουργία του «πράσινου θερμοκηπίου». Ο κ. Γιαγιάκος εξήγησε  πως το Επιμελητήριο Τρικάλων, ανέλαβε μία συγκεκριμένη πρωτοβουλία: Τη δημιουργία του πρώτου σε Πανελλαδικό επίπεδο, «πράσινου θερμοκηπίου».

Ως γνωστόν, το Επιμελητήριο προωθεί την ένταξη σε τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μιας ολοκληρωμένης πρότασης για το «πράσινο θερμοκήπιο»  η οποία  συνδυάζει την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με την έρευνα για την αναζήτηση εναλλακτικών και οικονομικών μεθόδων ενέργειας με τελικό αποτέλεσμα την προστασία του περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη πρωτοποριακή για τα ελληνικά και όχι μόνο δεδομένα, πρόταση, χαιρετίστηκε από τη γερμανική αντιπροσωπεία η οποία με την τεχνογνωσία που διαθέτει η χώρα της, υπογράμμισε τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν για το Νομό Τρικάλων, αλλά και τη Θεσσαλία γενικότερα, από την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss