ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, 8-9 ΜΑΙΟΥ, ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
01/04/2009


BIONOVA
 
 Mε την τιμητική συμμετοχή 3 κατόχων
Νόμπελ Ιατρικής και Φυσιολογίας
 
Οι σημαντικότερες σύγχρονες και καινοτόμες επιστημονικές εξελίξεις της Βιοτεχνολογίας και των εφαρμογών της πρόκειται να παρουσιαστούν στη διάρκεια του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Βιοτεχνολογίας (www.igbf.gr), που θα λάβει χώρα στις  8-9 Μαΐου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα. Το Συνέδριο διοργανώνουν η Αστική Εταιρία Βιοτεχνολογίας, Βιοεπιστημών και Πολιτισμού και η BIONOVA Group S.A. (www.bionova.gr ).

Στο συνέδριο αναμένονται περί τους 1500 συνέδρους και τους 100 διακεκριμένους ομιλητές. Αξιοσημείωτη και τιμητική θα είναι η συμμετοχή των τριών βραβευμένων με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας, Dr Andrew V. Schally (Nobel 1977), Sir Richard J. Roberts (Nobel 1993) και Sir Peter Mansfield (Nobel 2003), καθώς και του διεθνούς φήμης Professor P. Chambon, Διευθυντής του “Institut de Genetique et de Biologie Moleculaire et Cellulaire” και κάτοχος του Βραβείου Lasker (2004) για τον τομέα της Βασικής Ιατρικής Έρευνας.

Οι ομιλίες του Συνεδρίου θα επικεντρωθούν στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις των τομέων της ιατρικής / βιοϊατρικής, της αγροβιοτεχνολογίας, των βιοκαυσίμων, καθώς και της περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας. Παράλληλα, θα συζητηθούν η βιο-οικονομία και όλες οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο χώρος, με έμφαση στην Ελλάδα, την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ενώ θα αναζητηθούν τρόποι για τη συμμετοχή των ελλήνων ερευνητών και των ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτές.

Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι επιστήμονες από τον τομέα της ιατρικής / βιοϊατρικής όπως ο Καθ. Α. Τζάκης, ο Sir Magdi Yacoub, ο Καθ. Δ. Κόκκινος, ο Καθ. Ι. Γεροθανάσης, ο Καθ. Μ. Ελισάφ, ο Καθ. Μ. Κουτσιλιέρης, ο Καθ. Α. Μ. Δημόπουλος, ο Καθ. K.N. Μαλίζος, ο Καθ. Ν. Ανάγνου, ο Καθ. Δ. Μπούμπας, ο Καθ. Α. Αντζακλής, ο Prof. S. Agathos,  και ο Ομότ. Καθ. Κ. Μοίρας. Από τους τομείς της αγροβιοτεχνολογίας και των βιοκαυσίμων, θα παρίστανται οι διακεκριμένοι επιστήμονες Prof. G. Grassi, ο Dr. C. Patermann, ο Καθ. Χ. Ζερεφός, ο κ. Ν. Λίαπης, ο Oμοτ. Καθ. Σ. Κυρίτσης, ο Καθ. Α. Τσαυτάρης, ο κ. Θ. Καρτσιώτης, η Καθ. Α. Καραγκούνη-Κύρτσου, ο Prof. Hanan Emil Habeb (Dubai) και ο Prof. E. Oreshkin (Russia). Τέλος, τον τομέα της βιο-οικονομίας θα τιμήσουν οι Prof. Turner, ο Dr. A. Rapaggliosi, ο κ. Κ. Μίχαλος, ο Dr. Vanhemelrijck, ο Δρ. Χ. Βασιλάκος, ο Prof. E. Mohamed, ο κ. Ε. Mossialos, η κ. Μ. Κοντούλη-Γείτονα, ο κ.  Ε. Σταυρόπουλος, ο Καθ. Γ. Αυλωνίτης, ο Καθ. Δ. Μπουραντάς, ο Dr. S. Hogan, o Dr. J. Schwiezer, o Prof.  B. Clark και ο Dr. A. Strobel, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων εταιριών βιοτεχνολογίας.

Την επιστημονική επάρκεια του Συνεδρίου εξασφαλίζει η εγνωσμένου κύρους Οργανωτική Επιτροπή, της οποίας επικεφαλής είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Αθηνών Καθ. Χρ. Κίττας (Επίτιμος Πρόεδρος) και ο Καθ. Γ. Χρούσος (Πρόεδρος).

Επιπλέον, στα πλαίσια του IGBF5 πρόκειται να διοργανωθεί ο θεσμοθετημένος διαγωνισμός (με τρία χρηματικά έπαθλα) καλύτερης επιστημονικής ανακοίνωσης, που αφορά στην κόκκινη, πράσινη και λευκή βιοτεχνολογία. Τα βραβεία θα παρουσιαστούν στο “Innovation Gallery”, όπου και θα αναρτηθούν οι παρουσιάσεις (posters) όλων οι τελευταίων βιοτεχνολογικών εξελίξεων.

Τέλος, το Συνέδριο θα πλαισιώνεται από μια μεγάλης εμβέλειας έκθεση (EXPO), η οποία θα φιλοξενήσει παγκοσμίως αναγνωρισμένες εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προωθώντας καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες του 21ου αιώνα. Στόχος είναι η προβολή της Ελλάδας ως κόμβος παραγωγής και μεταφοράς βιοτεχνολογίας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τις εγγραφές παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την γραμματεία : C.T.M.International S.A,  κα Γεωργία Κατερινιού τηλ. 210-3244932, email: igbf5@ctmi.gr

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Συνέδριο παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την διοργανώτρια εταιρεία: BIONOVA Τηλ. 210-8004911,  email: info@bionova.gr

Επίσημη Ιστοσελίδα Συνεδρίου

Η επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου www.igbf.gr ενημερώνεται τακτικά για την καλύτερη και άμεση εξυπηρέτησή σας

* Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης - ΓΓΕΤ, Εξωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, της EuropaBio – European Association for BioIndustries, του Ε.Ο.Φ., του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.), της Ένωσης Βιοτεχνολογίας Ελλάδος (Ε.Β.Ι.Ε.),  της European Federation of Biotechnology (EFB), της European Biomass Industry Association (EUBIA) και του ΤΙΙ (Technology Innovation International).
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss