ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»
20/01/2011

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΠραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα από το Επιμελητήριο Τρικάλων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος
Μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα Πράσινος Τουρισμός πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Διαχειρίσεως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Α.Ε.Δ.Ε.Π.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος μίλησε για τη σημασία του τουρισμού και τις δυνατότητες του προγράμματος τις οποίες ανέλυσε το στέλεχος της Α.Ε.Δ.Ε.Π. κυρία Φλώρα Δαγλαρίδου.
Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, το Πρόγραμμα ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ προκηρύχθηκε ήδη από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο συμβάλλει στην άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.. Αποσκοπεί στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και της εταιρικής ευθύνης των τουριστικών επιχειρήσεων, στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των τουριστικών μονάδων καθώς και στη δημιουργία υποδομών που πληρούν τα κριτήρια οικολογικής πιστοποίησης.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν υφιστάμενες τουριστικές επιχειρήσεις (με ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας πριν την 01.01.2009) που δραστηριοποιούνται στον Τομέα του Τουρισμού και ειδικότερα οι κατωτέρω επιχειρήσεις:
• Ξενοδοχεία κλασσικού τύπου,
• Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων,
• Ξενοδοχεία μικτού τύπου,
• Ξενοδοχειακές μονάδες και λοιπές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν σε παραδοσιακά κτίρια,
• Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων και μικτής μορφής ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων,
• Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες,
• Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις,
• Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις(κάμπινγκ).
Ο συνολικός προϋπολογισμός της Δημόσιας Δαπάνης του προγράμματος ανέρχεται σε 30 εκ. € με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή. Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στις 15.000,00 € και ο μέγιστος προϋπολογισμός μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 400.000,00 €.
Το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης (επιχορήγηση) του προγράμματος κυμαίνεται από 40% έως και 45%, ανάλογα με τον τόπο-γεωγραφική περιοχή υλοποίησης του έργου. Για όλα τα έργα που θα ενταχθούν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής μέχρι το 50% της δημόσιας χρηματοδότησης με την προσκόμιση ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων είναι η 20/12/2010 με καταληκτική ημερομηνία την 25/02/2011.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss