ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ANUGA 2007 ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ
21/05/2008

EKTHESI_anuga_1_F17312.jpgΑπόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία των Τρικαλινών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών στη διεθνή έκθεση Anuga 2007” στην Κολωνία της Γερμανίας με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα τόσο για τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν όσο και για τις δυνατότητες διείσδυσής των Τρικαλινών επιχειρήσεων στις Ευρωπαϊκές και μη αγορές. Η παρουσία των επιχειρήσεων του Νομού μας στη Γερμανική αγορά εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης με στόχο την υποστήριξη της διεθνοποίησης των Τρικαλινών επιχειρήσεων και τη διεύρυνση της παρουσίας τους σε συγκεκριμένες αγορές του εξωτερικού, που υλοποιείται από κοινού από το Επιμελητήριο Τρικάλων και το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Θεσσαλίας.

Στη συγκεκριμένη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 13 έως 17 Οκτωβρίου 2007 στον Εκθεσιακό χώρο Cologne Exhibition Centre της Κολωνίας, συμμετείχαν οκτώ (8) επιχειρήσεις από το Ν. Τρικάλων. Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν είναι οι ΒΙΟΛΑΝΤΑ ΑΕ, ΒΙΟΣΑΛ ΕΠΕ, ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΕ, ΚΕΔΑΠ ΑΕ, ΠΕΠΕΡ ΑΕ, ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΨΥΓΕΙΑ Θ. ΚΛΙΑΦΑ ΑΕ και HELLENIC FARM ABEE.
EKTHESI_anuga_2_F18001.jpg Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος 4.3. του Ε.Π. «Αγροτική Ανάπτυξη – Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου 2000 - 2006» συμμετείχε με δικό του περίπτερο 42 τ.μ., εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή παρουσίαση των προϊόντων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν καθώς και τον απαραίτητο χώρο για την οργάνωση σημαντικού αριθμού επαφών και συναντήσεων με ενδιαφερόμενους μεμονωμένους πελάτες αλλά και εισαγωγικούς οίκους.

Στη φετινή 29η διοργάνωση της Anuga, συμμετείχαν 6.607 εκθέτες από 95 διαφορετικές εθνικότητες σε μια έκταση 304.000 m2. Περίπου 163.000 ήταν οι εμπορικοί επισκέπτες από περίπου 175 χώρες που εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να λάβουν εκτενείς πληροφορίες για προϊόντα του ενδιαφέροντος τους. Ο αριθμός των επισκεπτών στη φετινή διοργάνωση αυξήθηκε κατά ποσοστό 3% συγκριτικά με την προηγούμενη διοργάνωση του 2005 όπου παρευρέθηκαν 158.817 εμπορικοί επισκέπτες από 156 χώρες. Οι εμπορικοί επισκέπτες ήρθαν στην Κολωνία από όλο τον κόσμο. Σημαντικός ήταν ο αριθμός των επισκεπτών από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος υψηλός αριθμός επισκεπτών καταγράφηκε και για την Ασία, την Ταϊλάνδη, την Ινδία, την Ιαπωνία καθώς και την Κίνα.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Χρήστο Αυγουλά επισκέφθηκε το περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων καθώς και όλα τα περίπτερα των Ελληνικών συμμετοχών προκειμένου να συζητήσει με τους Έλληνες εκθέτες, διαβεβαιώνοντας ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε στενή συνεργασία με τον ΟΠΕ, θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών γεωργικών, μεταποιητικών επιχειρήσεων και για τη συνεχή βελτίωση της, ήδη, υψηλής ποιότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων. Επίσης, το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του ΟΠΕ, κ. Παναγιώτης Παπασταύρου και ο τέως Δ/νων Σύμβουλος του ΟΠΕ και νυν Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Παναγιώτης Δρόσος προκειμένου να συγχαρούν το Επιμελητήριο Τρικάλων για τη συμμετοχή στην έκθεση και να τονίσουν τη θετική ανταπόκριση των ξένων εμπορικών επισκεπτών στα Ελληνικά προϊόντα.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ συμμετεχόντων επιχειρήσεων, μέσω του Επιμελητηρίου Τρικάλων, προσκλήθηκαν σε ειδική δεξίωση που παρέθεσε ο κ. Κοντός προς τιμή των Ελλήνων εκθετών στο Γενικό Προξενείο της Κολωνίας όπου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις που σύντομα εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου, οι οποίες θα συμβάλλουν στην ουσιαστική στήριξη της μεταποίησης, της τυποποίησης, της πιστοποίησης και της βελτίωσης της ποιότητας των τοπικών προϊόντων με στόχο την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας τους.

Η επόμενη διοργάνωση της διεθνής έκθεσης Anuga θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου 2009. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το επίσημο site της έκθεσης www.anuga.com.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss