ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ 18 ΘΕΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ – Ε.Ε.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010, ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ 4 ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ENTR-I-4, JLS-E-3,JRC G-2 ΚΑΙ SANCO–C-3, ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
29/12/2009

logo_el_F2855.jpgΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
& ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ   ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Σοφίας 15-10674, Αθήνα
Πληρ: Μακανίκα Α,
           Βλαχοπούλου
Φ.Τηλέφωνα : 210 3393341,210 3393380
ΦΑΞ :           2103389143
e-mail: f.vlachopoulou@ypes.gov.gr

Σας ενημερώνουμε ότι, όπως μας γνωστοποιήθηκε με έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Μ.Ε.Α.), προκηρύσσονται για πλήρωση οι παρακάτω   δέκα οκτώ (18) θέσεις  Εθνικών Εμπειρογνωμόνων στην Επιτροπή Ε.Ε. Αναλυτικά προκηρύσσονται :

  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Βοήθειας (AIDCO), Μονάδα G-7
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (COMP), Μονάδα E-4
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων ( ECFIN), Μονάδα Ο-1, χωρίς αποζημίωση
  •  Μία θέση  στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών  Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών ( EMPL ), Μονάδα Ο-3
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης ( ELARG), Μονάδα D-3  
  • Μία θέση  στη Γενική  Διεύθυνση Επιχείρησης και Βιομηχανίας (ENTR), Μονάδα  Ι-4    
  • Δύο θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος (ENV), Μονάδες Β-2 και D-2
  • Μία  θέση στη Γενική Διεύθυνση Μέσων ενημέρωσης και Κοινωνία της Πληροφορίας (INFSO), Μονάδα Β-2   
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας (JLS), Μονάδα Ε-3, χωρίς αποζημίωση   
  • Μία    θέση  στο Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC), Μονάδα  G-2
  • Δύο θέσεις  στο Ευρωπαϊκό Γραφείο καταπολέμησης της απάτης (OLAF), Μονάδες C-3  και D-8  
  • Δύο θέσεις στη Γενική Διεύθυνση Υγείας και Προστασίας του καταναλωτή (SANCO), Μονάδες  C-3  (χωρίς αποζημίωση) και   E-4   
  • Μία θέση στη Νομική Υπηρεσία ( CONC)   
  • Μία θέση στη Νομική Υπηρεσία (ΜΙΜΕ)
  • Μία θέση στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών (TREN), Μονάδα   C-3

Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ε.Ε. περί Εθνικών Εμπειρογνωμόνων, οφείλουν να υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά μέσω των Μονίμων Αντιπροσωπειών των κρατών-μελών, βάσει ειδικού εντύπου (European CV), το οποίο ανευρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.cedefop.eu.int/transparency/cv.asp , στην αγγλική, γαλλική ή γερμανική γλώσσα.

Ειδικότερα, ως προς τη συμπλήρωση του εν λόγω εντύπου, επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν στο λήμμα «Επιθυμητή θέση εργασίας / τομέας απασχόλησης» επακριβώς τα στοιχεία της θέσης (δηλ. Γεν. Δ/νση ή Υπηρεσία, Μονάδα), στην οποία επιθυμούν να εργαστούν.  Στην περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο ενδιαφέρεται για την κάλυψη περισσοτέρων της μιας θέσεων, τότε απαιτείται η σύνταξη χωριστών βιογραφικών σημειωμάτων κι όχι η αναγραφή όλων των θέσεων σε ένα έντυπο. Τέλος, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επιλέγουν τις θέσεις, για τις οποίες υποβάλουν τις αιτήσεις τους, με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή ταύτιση των τυπικών και ουσιαστικών τους προσόντων με τις προϋποθέσεις που θέτει η αντίστοιχη προκήρυξη.  

Εν συνεχεία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας : admin@rp-grece.be (υπόψη κυρίας Β. Σκαλιστήρα). Επιλέγεται ως μέθοδος αποστολής των αιτήσεων αυτή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αφενός για λόγους ταχύτητας κι αφετέρου διότι η πλειονότητα των αρμοδίων υπηρεσιών της Ε.Ε. ζητούν από τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες να τους διαβιβάσουν τις αιτήσεις αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή (e-mail). 

Οι εν λόγω αιτήσεις πρέπει να διαβιβαστούν στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία έως τις 8  Φεβρουαρίου 2010, εκτός των 4 θέσεων με στοιχεία ENTR-I-4, JLS-E-3,JRC G-2 και  SANCO–C-3 των οποίων η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 8 Ιανουαρίου 2010.

Η τελική προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η  15/02/2010 και 15/01/10 αντίστοιχα, πλην όμως η υποβολή των αιτήσεων στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της σχετικής προθεσμίας, προκειμένου να είναι δυνατή η συμπλήρωση ή η διόρθωσή τους, σε περιπτώσεις που τούτο απαιτείται, καθώς και η εμπρόθεσμη προώθησή τους. Τα λοιπά στοιχεία του φακέλου υποψηφιότητας μπορούν να αποστέλλονται, σε μεταγενέστερο στάδιο της διαδικασίας επιλογής, ταχυδρομικώς.

Επιπρόσθετα, η ηλεκτρονική διαβίβαση των αιτήσεων προς τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία, θα πρέπει να συνδυάζεται και με την τηλεομοιοτυπική διαβίβαση των σχετικών αιτήσεων με έγγραφο της υπηρεσίας, στην οποία υπάγεται ο δημόσιος υπάλληλος, προκειμένου να αποδεικνύεται ότι η υπηρεσία του ενδιαφερομένου έχει λάβει γνώση των σχετικών ενεργειών του. Το εν λόγω έγγραφο θα αποσταλεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία (υπόψη κας Βασ. Σκαλιστήρα) με φαξ στον αριθμό 003225515619 έως τις 08/02/10 ή  08/01/10 αντίστοιχα).

Η διαβίβαση των αιτήσεων από τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες δεν συνεπάγεται δέσμευση των κυβερνήσεων έναντι των ευρωπαϊκών οργάνων ή του ενδιαφερομένου.

Εφόσον υπάρξει σχετική αποδοχή της αίτησης, η Επιτροπή ή το Συμβούλιο καλεί τον εργοδότη, εν προκειμένω την κρατική αρχή, να πιστοποιήσει ότι ο ενδιαφερόμενος απασχολείται στις υπηρεσίες της τουλάχιστον κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο, ότι περαιτέρω δέχεται να αποσπαστεί και ότι διατηρείται το ισχύον καθεστώς ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης. Στο στάδιο αυτό απαιτείται επίσης, ανάλογα με τη Γενική Διεύθυνση / Υπηρεσία στην οποία αποσπάται ο Εθνικός Εμπειρογνώμονας, έλεγχος ασφαλείας από τις αρμόδιες υπηρεσίες των κρατών- μελών. Η Επιτροπή ή το Συμβούλιο καταβάλλει στους Εθνικούς Εμπειρογνώμονες ημερήσια αποζημίωση και καλύπτει έκτακτες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εφόσον αυτές προκύψουν κατά το διάστημα της απόσπασης.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού των Υπουργείων, Γενικών και Ειδικών Γραμματειών, καθώς και οι Διευθύνσεις Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, και  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης των Περιφερειών, παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Διοικητικού / Προσωπικού των φορέων που εποπτεύουν.

Τέλος σημειώνεται, ότι οι εν λόγω προκηρύξεις για τις θέσεις των Εθνικών Εμπειρογνωμόνων, στις οποίες προσδιορίζονται τόσο τα καθήκοντα, όσο και τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι, επισυνάπτονται στην παρούσα εγκύκλιο και δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική σελίδα της Γ.Γ.Δ.Δ. & Η.Δ : www.gspa.gr στην ενότητα : Δημόσια Διοίκηση / Επικαιρότητα.

Η υπηρεσία μας και η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

                                                               Ο Γενικός Διευθυντής  

                                                            Κωνσταντίνος Αργυρού
 

Σημείωση: Η με τα στοιχεία JRC-G-8 θέση της προηγουμένης εγκυκλίου που έληγε  στις 8 Δεκεμβρίου παρατείνεται μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2010.
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
INFSO-B-2-EN
ENV-D-2 - EN
ENV-B-2- EN
ENTR-I-4- EN_deadline 15 Jan
EMPL-03-EN
ELARG-D3-EN
ECFIN-CEF CPE 01-EN-cost free
COMP-E4- EN
AIDCO-G-7- EN
TREN-C-3-EN
SJ-MIME-EN
SJ-CONC EN
SANCO-E-4-EN
SANCO-C-3-EN-deadline 15 Jan-cost free
OLAF-D-8 -EN
OLAF-C-3- EN
JRC-G-2-EN deadline 15 Jan
JLS-E-3-EN_deadline 15 Jan Cost_free_SNE

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss