ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΑΠΟ 1/7 ΣΕ ΙΣΧΥ Η Α.Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ
11/07/2008


Εκδόθηκε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο η Αγορανομική Διάταξη 7/2008 με την οποία καθορίζεται, η απεικόνιση των χορηγουμένων εκπτώσεων στις πωλήσεις όλων των μη ελεγχομένων ειδών, που διενεργούνται με τελικό προορισμό το λιανικό Εμπόριο..

Επίσης, με την συγκεκριμένη Α.Δ. είναι υποχρεωμένες οι επιχειρήσεις να καταθέτουν σε εμπιστευτικό πρωτόκολλο τις ειδικότερες συμφωνίες – πρόσθετες οικονομικές παροχές πέρα των εκπτώσεων, όπως επίτευξη στόχων τζίρου, προβολή των ειδών, προωθητικές ενέργειες κ.α .

Μεταξύ άλλων, οι Βιομηχανίες, Βιοτεχνίες, Συνεταιριστικά Εργοστάσια παραγωγών, εισαγωγείς- χονδρέμποροι και χονδρέμποροι, που εκδίδουν και τηρούν τιμοκαταλόγους, με τα προϊόντα και τα εμπορεύματά τους που πωλούν, στις περιπτώσεις, που θέλουν να χορηγήσουν στους πελάτες – αγοραστές των προϊόντων – εμπορευμάτων τους, εκπτώσεις (ποσοστιαίες ή χρηματικές), επί των τιμών πώλησης των τιμοκαταλόγων τους, υποχρεούνται, όπως τις εκπτώσεις αυτές τις αναγράφουν μόνο στα σχετικά εκδιδόμενα κατά την συναλλαγή τιμολόγια πώλησης και όχι με την έκδοση μεταγενέστερα της συναλλαγής πιστωτικών σημειωμάτων.

Η ίδια υποχρέωση υπάρχει και όταν η χορηγούμενη έκπτωση είναι σε είδος, είτε αντίστοιχου της συναλλαγής, είτε σε είδος που εμπεριέχεται στον τιμοκατάλογο της εταιρείας. Στις περιπτώσεις αυτές επί των εκδιδομένων τιμολογίων κάθε συναλλαγής τα χορηγούμενα δωρεάν είδη θα αναγράφονται αναλυτικά και θα φέρουν και την ένδειξη ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ» ή ΔΩΡΟ».

Σε κάθε περίπτωση οι χορηγούμενες εκπτώσεις (ποσοστιαίες ή χρηματικές ή σε είδος) θα πρέπει να εμφανίζονται επί των εκδιδομένων τιμολογίων πώλησης κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτει η τελική (πραγματική) τιμή πώλησης κάθε προϊόντος – εμπορεύματος.

Οι παραβάτες της παρούσης, που ισχύει σε όλη τη χώρα από 1- 7-2008 διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τον ισχύοντα Αγορανομικό Κώδικα.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακάτω επισυνάπτεται το κείμενο της Α.Δ..

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της γενικής Γραμματείας Εμπορίου: www.gge.gr.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΑΓΟΡΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 7/2008

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss