ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η χάραξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου προς δυναμικές καλλιέργειες είναι η πρόταση του Βασίλη Γιαγιάκου
20/10/2020

Στην ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Καρδίτσας για τη στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πλημμύρα «Ιανός», παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και του προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Ζυγογιάννη, συμμετείχαν και οι Πρόεδροι της  ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθάς, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου και του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή τους στους πληγέντες της Καρδίτσας και συζητώντας για τους τρόπους οικονομικής ανάκαμψης.

 

Τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Τρικάλων είχε εξαρχής η γειτονική πόλη της Καρδίτσας αλλά και οι λοιπές περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου, ζητώντας από τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης τη λήψη έκτακτων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης υπέρ των παραγωγών και των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές.

 

Η νομοθέτηση μιας δέσμης μέτρων για τη στήριξη όλων των επιχειρήσεων της Καρδίτσας και των καλλιεργητών έχει ήδη δρομολογηθεί, όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας.

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας επισήμανε ότι εκτός από τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί, έχουν καταστραφεί και οι αγροτικές καλλιέργειες με άμεση επίπτωση στη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, δεδομένου ότι η τοπική οικονομία στηρίζεται στο μεγαλύτερο βαθμό από το αγροτικό εισόδημα. Ο κ. Γιαγιάκος πρότεινε ότι πέρα από τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης που επιβάλλεται να εφαρμοστούν, είναι αναγκαίο να στηριχθεί από την Κυβέρνηση ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο προς νέες δυναμικές καλλιέργειες και τη μεταποίηση αυτών, πέραν της μονοκαλλιέργειας του βαμβακιού, ξεκινώντας από την Καρδίτσα και με εφαρμογή σε όλη τη Θεσσαλία ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στην περιφέρεια.

 2_F14287.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
signature

Αποκτήστε Ψηφιακή Υπογραφή

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss