ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ''ΣΤΗΡΙΖΩ 2009''
Η ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΘΑ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
13/07/2009

ΝΕΟΗ έναρξη υποβολής των προτάσεων θα οριστεί με την επίσημη προκήρυξη του προγράμματος.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη διευκόλυνση - μέσω χρηματοδοτικών ενισχύσεων – και στην ενίσχυση των άμεσων και σχετικά μικρών αλλά στρατηγικής σημασίας αναγκών των πολύ μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης.

Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης (ΕΦΔ) για την έκδοση της Προκήρυξης, τις τροποποιήσεις αυτής, την εποπτεία της διαδικασίας αξιολόγησης και την ένταξη των προτάσεων, για την υλοποίηση της αξιολόγησης,  χρηματοδότηση, διαχείριση και την παρακολούθηση υλοποίησης του προγράμματος ορίζονται η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας- Δ/ΝΣΗ Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και ο Ελληνικός Οργανισμός Μικρών – Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Ανώνυμη Εταιρεία (ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε).

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι υφιστάμενες πολύ μικρές μεταποιητικές επιχειρήσεις (βλέπε Παράρτημα ΙΙ σύμφωνα με τον Κανονισμό 800/2008 της Επιτροπής), για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:
  • Έχουν κέντρο άσκησης της δραστηριότητας τους μέσα στα όρια της επικράτειας.
  • Ασκούν μία από τις επιλέξιμες δραστηριότητες των κλάδων μεταποίησης του πίνακα του Παραρτήματος Ι του κανονισμού.
  • Η κύρια δραστηριότητα της επιχείρησης να ανήκει στους επιλέξιμους κλάδους της μεταποίησης βάσει των μεγαλύτερων ακαθάριστων εσόδων (σύμφωνα με τον κωδικό 761 του εντύπου Ε3 της φορολογικής δήλωσης).
  • Έχουν κλείσει τουλάχιστον μία πλήρη 12μηνη φορολογική χρήση.
  • Απασχολούσαν, κατά το έτος 2008, 0 – 9 άτομα με σχέση εξαρτημένης εργασίας (στα οποία δεν περιλαμβάνονται οι αυτοαπασχολούμενοι), εκφραζόμενα σε Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (ΕΜΕ).
  • Ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών της τελευταίας τριετίας ανέρχεται από 20.000 €  έως 2.000.000,0 €.
  • Έχουν σε ισχύ άδεια λειτουργίας ως προς τη μεταποιητική τους δραστηριότητα ή σχετικό απαλλακτικό.
  • Διαθέτουν τεκμηριωμένα την απαιτούμενη ίδια συμμετοχή κατά την υποβολή της πρότασης.
Τα όρια του συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού της κάθε πρότασης δύναται να κυμαίνεται από 10.000 € έως 60.000 € με ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης 50% γενικά και έως 60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων (απογραφή 2001) και πυρόπληκτες – σεισμόπληκτες  περιοχές. Το υπόλοιπο ποσό πέραν της Δημόσιας Χρηματοδότησης για την κάλυψη του συνολικού προϋπολογισμού θεωρείται ιδιωτική συμμετοχή για την υλοποίηση του έργου. Ο Τραπεζικός δανεισμός για την κάλυψη της ιδιωτικής συμμετοχής μπορεί να ανέρχεται μέχρι ποσοστού 25% του συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού του έργου.

Κατά τη διαμόρφωση του συνολικού προτεινόμενου προϋπολογισμού από την επιχείρηση, είναι υποχρεωτική η σύνδεση των προβλεπόμενων δαπανών με τις εξής κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών:

Εξοπλισμός και Ειδικές Εγκαταστάσεις, Κτιριακά & Διαμόρφωση Χώρων μέσω άδειας εργασιών μικρής κλίμακας, Δαπάνες Διαφήμισης - Συμμετοχή σε Εκθέσεις Εσωτερικού – Εξωτερικού, άλλες άϋλες Δαπάνες.

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία προδημοσίευσης του Προγράμματος, δηλ. από τις 10/07/2009.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του δικτυακού τόπου www.eommex.gr, συνεχώς από την ημερομηνία έναρξης 05/10/2009 και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού. Το έντυπο υποβολής και τα δικαιολογητικά της επενδυτικής πρότασης (φάκελος πρότασης) θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε φυσική μορφή στην ΕΟΜΜΕΧ ΑΕ το αργότερο σε επτά ημέρες (ημερολογιακές) μετά την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων (σφραγίδα ταχυδρομείου ή ημερομηνία παράδοσης ταχυμεταφοράς).

Ο κανονισμός Υλοποίησης του προγράμματος βρίσκεται αναρτημένο στο Συνημμένο Αρχείο.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss