ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ: ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΡΙΚΑΛΙΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
27/05/2008

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων, στο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού στον Πειραιά, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τόσο για τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν όσο και για τις δυνατότητες διείσδυσης των Τρικαλινών επιχειρήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης με στόχο την υποστήριξη της εξωστρέφειας των Τρικαλινών επιχειρήσεων και τη διεύρυνση των δικτύων πωλήσεων τους.

Το Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος, έλαβε ιδιαίτερα ικανοποιητικές κριτικές από το σύνολο των εκθετών αλλά και επισκεπτών του. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 8.000, δοκιμάζοντας περισσότερα από 150 προϊόντα γάλακτος και τυριού.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων έδωσε δυναμικό παρών αναδεικνύοντας τα τοπικά προϊόντα των επιχειρήσεων-μελών του, αλλά και τις φυσικές ομορφιές του Νομού. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν γευστικές δοκιμές των τοπικών προϊόντων, με τους εκπροσώπους των εταιριών να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους εμπορικούς επισκέπτες και καταναλωτές. Αναλυτικότερα, στην έκθεση συμμετείχαν οι ακόλουθες επιχειρήσεις: ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΑΦΟΙ ΧΡ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ Ο.Ε., ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε., ΜΑΤΗΣ Α.Ε., ΑΛΕΞ. & ΣΩΤ. ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ Ο.Ε., ΤΥΡΑΣ Α.Ε.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης επισκέφθηκαν το Περίπτερο του επιμελητηρίου Τρικάλων, μεταξύ άλλων εκλεκτών καλεσμένων, ο Πρέσβης των Φιλιππίνων και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Πολωνίας, όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες των επιχειρήσεων του Νομού Τρικάλων να προσεγγίσουν τις συγκεκριμένες αγορές.


Βραβεύτηκαν οι Τρικαλινές Επιχειρήσεις

Η σημαντική παρουσία του Νομού Τρικάλων στον κλάδο των τυροκομικών προϊόντων επιστεγάστηκε με τη βράβευση των Τρικαλινών Επιχειρήσεων στο διαγωνισμό τυριού που διεξάχθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Τα Τρικαλινά Προϊόντα διακρίθηκαν μεταξύ εκατοντάδων προϊόντων από όλη την Ελλάδα, κατακτώντας χρυσά και χάλκινα βραβεία. Στην εταιρία ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ του κυρίου Παιδή Θ. απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο γεύσης για το ΚΑΣΕΡΙ ΠΟΠ «ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ», ενώ στο ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΤΡΙΚΚΗ) απονεμήθηκε το χάλκινο βραβείο γεύσης για το ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ «Θεσσαλιώτικο».

Η βράβευση αυτή αποτελεί ένα φυσικό αποτέλεσμα μιας οργανωμένης προσπάθειας όλων των Τρικαλινών επιχειρήσεων, οι οποίες επί σειρά ετών εργάζονται σκληρά και μεθοδικά για την παραγωγή ποιοτικών και γευστικών προϊόντων, διατηρώντας έτσι μια παράδοση ετών για το Νομό Τρικάλων. Η βράβευση των εταιριών πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο σε επίσημο δείπνο που παρέθεσαν οι διοργανωτές, με την παρουσία εκπροσώπων από επίσημους φορείς των κλάδων γαλακτοκομίας και τυροκομίας.

Δωρεά Προϊόντων στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Μετά το πέρας της έκθεσης, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, τα εναπομείναντα προϊόντα των Τρικαλινών επιχειρήσεων διατέθηκαν στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν με τη διάθεση δικών τους προϊόντων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και άλλες επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα. Το Επιμελητήριο Τρικάλων επιθυμεί να ευχαριστήσει αλλά και να εκφράσει μία μεγάλη ικανοποίηση για τη συγκινητική και άμεση κινητοποίηση όλων των επιχειρήσεων.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss