ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΥΦ.ΑΝ. κ. Ι. ΜΠΟΥΓΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ
07/08/2009

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΥΠΑΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ,
5/08/2009

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Ιωάννης Μπούγας υπέγραψε δύο νέες Κ.Υ.Α. των Υπουργείων Ανάπτυξης και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., με τις οποίες ενσωματώνονται εναρμονισμένα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΛΟΤ σε α) παράθυρα και εξωτερικά συστήματα θυρών για πεζούς χωρίς χαρακτηριστικά πυραντίστασης ή/και διαρροής καπνού, β) εξώφυλλα και εξωτερικές περσίδες, κατ' εφαρμογή του άρθρου 2 παρ.2 του Π.Δ. 334/94 περί «προϊόντων δομικών κατασκευών».

Με τις νέες ΚΥΑ προχωρά η ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών προτύπων (σήμανση CE)  που αφορούν σε δομικά υλικά σε ένα σημαντικό κλάδο της μεταποίησης, αυτόν του αλουμινίου και των αλουμινοκατασκευών, συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία των καταναλωτών μέσω της χρήσης εγγυημένων προδιαγραφών. Αρχικά εξετάστηκαν οι παραπάνω δυο κατηγορίες δομικών υλικών- προϊόντων, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση ευρωπαϊκών προτύπων σε όλο τον κλάδο του αλουμινίου.

Οι νέες Κ.Υ.Α. περιλαμβάνουν περισσότερα πληροφοριακά στοιχεία, έτσι ώστε να καθίσταται κατανοητές οι απαιτήσεις που υπάρχουν για τη σήμανση των δομικών υλικών και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για όσους τα παράγουν ή εμπορεύονται, αλλά και να επιτυγχάνεται πληρέστερη ενημέρωση των χρηστών των υλικών αυτών. Επιπλέον η νέα δομή των σχετικών Κ.Υ.Α. θα επιτρέψει στις αρμόδιες αρχές εποπτείας της αγοράς την καλύτερη άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, καθώς περιλαμβάνει περισσότερες τεχνικές πληροφορίες, που καθορίζουν σημαντικές παραμέτρους του ελέγχου, καθώς και υποχρεωτικό τύπο και περιεχόμενο σήμανσης.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss