ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ, Ο Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ, ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ & ΤΟ ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
27/05/2009

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΟΜΜΕΧΤο Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων & Χειροτεχνίας (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.) και το ΚΕΤΑ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την έγκυρη πληροφόρηση και ενημέρωση των ενδιαφερομένων συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Γυναικών – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Ιουνίου 2009 και ώρα 19:30 μ.μ., στο Εκθεσιακό Κέντρο Καλαμπάκας (Εθνική Οδός Τρικάλων – Ιωαννίνων). Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι:

- O κ. Γιώργος Αλ. Σουφλιάς – Πρόεδρος Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.

- Ο κ. Γιώργος Μπόλας – Διευθυντής Επιχειρηματικότητας Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 2Οι δράσεις της Νεανικής και Γυναικείας επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα” 2007 - 2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) αποσκοπούν στη διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων - της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων από Νέους ηλικιακά επιχειρηματίες (Επιχειρηματικότητα Νέων) και από Γυναίκες  (Επιχειρηματικότητα Γυναικών), σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Ειδικότερος στόχος του προγράμματος είναι η  στροφή της αναπτυσσόμενης στη χώρα επιχειρηματικότητας από επιχειρηματικότητα ανάγκης σε επιχειρηματικότητα ευκαιρίας.

Τα συγκεκριμένα  προγράμματα απευθύνονται σε Νέους 18 - 39 ετών και Γυναίκες 18 έως 55 που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 μέχρι και την προδημοσίευση του προγράμματος. Ως έναρξη άσκησης επιχειρηματικής δραστηριότητας νοείται η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος ατομικής επιχείρησης ή η συμμετοχή σε επιχείρηση ως εταίρος. 

Επιλέξιμες δαπάνες

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΕΤΑΟι σημαντικότερες δαπάνες που χρηματοδοτούνται είναι Πάγια (Εξοπλισμός, ειδικές εγκαταστάσεις κ.α.), Κτιριακά - Διαμόρφωση Χώρων, Προβολή - Προώθηση, Υπηρεσίες Συμβούλων, Άλλες Δαπάνες. Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης  του προγράμματος.

Κριτήρια Αξιολόγησης  

Τα κριτήρια επιλογής και αξιολόγησης των προτάσεων είναι:

- Η μορφή του Επιχειρηματικού σχεδίου (π.χ. θέσεις εργασίας, ύπαρξη συγκεκριμένης έδρας, προβλεπόμενη  κερδοφορία)

- Οι ικανότητες του Επιχειρηματία (π.χ. σπουδές, εμπειρία)

- Το προϊόν - Διαδικασία (π.χ. καινοτομία, κλάδος, εξοικονόμηση ενέργειας - Περιβάλλον)

- Η αγορά δραστηριοποίησης (π.χ. ένταση ανταγωνισμού, προοπτικές εξαγωγών, κ.λ.π.)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων (αντένα ΚΕΤΑ Θεσσαλίας) και στο τηλέφωνο 2431028189.  

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss