ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ 1ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ «ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ» (One – Stop - Shop) ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
19/03/2009

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 17/03/2009

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΒΕΑΞεκινάει από 1ης Απρίλιου 2009 η λειτουργία του «Γραφείου Μιας Στάσης» (One – Stop - Shop) στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Ιωάννη Μπούγα, ο οποίος και χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή του Ε.Β.Ε.Α.. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή συμπεριλαμβάνεται και στον Νόμο 2081/92 των Επιμελητηρίων, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3419/2005.

Ειδικότερα, ο νόμος αναφέρει «…Τα Επιμελητήρια αναλαμβάνουν, ύστερα από αίτηση μέλους ή υποψηφίου μέλους τους, να υποβάλουν ενώπιον κάθε αρχής ή υπηρεσίας αιτήματα και δικαιολογητικά για λογαριασμό μελών ή υποψηφίων μελών τους, να συγκεντρώνουν και παραδίδουν σε αυτά, κάθε πιστοποιητικό και έγγραφο που εκδίδεται από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ή υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης οιουδήποτε βαθμού ή από δικαστικές αρχές, εφόσον τα έγγραφα και τα πιστοποιητικά αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα του μέλους η του υποψηφίου μέλους το οποίο υπέβαλε την σχετική αίτηση….»

Το Γραφείο Μίας Στάσης θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μελών του Ε.Β.Ε.Α., το οποίο αναβαθμίστηκε και στελεχώθηκε με περισσότερο προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων. Στο πρώτο στάδιο εφαρμογής, θα διεκπεραιώνονται οι διαδικασίες  των Ε.Π.Ε., οι εγγραφές των οποίων ξεπερνούν τις 1.500 ετησίως. Οι συναλλασσόμενοι προσερχόμενοι στην υπηρεσία θα

  • πληροφορούνται όλα τα σχετικά για τη νόμιμη ίδρυση ή μεταβολή της επιχείρησης
  • προβαίνουν σε «Ειδική εξουσιοδότηση της Υπηρεσίας (one stop shop) του Ε.Β.Ε.Α.», και
  • θα καταθέτουν, τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αποδεικτικό επαγγελματικής στέγης (συμβόλαιο ιδιοκτησίας ακινήτου ή μισθωτήριο ή παραχωρητήριο κλπ), καταστατικό, στοιχεία διεύθυνσης και ταυτότητας, κόστος των διαφόρων τελών ή παραβόλων και τυχόν λοιπά δικαιολογητικά.
Επιπλέον, η υπηρεσία θα  διεκπεραιώνει, για λογαριασμό των ενδιαφερομένων και όλες τις υπόλοιπες απαιτούμενες ενέργειες προς τις συναρμόδιες Υπηρεσίες.
Ειδικότερα, θα προβαίνει:
  •  στην προέγκριση επωνυμίας
  1. στην παροχή οδηγιών για την ορθή και νόμιμη σύνταξη  και θεώρηση καταστατικού
  2. στην εξουσιοδότηση του Ε.Β.Ε.Α., έτσι ώστε να προβεί για λογαριασμό τους στη διεκπεραίωση όλων των γραφειοκρατικών διαδικασιών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Ταμείο Νομικών, το Ταμείο Υγείας  - Πρόνοιας Δικηγόρων, τη Δ.Ο.Υ κ.λ.π.
και κατόπιν, εντός τριών έως πέντε ημερών, θα παραδίδει στους ενδιαφερομένους όλα τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται για την ίδρυση της ΕΠΕ, όπως
  1. τα αντίγραφα του καταστατικού θεωρημένα για την καταχώρισή των στα βιβλία Εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών και το ΦΕΚ (τεύχος ΑΕ & ΕΠΕ), με την περίληψη της σύστασης, με τα οποία αποδεικνύεται η σύσταση της ΕΠΕ
  2. όλα τα παραστατικά με τις καταβολές των διαφόρων τελών ή παραβόλων, σε κάθε συναρμόδια υπηρεσία.

Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., σύντομα η υπηρεσία θα επεκταθεί και στις άλλες νομικές μορφές των επιχειρήσεων.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss