ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΗΜΕΡΙΔΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μεγάλο το ενδιαφέρον για την ημερίδα για το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα και τον δημιουργικό τουρισμό μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης στα Τρίκαλα.
25/11/2015

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Στην παρουσίαση, τη καταγραφή και συζήτηση προτάσεων και ιδεών για θέματα έρευνας, καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, που αφορούν στη βελτίωση και ενίσχυση των κλάδων του «Αγροδιατροφικού Συμπλέγματος» και του «Δημιουργικού Τουρισμού», εστιάστηκε η προσοχή στην ημερίδα που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο ANANTI City Resort την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. 

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Αυτόνομο Γραφείο RIS3, αποτέλεσε την πρώτη εκ των τεσσάρων θεματικών ημερίδων επιχειρηματικής ανακάλυψης που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Ως μία δράση που μπορεί να οδηγήσει σε στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ανάπτυξη των επιχειρήσεων, νέες θέσεις εργασίας, συγκράτηση επιστημόνων και ερευνητών στη Θεσσαλία, αλλά και σε ανάδειξη καινοτόμων προϊόντων με άνοιγμα σε νέες αγορές, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός την στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας (RIS3).

Πρόκειται για την πρώτη εκ των τεσσάρων θεματικών ημερίδων επιχειρηματικής ανακάλυψης που θα γίνουν συνολικά, για την εξειδίκευση των δράσεων στις Προτεραιότητες της RIS3 Θεσσαλίας.

Σκοπός της ήταν η παρουσίαση, καταγραφή και συζήτηση προτάσεων και ιδεών για θέματα έρευνας , καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, που αφορούν στη βελτίωση και ενίσχυση των κλάδων του «Αγροδιατροφικού Συμπλέγματος» και του «Δημιουργικού Τουρισμού». Εκπρόσωποι της ερευνητικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, συνεργάζονται για το σχεδιασμό των δράσεων που πρέπει και μπορούν να υλοποιηθούν για τη δημιουργία δυναμικών επιχειρήσεων, συμμαχιών επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θέσεων απασχόλησης.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας οι εκατοντάδες συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να συνεισφέρουν ενεργά στη διαδικασία της επιχειρηματικής ανακάλυψης, πάνω στους τομείς του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος καθώς και του δημιουργικού τουρισμού.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής προτάσεων στο URL ris3.thessaly.gov.gr προς εξειδίκευση των οκτώ προτεραιοτήτων της Στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης. Επίσης, για την καλύτερη ενημέρωση λειτουργούν ήδη σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss