ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013»
22/05/2009

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποίησε χθες, στην αίθουσα διαλέξεων του Επιμελητηρίου, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα νέα προγράμματα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ειδικότερα, οι επιχειρηματίες ενημερώθηκαν από τον κ. Ελευθέριο Σταυρόπουλο, Ειδικό Γραμματέα Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν τόσο για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων όσο και για την αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Βασίλης Γιαγιάκος, κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε πως η διοργάνωση της χθεσινής εκδήλωσης κρίθηκε επιβεβλημένη για το γεγονός ότι βρισκόμαστε πλέον σε φάση ενεργοποίησης του Ανταγωνιστικότητα ΙΙ και έχουμε έναν καταιγισμό νέων προσκλήσεων για ολόκληρο το επιχειρηματικό φάσμα.  Επίσης, τόνισε ιδιαιτέρως ότι με την παρουσία του κ. Σπυρόπουλου, ενός ανθρώπου που κατείχε ηγετικό ρόλο στο σχεδιασμό του νέου προγράμματος, δίδεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες του νομού Τρικάλων να ενημερωθούν διεξοδικά για τις προτεραιότητες του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα 2007-2013», τις δυνατότητες για πρόσβαση στους πόρους του ΕΣΠΑ και τις προϋποθέσεις μέσα από τις οποίες μπορούν να αντλήσουν αυτούς τους πόρους.

Ο Ειδικός Γραμματέας για την Ανταγωνιστικότητα του ΥΠΑΝ, κ. Λευτέρης Σταυρόπουλος, παρουσίασε τους άξονες του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα 2007-2013». Οι επιμέρους δράσεις μεταξύ άλλων αφορούν στην Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, της Πράσινης Επιχειρηματικότητας, της Μετεγκατάστασης Επιχειρήσεων, των «Μικρών Επενδυτικών Σχεδίων στη Μεταποίηση» και του «Εξοικονομώ». Ειδική αναφορά έκανε σε δυνατότητα χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων υπό ίδρυσης ή υφιστάμενων επιχειρηματικών μανάδων μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Στη συνέχεια ο κ. Σταυρόπουλος προέβη σε διευκρινιστικές απαντήσεις επί των ερωτήσεων των παρευρισκομένων επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών καθώς και των νέων ανθρώπων που ευελπιστούν ότι με τη στήριξη των εν λόγω προγραμμάτων, θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το Επιμελητήριο Τρικάλων (τηλ. 24310-28189).
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss