ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ “Digi-Lodge”
02/09/2009

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2/09/2009

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλει για την αξιοποίηση του τουριστικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του Νομού μας, διοργάνωσε χτες ενημερωτική εκδήλωση για τους ιδιοκτήτες των τουριστικών καταλυμάτων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι εμπλεκόμενοι με τον τουριστικό κλάδο, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, κάμπινγκ κλπ., για τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν κάνοντας χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, μέσω του Portal του Επιμελητηρίου, καθώς και για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης «Digi – Lodge», το οποίο ενισχύει τα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα για τη δημιουργία σύγχρονου διαδικτυακού τόπου προβολής (website) και συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων (on line booking) συμπεριλαμβανομένου και του απαραίτητου εξοπλισμού.

Αναμφισβήτητα, στις μέρες μας  η ποιότητα των Τουριστικών Υπηρεσιών είναι πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη και με την Τεχνολογία. Website και Ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων θεωρούνται πλέον απαραίτητα χαρακτηριστικά μίας τουριστικής επιχείρησης.  Η χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, συμβάλει στη βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας, δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες σε όλες τις εμπλεκόμενες τουριστικές επιχειρήσεις για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, συντελεί άμεσα στη δημιουργία και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, χαρακτηριστικά που μπορούν να οδηγήσουν στην απόκτηση στρατηγικού πλεονεκτήματος έναντι των ανταγωνιστών, στο χώρο του τουρισμού.

Στην ελληνική τουριστική αγορά, τα ηλεκτρονικά συστήματα κράτησης θέσεων αλλά και γενικότερα η διάθεση, προώθηση και πώληση των τουριστικών προϊόντων μέσω Η/Υ αποτελούν πλέον έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες που διαφαίνεται ότι θα επηρεάσουν καθοριστικά την πορεία του ελληνικού τουρισμού. Σήμερα στην Ευρώπη, 1 στους 2 Βρετανούς και 3 στους 5 Σουηδούς καταναλωτές ενημερώνονται και αγοράζουν τις διακοπές τους μέσω internet ενώ στην Ελλάδα, το 13% των ηλεκτρονικών αγορών αφορούν κρατήσεις δωματίων με τους online αγοραστές να τετραπλασιάζονται τα τελευταία 2 χρόνια.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς και εκμεταλλευόμενο τις δυνατότητες του νέου του Portal, στηρίζει ενεργά όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις δίνοντάς τους την δυνατότητα να δημιουργήσουν την δική τους εταιρική παρουσίαση (microsite). Μέσω του portal οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζονται μέσω της ενότητας «Τουριστικός Οδηγός» και να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του e-επιμελητηρίου.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο Τρικάλων έχει ήδη καταθέσει πρόταση στην Ψηφιακή Σύγκλιση για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου και ολοκληρωμένου Τουριστικού Ηλεκτρονικού Οδηγού για το νομό μας. Ένας ολοκληρωμένος οδηγός, ο οποίος συμπεριλαμβάνει και τη δημιουργία ενός ενοποιημένου συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων για όλες τις μονάδες του Νομού μας. Ένα σύστημα που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να ενημερωθεί, να ελέγξει τις διαθεσιμότητες και να ολοκληρώσει μία κράτηση σε οποιοδήποτε κατάλυμα του Νομού. Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου έργου προγραμματίζεται να εγκριθεί άμεσα και να ολοκληρωθεί εντός του 2010.

Ταυτόχρονα η Ψηφιακή Σύγκλιση αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του κλάδου έχει προκηρύξει την δράση "Ενίσχυση ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων για τη δημιουργία διαδικτυακών τόπων προβολής και συστημάτων ηλεκτρονικών κρατήσεων (digi-lodge)" που αφορά την υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ως ξενοδοχειακά ή τουριστικά καταλύματα.

H Δράση αποσκοπεί:
  • στη διεθνή προβολή της χώρας μας,
  • στη μείωση της εποχικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου,
  • στην υιοθέτηση και αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από τις τουριστικές μονάδες.
Στην κατεύθυνση αυτή, οι τουριστικές μονάδες θα ενισχυθούν μέσω της Δράσης προκειμένου να αναπτύξουν νέες εφαρμογές διαδικτυακής προβολής και επικοινωνίας με δυνατότητες ηλεκτρονικών κρατήσεων. Επίσης θα ενισχυθούν με σκοπό την ολοκλήρωση αυτών των εφαρμογών με υφιστάμενα ή νέα συστήματα βέλτιστων πρακτικών μηχανογράφησης τουριστικών μονάδων.

Με αυτό τον τρόπο όσες επιχειρήσεις ενταχθούν στο πρόγραμμα θα αποκτήσουν τις υποδομές και την τεχνογνωσία, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο και την προσπάθεια του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου τουριστικού οδηγού.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, μέσω της σημερινής εκδήλωσης,  έχοντας αναγνωρίσει τις προκλήσεις των νέων τεχνολογιών και την ανάγκη υιοθέτησης τους από όλες τις επιχειρήσεις, παροτρύνει όλες τις επιχειρήσεις καταλυμάτων να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες τόσο του Επιμελητηριακού Portal όσο και της δράσεις “Digi Lodge”, για ένα καλύτερο τουριστικό προϊόν για το Νομό μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων στο τηλέφωνο 24310 28189.
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 01-09-09 ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (21/08/2009)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss