ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

PHILOXENIA 2007 - ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
21/05/2008

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Τρικάλων σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής, στη Διεθνής Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2007.

Η PHILOXENIA 2007, πραγματοποιήθηκε για 23η χρονιά, στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO στην Θεσσαλονίκη το διάστημα 1-4 Νοεμβρίου. Για ακόμη μία χρονιά η διεθνής αυτή έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, επιβεβαιώνοντας την εξέχουσα θέση της ανάμεσα στις μεγαλύτερες διεθνής εκθέσεις Τουρισμού.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, την κατασκευή του οποίου επιμελήθηκε η ISTOS Διαφημιστική, απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους επισκέπτες τόσο για την ξεχωριστής ομορφιάς κατασκευή του, όσο και για την άρτια οργάνωση και λειτουργικότητά του. Ένα παραδοσιακό περίπτερο φτιαγμένο από πέτρα μετέφερε την ζεστασιά, την φιλοξενία και τις μοναδικές ομορφιές των Τρικάλων στους επισκέπτες της έκθεσης. Μια παραδοσιακή ταβέρνα διακοσμημένη με μοναδικά αντικείμενα λαϊκού πολιτισμού, με θέα τα Μετέωρα και τα μοναδικά ελατοδάση του Νομού αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για όλους τους επισκέπτες.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΓΕΥΣΗ
Καθημερινά, το περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων προσέφερε στους επισκέπτες του μοναδικές Τρικαλινές Γεύσεις. Η Τρικαλινή Γεύση Α.Ε. μετέφερε την Τρικαλινή Γαστρονομία στο χώρο του περιπτέρου κερνώντας ψητό Τρικαλινό λουκάνικο, παραδοσιακές πίτες, ζυμωτό ψωμί, πουτίγκα αλλά και Τρικαλινά τυριά. Οι μοναδικές αυτές γεύσεις συνοδευόντουσαν με Τρικαλινό τσίπουρο, Τρικαλινά κρασιά καθώς και αναψυκτικά Κλιάφα.

Επίσης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν και ένα μέρος από την πλούσια Τρικαλινή πολιτιστική κληρονομιά. Ειδικότερα, από τη μουσική και χορευτική παράδοση του Τόπου μας, με την πολύτιμη βοήθεια της ορχήστρας του κ. Παλικαρίτη, αλλά και των χορευτών του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Τρικάλων «Ο Ασκληπιός» που έδωσαν ένα έντονο Τρικαλινό χρώμα στην έκθεση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Στα εγκαίνια του Περιπτέρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων, την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, όπου πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικά δρώμενα, με μουσικό-χορευτικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσία Τρικαλινών παραδοσιακών γεύσεων, παρευρέθηκε ο Υπουργός Τουρισμού Κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος καθώς και πλήθος άλλων επίσημων προσκεκλημένων. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Κ. Βασίλης Γιαγιάκος παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον Υπουργό και μετά από έναν εγκάρδιο χαιρετισμό ανανέωσαν το ραντεβού τους, στο πλαίσιο των συζητήσεων τους για την Τουριστική Ανάπτυξη του Νομού.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Ο κ. Γιαγιάκος δήλωσε ικανοποιημένος για τη συμμετοχή στην PHILOXENIA 2007. Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι «η συμμετοχή δεν αποσκοπούσε μόνο στο να προσφέρει ενημέρωση και πληροφορίες, αλλά και βιώματα από την πλούσια πολιτιστική παράδοση. Μία παράδοση που περικλείει τη μουσική, το χορό, τη φιλοξενία και την κουζίνα που αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της μεγάλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς η οποία στο πλαίσιο της σύγχρονης αντίληψης για την τουριστική ανάπτυξη, μπορεί να αναδειχθεί σε ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα των Τρικάλων».

Ο κ. Γιαγιάκος δήλωσε πως «θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους φορείς, αλλά και τους επαγγελματίες για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Τόπου μας».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Η παρουσίαση του φυσικού πλούτου του Νομού Τρικάλων, συνοδεύτηκε και με την προώθηση των υψηλής ποιότητας τουριστικών υποδομών του. Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων διανεμήθηκε έντυπο διαφημιστικό υλικό των τουριστικών επιχειρήσεων του Νομού ενώ πραγματοποιήθηκαν και συναντήσεις αντιπροσώπων τουριστικών γραφείων και καταλυμάτων του Νομού. Ξεχωριστής σημασίας είναι και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με ξένους Tour Operators από 30 χώρες του κόσμου, σε μία προσπάθεια παρουσίασης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Ν. Τρικάλων και προσέλκυσης νέων επισκεπτών από άλλες χώρες.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss