ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
27/05/2009

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων παρουσίασε χθες ο Υφυπουργός, Οικονομικών κ. Νικόλαος Λέγκας, στους τρικαλινούς επιχειρηματίες, αλλά και της γειτονικής Καρδίτσας, τη ρύθμιση που φέρει την υπογραφή του, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη δανειοδότηση των επιχειρήσεων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
 
Την εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος, ο οποίος ανέφερε τι προηγήθηκε ώστε να φτάσουμε στον συγκεκριμένο νόμο, τονίζοντας παράλληλα το γεγονός ότι συνηγορούσαν άπαντες από Λάρισα και Βόλο ότι πρέπει να βοηθηθεί η Δυτική Θεσσαλία. Ο Κ. Γιαγιάκος σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουν τα οφέλη για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τα κεφάλαια κίνησης και με τις οφειλές που έχουν.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Ψημμένος, ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας κ. Απ. Παπαδούλης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Δυτ. Μακεδονίας, κ. Χαλατσούγλου.

Στην ομιλία του, Ο Υφυπουργός κ. Λέγκας τόνισε ότι, το μέτρο για την παροχή εγγύησης του ελληνικού Δημοσίου τόσο για τα υφιστάμενα δάνεια όσο και για τα νέα  δάνεια για κεφάλαια κίνησης των επιχειρήσεων στο νομό μας, ήταν ένα δίκαιο αίτημα ετών που η κρίση το έκανε ακόμη πιο επιτακτικό. Στη συνέχεια, ο κ. Λέγκας επισήμανε ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση το Ελληνικό Δημόσιο εγγυάται σε ποσοστό 80% για τις ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές των επιχειρήσεων του νομού, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων έως τις 31/12/2008 και μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση. Η εγγύηση παρέχεται για δάνεια τα οποία προέρχονται από δάνεια που χορηγήθηκαν για πάγιες εγκαταστάσεις και κεφάλαια κίνησης σε βιοτεχνικές, βιομηχανικές, μεταλλευτικές, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές επιχειρήσεις βιοτεχνικού και βιομηχανικού τύπου που λειτουργούν, ανεξάρτητα από την έδρα της επιχείρησης στον νομό Τρικάλων. Σημειωτέων ότι η πρώτη δόση του δανείου προβλέπεται για τις 31/12/2010. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, η ίδια ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα εξασφάλισης νέων κεφαλαίων κίνησης, και σε αυτή την περίπτωση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου σε ποσοστό 80% και με ανώτατο ύψος το 35% του μέσου κύκλου εργασιών της επιχείρησης των τελευταίων τριών ετών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων να  υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρξει η συνεργασία μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των Επιμελητηρίων, καθώς τα ερωτήματα που δέχθηκαν τα στελέχη του Υπουργείου από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες ήταν πολλά.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το Επιμελητήριο Τρικάλων (τηλ. 24310-28189).

Μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο νόμο στην ιστοσελίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ (27/04/2009)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss