ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΦΟΡΟΥΜ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
20/03/2009

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 19/03/2009

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΤο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, διοργανώνει επιχειρηματικό φόρουμ από κοινού με την Παγκόσμια Τράπεζα, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 και ώρα 13.30, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων για τα τρέχοντα και μελλοντικά αναπτυξιακά έργα της Παγκόσμιας Τράπεζας και τις διαδικασίες προμηθειών για τα χρηματοδοτούμενα έργα από την Τράπεζα σε δύο περιοχές ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, την Ανατολική Ευρώπη και Κεντρική Ασία καθώς  και τη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή .

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τη ευκαιρία να συζητήσουν άμεσα με 20 εξειδικευμένα στις προμήθειες στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας, τα οποία είναι υπεύθυνα για 30 χώρες. Παράλληλα, θα μπορούν να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες και υποδείξεις σχετικά με το πώς θα υποβάλλουν επιτυχώς προσφορές και θα κερδίσουν συμβόλαια. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλες ελληνικές επιχειρήσεις που είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμούς της Παγκόσμιας Τράπεζας.   

Το 2008, η Παγκόσμια Τράπεζα χρηματοδότησε έργα ύψους 4,5 δις. δολαρίων στην Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία και 1,5 δις. δολαρίων στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Συνολικά, κατακυρώθηκαν 1.300 συμβάσεις, οι οποίες κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα τομέων, κυρίως στις θεματικές ενότητες των υποδομών, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και υγιεινής, της ενέργειας και μεταλλευτικής βιομηχανίας καθώς και της νομοθεσίας και δικαιοσύνης. Για το 2009 και μετέπειτα, τα δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss