ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Οι νέες αναπτυξιακές δράσεις (Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης & Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας) και η δύναμη του εθελοντισμού στο επίκεντρο της εκδήλωσης – κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων
26/02/2024

Κοπή πίτας με παρουσίαση των νέων αναπτυξιακών δράσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο ANANTI RESORT, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, Αρχών και Φορέων καθώς και  εκατοντάδων επιχειρηματιών, με ενσυναίθηση για τα προβλήματα που άφησε πίσω της η θεομηνία Daniel στην επιχειρηματική κοινότητα και γενικότερα στην τοπική κοινωνία αλλά και ανάδειξη της αξίας της προσφοράς και του εθελοντισμού. 

 ph1_F-1933129303.JPG

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος, στην ομιλία του,  αναφέρθηκε ειδικά σε δύο νέες δράσεις οι οποίες έρχονται ως συνέχεια των καινοτόμων δράσεων του Επιμελητηρίου για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου που το καθιστούν σημείο αναφοράς σ’ όλη τη χώρα.

 

ph2_F304960941.JPG

 

Πρόκειται για το Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης το οποίο όπως τόνισε ο κ. Γιαγιάκος, το Επιμελητήριο Τρικάλων ανέλαβε ήδη από το 2021 την πρωτοβουλία υλοποίησης της ιδέας για τον χαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Μετεώρων και Πύλης ως Γεωπάρκου καθώς και την επίσημη αναγνώριση και την ένταξη του στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

 

ph3_F-1133975452.JPG

 

Πλέον όλοι μαζί, το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι Μετεώρων και Πύλης, το ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. και η Αναπτυξιακή εταιρεία του Επιμελητηρίου «ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ Α.Ε.» η οποία θα έχει και την ευθύνη διαχείρισης του έργου, προχωρά  στο στόχο για την υλοποίηση μιας αναπτυξιακής δράσης, τα οφέλη από την οποία, αγκαλιάζουν τον τουρισμό, επεκτείνονται στην πρωτογενή παραγωγή και στην μεταποίηση αυτής αλλά και στην ανάδειξη της πλούσιας βιοποικιλότητας και του μοναδικού πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας.  

 

ph4_F2039088204.JPG

 

Ο κ. Γιαγιάκος ανέδειξε όλες τις πτυχές της δράσης καταλήγοντας ως εξής: «Το Γεωπάρκο Μετεώρων - Πύλης δεν είναι μόνο ένας τίτλος, ούτε μία πιστοποίηση από την UNESCO. Δεν είναι η αναγνώριση του αυτονόητου ότι δηλαδή, τα Μετέωρα είναι ένα γεωλογικό μνημείο Παγκόσμιας ακτινοβολίας. Θα είναι σημείο αναφοράς για την Ελλάδα και όχι μόνο για τον γεωλογικό τουρισμό. Κυρίως όμως είναι η ευκαιρία για να εμπλουτίσουμε, να αναμορφώσουμε και να αναδείξουμε το τουριστικό μας προϊόν προκειμένου να συναντηθεί με τις νέες τάσεις για ήπιο τουρισμό με επισκεψιμότητα 365 μέρες το χρόνο με ποικιλία δραστηριοτήτων και προτάσεων».

 

Στη συνέχεια ο κ. Γιαγιάκος παρουσίασε τη δράση για τη δημιουργία  θερμοκοιτίδας και επιταχυντή επιχειρηματικότητας, δομή η οποία θα φιλοξενηθεί στον τελευταίο όροφο του Επιμελητηρίου Τρικάλων που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα στελεχωθεί με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό.

 ph5_F775564354.JPG

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με στόχο να καλλιεργεί και να καθοδηγεί τις νεοφυείς επιχειρήσεις κατά τα αρχικά στάδια ανάπτυξης τους. Οι θερμοκοιτίδες επικεντρώνονται στην προώθηση ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος όπου οι επιχειρηματίες και οι ομάδες μπορούν να βελτιώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα, να αναπτύξουν πρωτότυπα και να επικυρώσουν τις ιδέες τους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ενθάρρυνση νέων επιχειρηματικών δράσεων στον τόπο μας που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής με σημαντικότερο ίσως απ’ αυτά, το ανθρώπινο δυναμικό. 

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προώθηση αιτημάτων της άμεσης καθημερινότητας του επιχειρηματικού κόσμου των Τρικάλων σε αγαστή συνεργασία με  την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους υπόλοιπους εκπροσώπους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας (Ομοσπονδία ΕΒΕ, Εμπορικοί Σύλλογοι).

 

Τέλος, σε συγκινησιακό κλίμα και αφού αναφέρθηκε η αθρόα ανταπόκριση όλων των Επιμελητηρίων στην πρόσκληση για συνδρομή στους πλημμυροπαθείς, επιδόθηκαν οι τιμητικές διακρίσεις σε εκπροσώπους συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένους «αφανείς ήρωες» που εν μέσω της μεγάλης καταστροφής και του πόνου που προκάλεσε η θεομηνία, με την προσφορά τους ανέδειξαν τη  δύναμη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Τιμήθηκαν κατά σειρά: Ο Διοικητής της ΣΜΥ Ταξιάρχος κ. Ιωάννης Κορέλης.  Ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας ως εκπρόσωπος των Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων. 

ph6_F-2112006358.JPG

 

Η κυρία Ξάνθη Σοφία ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.  Η κυρία Άννα Μπέλτσιου, ως επικεφαλής της Act4V. Ο κ. Θωμάς Τζιωρτζιώτης ως εκπρόσωπος του ΜοιράΖΩμαι.  Ο Σταύρος Αργύρης που μαζί με άλλους νέους  των Μεγάλων Καλυβίων έσωσαν ανθρώπους το βράδυ της θεομηνίας. Ο π. Αθανάσιος Κούτσιας, εφημέριος της Φαρκαδόνας για την προσφορά του στους πλημμυροπαθείς.

ph7_F-1199019623.JPG

 

ph11_F1181672249.JPG

 

ph12_F386894535.JPG

 

ph14_F1895248332.JPG

 

 

ph13_F1774946165.JPG

 

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Γιαγιάκος στα πρόσωπα των βραβευθέντων τιμούνται όλοι όσοι απέδειξαν στην πράξη την αγάπη τους για τον άνθρωπο και την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. 

 

 

ph8_F-174429450.JPG

 

 

ph9_F1640924810.JPG

 

 

ph10_F1927510296.JPG

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss