ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
16/02/2009

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου <<Διβάνη>> στην Καλαμπάκα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων στη διάρκεια της οποίας εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, βραβεύτηκαν και φέτος τρικαλινές επιχειρήσεις.

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης όπως ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κος Αλεξανδράκης Εμμανουήλ καθώς και  πλήθος επισήμων και επιχειρηματικού κόσμου του Ν. Τρικάλων.

 Φέτος το Επιμελητήριο Τρικάλων δίνοντας έμφαση στην προσπάθεια του για την ανάδειξη του Τουριστικού Προϊόντος του Ν. Τρικάλων είχε σαν επίσημους προσκεκλημένους αντιπροσωπεία της Ρωσίας αποδεικνύοντας τις αγαστές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας, συνεργασίας, εκτίμησης και εμπιστοσύνης που συνδέουν τους δύο λαούς.

Η αντιπροσωπεία αποτελούταν από Ρώσους Επιχειρηματίες και εκπροσώπους της Ρώσικης εκκλησίας ενώ επικεφαλής της Ρώσικης αντιπροσωπείας ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Οικονομικών Υποθέσεων της Μόσχας Νικολάι Βαλερί.

Αμέσως μετά την ευλογία και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων. Κ.κ. Σεραφείμ, ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Επιμελητηρίου, Β. Γιαγιάκου, ο οποίος αναφερόμενος στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τόνισε πως <<σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να χαράξουμε τη δική μας στρατηγική για το μέλλον μακριά από νοοτροπίες, δεσμεύσεις και επιλογές που μας παραπέμπουν στο χθες, αλλά στις απαιτήσεις, τις ευκαιρίες και προσδοκίες του αύριο>>.

Το 2009 είναι μία δύσκολη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία. Μία συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για το οικονομικό μας μέλλον. Η ελληνική οικονομία χρειάζεται επειγόντως ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο.>> υπογράμμισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος και συνέχισε  τονίζοντας τη δυναμική της χώρας να ανταπεξέλθει σε αυτή τη συγκυρία <<Παρόλους τους κλυδωνισμούς που δέχεται η παγκόσμια οικονομία η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Είναι μια χώρα με απαράμιλλη φυσική ομορφιά.  Έχει ισχυρό πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα. Το ανθρώπινο δυναμικό της διαθέτει δεξιότητες και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, μπορεί να γίνει ενεργειακός κόμβος και κυρίως επιχειρηματικό κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έχει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα στις υπηρεσίες, ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Η σημερινή συγκυρία μπορεί να γίνει η αφετηρία για την αξιοποίησή τους. Είναι απαίτηση των καιρών να αναδείξουμε αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και να σκύψουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση, κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρηματικός κόσμος, να αντιμετωπίσουμε τις χρόνιες παθογένειες του παρελθόντος δημιουργώντας  τις προϋποθέσεις για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη».

Στη συνέχεια ο κ Γιαγιάκος αναφέρθηκε στις δράσεις του επιμελητηριακού φορέα με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, όπως είναι η προβολή του τουριστικού προϊόντος, η επένδυση στην εκπαίδευση, ενώ ανέλυσε και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου σχετικά με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.


ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ


Φέτος, το Επιμελητήριο αποφάσισε να βραβεύσει τη ρώσικη αντιπροσωπεία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτ. Χατζηγάκη να απονέμει την τιμητική πλακέτα, ενώ όπως είθισται βραβεύτηκαν και επιχειρήσεις του νομού μας που έχουν μακροχρόνια λειτουργία, δυναμική παρουσία στην τοπική αγορά και καλή φήμη.

Συγκεκριμένα το βραβείο Αργυρός Στατήρας της Ήλιδος με το έμβλημα του Επιμελητηρίου απονεμήθηκε στην επιχείρηση Κ.Τσιλιλής ΑΕ από τον τομέα της βιομηχανίας, στη Φασούλας Δ. Μιχαήλ από τον τομέα του εμπορίου, στην Χατζηγάκης Τεχνική ΑΕ από τον τομέα παροχής υπηρεσιών και στις επιχειρήσεις Αφοί Καλαμαρά και ΣΙΑ Ο.Ε και αφοί Παπαναστασίου ΟΕ από τον τομέα του τουρισμού.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss