ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ROMEXPO 2008»
03/11/2008

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ROMEXPO 2008, που διοργανώθηκε το διάστημα από 23 – 26 Οκτωβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Στόχος του Επιμελητηρίου Τρικάλων μέσω της συμμετοχής του με δικό του περίπτερο στην έκθεση, ήταν η προβολή του τουριστικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του Νομού Τρικάλων (Μετέωρα, Ορεινός Όγκος) στο εμπορικό κοινό της έκθεσης και η πραγματοποίηση μια σειρά καθοριστικών επιχειρηματικών συναντήσεων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

IAPOSTOLI_F22008.JPG...jpgΗ επισκεψιμότητα της έκθεσης ξεπέρασε τα 8000 άτομα προερχόμενα κατά πλειοψηφία από τη Ρουμανία αλλά και από άλλες χώρες όπως της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Γερμανίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Τουρκίας, της Τσεχίας και της Ουγγαρίας.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και 9 Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις εκπροσώπησαν την Ελλάδα από πλευράς φορέων. Τα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου του ΕΟΤ πραγματοποιήθηκαν από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, την Πέμπτη 23-10-2008.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥΟ κ. Σπηλιωτόπουλος επισκέφθηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου. Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, οι κ.κ. Ζερβόπουλος Δημήτριος (Αντιπρόεδρος) και Βενέτης Ευάγγελος (Γεν. Γραμματέας) τον προσκάλεσαν να επισκεφθεί το Νομό μας προκειμένου να του παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου στον τουριστικό τομέα ώστε αυτές να τύχουν της υποστήριξης του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Πέρα από τις επαφές με τους επισκέπτες της έκθεσης, είχαν προγραμματιστεί και πραγματοποιήθηκαν αξιόλογες επιχειρηματικές συναντήσεις για την προσέλκυση των τουριστών στην Καλαμπάκα (Μετέωρα) και στον Ορεινό Όγκο του Ν. Τρικάλων. Το πρόγραμμα των επαφών αυτών υποστηρίχθηκε από τον κ. Διακολιό, Προϊστάμενο του νέου γραφείου του ΕΟΤ στο Βουκουρέστι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΣτις 24-10-2008, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Γ. Γραμματέα του Συνδικάτου εργαζομένων όλης της Ρουμανίας. Ο κ. Gabriel Chifu εκπροσωπεί 60 χιλ. μέλη που με τις οικογένειές τους αγγίζουν τις 250 χιλ. Τα μέλη του είναι τουρίστες μεσαίων οικονομικά στρωμάτων. Ο κ. Gabriel Chifu ενδιαφέρθηκε για το σχεδιασμό τουριστικών πακέτων στοχευμένων ανά κατηγορία πελατών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΝΑΤ (Εθνική Ομοσπονδία των Τουριστικών Γραφείων και Tour Operators της Ρουμανίας), κ. Anastasiou Dragos όπου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την προσέλκυση και την παραμονή των τουριστών στο Ν. Τρικάλων.

Τέλος, δυο ακόμη προγραμματισμένα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν. Το πρώτο με τον κ. Cristian lon Pandel (Christian Tour), έναν από τους μεγαλύτερους Tour Operator  της Ρουμανίας με πολύ μεγάλο αριθμό τουριστικών πακέτων από Ρουμανία προς Ελλάδα ετησίως. To δεύτερο με την κ. Corina Hutanu (Nova Travel), εκπρόσωπο συνδέσμου 40 τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας.

EPICHEIRIMATIKESSYNANTISEIS_F21978.JPG...jpgΗ διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, τους προσκάλεσε να επισκεφθούν το Νομό Τρικάλων, να φιλοξενηθούν και να ξεναγηθούν στους χώρους υποδοχής τουριστών και να γίνει μια επαγγελματική συζήτηση με τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Στόχος της διοίκησης του Επιμελητηρίου σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων του Νομού είναι η διαμόρφωση και η προβολή ενός οργανωμένου τουριστικού προϊόντος με αποτέλεσμα την προσέλκυση των Ρουμάνων τουριστών. Μια ενδιαφέρουσα ομάδα στόχος κυρίως λόγω κοινών θρησκευτικών αντιλήψεων και πεποιθήσεων. Η επισκεψιμότητα των Ρουμάνων στο νομό μας είναι δεδομένη, μέριμνα όμως του Επιμελητηρίου είναι να καταφέρει να μετατρέψει τις μονοήμερες εκδρομές στην περιοχή μας, που υπάρχουν ήδη στα τουριστικά πακέτα, με διανυκτερεύσεις στα τουριστικά μας καταλύματα.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΓΕΥΣΗΣτο περίπτερο του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκαν και μια σειρά συναντήσεων μικρότερων τουριστικών γραφείων και tour operator όπου δεν έκρυψαν το θαυμασμό και το ενδιαφέρον τους για την φιλοξενία που αντιμετώπισαν. Σπουδαία ήταν η συμβολή του φορέα «Τρικαλινή Γεύση» όπου με τα εδέσματά τους (παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο, πίτες, φέτα, ημίσκληρο τυρί, κρασιά και τσίπουρα), ανέδειξαν το γαστρονομικό πλούτο του τόπου μας και έδωσαν ξεχωριστό τόνο στην εκεί παρουσία του Επιμελητηρίου. Γιατί το Επιμελητήριο πιστεύει ότι η Γαστρονομία είναι η σημαντική πρέσβειρα του Τουρισμού.

Στην αποστολή του Επιμελητηρίου συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της περιοχής (Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων, Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων - Επιπλωμένων Διαμερισμάτων και κάμπινγκ Περιοχής Καλαμπάκας "Τα Μετέωρα", Ορεινού Όγκου "Ξένου Ζευς") και του τοπικού συμφώνου «Τρικαλινή Γεύση». Η αποστολή καλύφθηκε δημοσιογραφικά από τον κ. Γκιάτα Ευάγγελο.

Στην έκθεση, από το Νομό μας, συμμετείχαν επίσης η Νομαρχία Τρικάλων, ο όμιλος ΤΥΡΑΣ ΑΕ (βιομηχανία γάλακτος και τυροκομικών προϊόντων) μέσω της εταιρίας OLYMPUS και η εταιρία ΖΗΝΔΡΟΣ ΟΕ  (βιοτεχνία κατασκευής εικόνων) με τον επιχειρηματία κ. Ζήνδρο Δημήτριο.
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss