ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ PARTENARIAT ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
06/07/2009

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Partenariat Εκκλησιαστικών Ειδών  και Θρησκευτικού Τουρισμού, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για επικείμενες επιχειρηματικές συνεργασίες. 

Την Κυριακή το βράδυ, με ένα δείπνο που παρέθεσε το Επιμελητήριο Τρικάλων σε όλα τα μέλη της ξένης αποστολής, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Partenariat Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού, που διοργάνωσε ο ΟΠΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Η άρτια οργάνωση των διήμερων εργασιών αλλά και το έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε από όλους τους επιχειρηματίες έθεσαν τις βάσεις, για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο ξενοδοχείο “Διβάνη” στην Καλαμπάκα και κρίνονται απόλυτα επιτυχημένες καθώς σ’ αυτές συμμετείχαν 50 ελληνικές επιχειρήσεις από τους δυο κλάδους (θρησκευτικός τουρισμός - εκκλησιαστικά είδη) και 30 από ορθόδοξες χώρες (Ρωσία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, Μολδαβία, Κύπρο, Ισραήλ και Σερβία).

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Γιαγιάκος ευχήθηκε σ’ όλους τους επιχειρηματίες καλές δουλειές και καλά αποτελέσματα στις συναντήσεις τους αναφέροντας ότι «κεντρικός στόχος μας είναι η καθιέρωση των Μετεώρων ως τη σταθερή βάση για διεθνείς επιχειρηματικές συναντήσεις για τον προσκυνηματικό – μοναστηριακό τουρισμό και τα εκκλησιαστικά είδη».

Στο ίδιο κλίμα ο υποδιευθυντής του ΟΠΕ, κ. Παπαστεργιόπουλος μίλησε για τον ρόλο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου τον οποίο χαρακτήρισε ως εργαλείο για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και ευχήθηκε η πρώτη αυτή πιλοτική δράση να καθιερωθεί και να αποτελέσει δυναμικό κομμάτι ανάπτυξης των κλάδων των Εκκλησιαστικών Ειδών και του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Ήταν η πρώτη πιλοτική δράση που πραγματοποιήθηκε σε αυτόν τον τομέα σε Πανελλαδικό επίπεδο, η οποία μπορεί να αποδώσει πολλαπλασιαστικά και για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων μεταξύ επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και γενικότερα της χώρας, με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ίδιο ή παρεμφερείς κλάδους, από άλλες ομόδοξες χώρες.

Στο Partenariat έδωσαν δυναμικό παρόν, όπως είναι φυσικό, και οι Τρικαλινές επιχειρήσεις πραγματοποιώντας σημαντικές επαφές και θέτοντας τις βάσεις για την επίτευξη επιχειρηματικών συνεργασιών. Από τον κλάδο των Εκκλησιαστικών Ειδών συμμετείχαν οι επιχειρήσεις, ΚΑΡΑΜΑΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ ΝΕΚΤ. – ΜΑΓΕΙΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓ. ΟΕ, ΑΦΟΙ ΜΠΡΕΛΛΑ ΟΕ, ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΧΡ. – ΜΑΛΑΤΡΑΣ ΘΕΟΔ. ΟΕ, Δ. ΖΕΡΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, Δ. ΚΑΙ Ν. ΖΗΝΔΡΟΣ ΟΕ. Από τον κλάδο του Τουρισμού συμμετείχαν οι επιχειρήσεις, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΝΤΕΛΛΑΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GALAXY, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙΚΗΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΑΝΤΑΝΙΑ, ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων και Κάμπινγκ Καλαμπάκας και ο Σύλλογος Ξενοδόχων Καλαμπάκας.
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss