ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ IFE 2007 ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
29/05/2008

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων στη Διεθνή Έκθεση IFE 07 στο Λονδίνο με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τόσο για τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν όσο και για τις δυνατότητες διείσδυσής των Τρικαλινών επιχειρήσεων στην συγκεκριμένη αγορά.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης με στόχο την υποστήριξη της διεθνοποίησης των Τρικαλινών επιχειρήσεων και τη διεύρυνση της παρουσίας τους σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, που υλοποιείται από κοινού από το Επιμελητήριο Τρικάλων και το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας.

Στη συγκεκριμένη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 18 έως 21 Μαρτίου 2007 στο εκθεσιακό κέντρο excel του Λονδίνου, συμμετείχαν οκτώ (8) επιχειρήσεις από την Θεσσαλία. Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν είναι οι ΒΑΒΙΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ, ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ, ΒΛΑΧΑΒΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ, ΜΑΡΚΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ και HELLENIC FARM ABEE.

Η έκθεση αυτή που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στη Μεγάλη Βρετανία αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής και της βιομηχανίας τροφίμων.

Η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην έκθεση, καταλαμβάνοντας εμβαδόν 1300 τ.μ., στο οποίο εξέθεσαν τα προϊόντα τους 134 εταιρίες, Επιμελητήρια και φορείς. Το Επιμελητήριο Τρικάλων συμμετείχε με δικό του περίπτερο 30 τ.μ. στην “IFE 07”, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή παρουσίαση των προϊόντων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν και την εξασφάλιση χώρου για την οργάνωση σημαντικού αριθμού επαφών και συναντήσεων με ενδιαφερόμενους μεμονωμένους πελάτες αλλά και εισαγωγικούς οίκους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, κ. Γιαγιάκος Βασίλειος, και τα μέλη – επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου συναντήθηκαν με τον κ. Μακρύγιαννη Κωνσταντίνο, Εμπορικό Ακόλουθο από το Γραφείο του Ο.Ε.Υ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο και τον κ. Δρόσο Παναγιώτη, Διευθύνων Σύμβουλο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου, προκειμένου να συζητήσουν τις δυνατότητες των επιχειρήσεων του Νομού Τρικάλων να προσεγγίσουν τη συγκεκριμένη αγορά.

Επιπλέον, το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε ο κ. Κούργιας Γεώργιος ως εκπρόσωπος του νομικού Γραφείου TODS MYRRAY LLP από το Λονδίνο προκειμένου να συζητήσει με τους Τρικαλινούς επιχειρηματίες γενικά νομικά θέματα αναφορικά με εξαγωγικά συμβόλαια.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ελληνικά τυριά διακρίθηκαν μεταξύ εκατοντάδων προϊόντων από όλον τον κόσμο στο διεθνή διαγωνισμό World Cheese Award, κατακτώντας χρυσά και ασημένια βραβεία. Μεταξύ των εταιριών που βραβεύτηκαν περιλαμβάνεται και η Τρικαλινή εταιρία ΤΥΡΑΣ Α.Ε. η οποία κατέκτησε το χρυσό βραβείο για τη «φέτα» και το αργυρό βραβείο για το «κεφαλοτύρι».

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss