ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
13/04/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΚΑΛΑ, 13/04/2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣΣυναντήθηκαν με τον Πρόεδρό του κ. Βασίλη Γιαγιάκο στον οποίο παρουσίασαν το νέο πρόγραμμα της Τράπεζας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων

Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο, επισκέφθηκαν χθες το πρωί,  ο Διευθυντής Δικτύου ΣΤ΄ κ. Χρήστος Καντζέλης , ο Περιφερειακός Διευθυντής Καταστημάτων Θεσσαλίας κ. Ηλίας Χριστάνας και ο Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας Τρικάλων κ.  Κωνσταντίνος Κυριαζίδης, προκειμένου να παρουσιάσουν το νέο πρόγραμμα της Τράπεζας για την ενίσχυση  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στα Επιμελητήρια στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης, η  Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει νέα πρωτοβουλία συνεργασίας με μικρομεσαίες επιχειρήσεις - μέλη των Επιμελητηρίων της χώρας, προσφέροντας ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητάς τους. Η Τράπεζα διαθέτει προϊόν ανοικτής πίστωσης για κεφάλαιο κίνησης με υποχρεωτική καταβολή μόνο τόκων και ελεύθερη καταβολή κεφαλαίου.

Η χρηματοδότηση θα γίνεται με την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας των επιχειρήσεων. Τα ποσά των χορηγήσεων από το πρόγραμμα θα είναι έως 30% του ετήσιου τζίρου της επιχείρησης με ανώτατο ποσό τα 40.000 ευρώ όταν υπάρχουν προσωπικές εγγυήσεις, και έως 70% του ετήσιου τζίρου της επιχείρησης, χωρίς ανώτατο όριο, με την παροχή εξασφαλίσεων.

Το μέτρο  προέκυψε κατόπιν συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και αφορά τα εγγεγραμμένα μέλη των Επιμελητηρίων τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις του σχετικού προϊόντος και τα οποία έχουν εκπληρώσει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς τα Επιμελητήρια.

Ο κύριος Γιαγιάκος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων του Νομού μας. Αναφέρθηκε σε  συγκεκριμένες επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά, απασχολούν προσωπικό, έχουν προοπτικές ανάπτυξης, αλλά δεν ενισχύεται η ρευστότητά τους  από τις Τράπεζες. Ειδικότερα, διαπίστωσε πως υπάρχουν επιχειρήσεις στο Νομό που έχουν όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και θα πρέπει να υποστηριχθούν με κεφάλαια κίνησης, αλλά οι Τράπεζες δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την υπαρκτή ανάγκη. Για το λόγο αυτό, χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας η οποία έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss