ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (Ε-security)»
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΙΟΥ 2009 & ΩΡΑ 12:00ΜΜ-ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ
21/04/2009

ΝΕΟΠροκηρύχθηκε η Δράση Κρατικής Ενίσχυσης με τίτλο «Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια (Ε-security)» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Στόχος της δράσης είναι οι εταιρίες που θα ενισχυθούν να μπορούν να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους ψηφιακούς κινδύνους / απειλές (κακόβουλες ή μη), που μπορεί να δεχτούν σημαντικοί πόροι της εταιρίας όπως η διαχειριζόμενη πληροφορία, τα πληροφοριακά της συστήματα, το λογισμικό κλπ.

Η παρούσα δράση έχει σκοπό να επιτρέψει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, στις ενισχυόμενες επιχειρήσεις να εξασφαλίσουν:
  • Ιδιωτικότητα και εμπιστευτικότητα στην εταιρική πληροφορία τους, ώστε αυτή να είναι προσβάσιμη μόνο από εξουσιοδοτημένους χρήστες.

  • Ακεραιότητα δεδομένων, ώστε τα δεδομένα τους να τροποποιούνται με συγκεκριμένο και εξουσιοδοτημένο τρόπο.

  • Ακεραιότητα συστημάτων, ώστε αυτά να μπορούν να εκτελούν το σύνολο των λειτουργιών για τις οποίες προορίζονται με τρόπο αναλλοίωτο, ελεύθερο από σκόπιμη ή ακούσια μη εξουσιοδοτημένη τροποποίηση.

  • Διαθεσιμότητα δεδομένων και συστημάτων, ώστε αυτά να είναι προσβάσιμα από εξουσιοδοτημένους χρήστες όσο γίνεται για περισσότερο χρόνο.
Ενισχύοντας τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν απειλές απάτης και να διαχειριστούν τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από χρήση επιβλαβούς περιεχομένου επιτυγχάνεται η αύξηση της εμπιστοσύνης στη χρήση του διαδικτύου και γενικότερα των ΤΠΕ.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων μπορούν να είναι Επιχειρήσεις ανεξάρτητα της νομικής μορφής τους (όχι Ενώσεις Επιχειρήσεων), που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Ειδικότερα:

1) Η Επιχείρηση είναι υφιστάμενη με ημερομηνία έναρξης πριν την 01.01.2008.

2) Ο κλάδος δραστηριότητας της Επιχείρησης δεν εμπίπτει στις εξαιρούμενες κατηγορίες δραστηριότητας του κανόνα De Minimis, οι οποίες αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό Υποβολής της Προκήρυξης.

3) Η Επιχείρηση εμφανίζει θετικό μέσο όρο κερδών προ φόρων και αποσβέσεων τα τελευταία τρία οικονομικά έτη.

4) Η Επιχείρηση να απασχολεί κατά ελάχιστο έναν (1) εργαζόμενο (1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας) με σχέση εξηρτημένης εργασίας, ιδιωτικού δικαίου, επιπλέον του/ων επιχειρηματία/ων – του/ων μετόχου/ων – του/ων εταίρου/ων.

5) Η Επιχείρηση ασκεί οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιείται νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια, κατά το τελευταίο οικονομικό έτος.

6) Η Επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας.

7) Η Επιχείρηση τα τελευταία τρία (3) οικονομικά έτη δεν έχει λάβει επιχορηγήσεις από Προγράμματα και Δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων που εμπίπτουν στον κανόνα De Minimis, τα οποία αθροιστικά μαζί με την αιτούμενη επιχορήγηση υπερβαίνουν τις 200.000 ευρώ (ή 100.000 ευρώ εάν η Επιχείρηση δραστηριοποιείται στον κλάδο των Οδικών Μεταφορών).

8) Η Επιχείρηση ανήκει στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) με βάση  τα οριζόμενα στη σύσταση της επιτροπής 2003/361/ΕΚ.

9) Η αξία κτήσης του εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που είναι ήδη εγκατεστημένος στην Επιχείρηση (εξοπλισμός & λογισμικό) και αποκτήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης θα πρέπει κατ΄ ελάχιστο να ανέρχεται στο ποσό των 10.000 Ευρώ.

Οι Κατηγορίες Δαπανών που είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της δράσης, είναι Δαπάνες Προμήθειας Εξοπλισμού, Δαπάνες Προμήθειας Λογισμικού, Δαπάνες Προμήθειας Υπηρεσιών. Ο εξοπλισμός, το λογισμικό και οι υπηρεσίες που προτείνονται από την Επιχείρηση θα πρέπει να είναι συμβατά με την συγκεκριμένη ενέργεια, για την οποία προορίζονται και θα πρέπει να μπορεί να αιτιολογηθεί επαρκώς η αναγκαιότητά τους, σε σχέση με την καλή λειτουργία της συνολικής λύσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που θα διατεθεί για την ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση επενδύσεων στην ψηφιακή ασφάλεια (Ε-security), ανέρχεται στα 10.500.000 €, τα οποία αντιστοιχούν σε υλοποίηση εγκεκριμένων έργων συνολικού ύψους 15.000.000 €, ενώ το υπόλοιπο 30% (4.500.000 €) πρέπει να καλύπτεται με Ιδιωτική Συμμετοχή.

Ειδικότερα, το ποσοστό επιχορήγησης για κάθε εγκεκριμένη Αίτηση επενδυτικού σχεδίου στην ψηφιακή ασφάλεια ανέρχεται στο 70% της επιλέξιμης συνολικής δαπάνης. Το μέγιστο ύψος του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού ανά υποβαλλόμενη αίτηση υπολογίζεται με βάση το μέγεθος της επιχείρησης (οικονομικά στοιχεία και απασχόληση προσωπικού) και την ανάγκη της επιχείρησης σε ψηφιακή ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρότασης ανέρχεται στις 70.000 € και ο ελάχιστος στις 5.000 €.

Η «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013. Οι Αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσα από το Πληροφοριακό Σύστημα από την Πέμπτη 7 Μαΐου 2009 και ώρα 12:00μμ. και μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της Δράσης για κάθε Περιφέρεια αναφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων (υπεύθυνη κ. Σδρένια Σοφία, τηλ. 2431028189) ή το δικτυακό τόπο της Δράσης http://esecurityportal.digitalaid.gr .

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΟΔΗΓΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss