ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''E-SERVICES: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ''
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ: 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2008
02/10/2008

ΕΛΗΞΕΤο Επιμελητήριο Τρικάλων σας ενημερώνει ότι προδημοσιεύτηκε το πρόγραμμα «E-services: Ενίσχυση επιχειρήσεων για την υλοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών» με διαθέσιμο συνολικό προϋπολογισμό 17 εκ. € (60% Δημόσια Δαπάνη, 40% Ιδιωτική Συμμετοχή) στο πλαίσιο του Μέτρου 3.2 «Ενίσχυση των επιχειρήσεων για την εισαγωγή τους στην Ψηφιακή Οικονομία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρόταση ανέρχεται στα 50.000 ευρώ και το ανώτατο ποσό της επιχορήγησης ανά έργο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ (ήτοι το 60% του μέγιστου προϋπολογισμού). Ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρόταση ορίζεται στα 5.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης.

Στο πλαίσιο της παρούσας δράσης θα ενισχυθεί η παροχή εξειδικευμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς το υφιστάμενο και το δυνητικό πελατολόγιο των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν. Ειδικότερα, στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση ενεργειών που αποσκοπούν:

- στη διενέργεια εμπορικών συναλλαγών μέσω αυτοματοποιημένης ηλεκτρονικής διαδικασίας (με απαραίτητη την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης).

- στην παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες (διαδραστική πληροφόρηση, υποστήριξη ή παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες με ηλεκτρονικά μέσα κλπ.) που αναβαθμίζουν ή επεκτείνουν το προσφερόμενο προϊόν ή υπηρεσία.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται βάσει του κανονισμού Ε.Ε. 1998/2006 (Κανόνας De minimis). Ο κανονισμός αυτός εφαρμόζεται στις ενισχύσεις που υπάγονται σε όλους τους τομείς εκτός από δραστηριότητες που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή των γεωργικών προϊόντων, την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες.Αναλυτικά οι επιχειρήσεις που εξαιρούνται λόγω του κανόνα De minimis από τη δράση αναφέρονται στον Οδηγό Υποβολής του Προγράμματος.  

Ειδικότερα, προτάσεις μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις (όχι ενώσεις επιχειρήσεων), ιδιωτικού δικαίου, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα, που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια. Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θεωρούνται οι επιχειρήσεις, για τις οποίες συντρέχουν αθροιστικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Η επιχείρηση είναι υφιστάμενη με ημερομηνία σύστασης πριν την 01.01.2008.

2. Ο κλάδος δραστηριότητας της επιχείρησης δεν εμπίπτει στις εξαιρούμενες κατηγορίες δραστηριότητας της δράσης λόγω του καθεστώτος ενίσχυσης De Minimis.

3. Η Επιχείρηση κατά την τελευταία τριετία δεν έχει λάβει επιχορηγήσεις από προγράμματα και δράσεις Κρατικών Ενισχύσεων που εμπίπτουν στον κανόνα De minimis, τα οποία αθροιστικά μαζί με την αιτούσα επιχορήγηση υπερβαίνουν τις 200.000 Ευρώ (ή 100.000 ευρώ εάν η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον κλάδο των Οδικών Μεταφορών).

4. Η Επιχείρηση λειτουργεί νόμιμα, διατηρώντας σε ισχύ όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο άδειες λειτουργίας.

Η δράση υποστηρίζει την ανάπτυξη και παροχή εξειδικευμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από επιχειρήσεις, μέσω κατάλληλων τεχνολογιών, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των πελατών τους σε αυτές μέσω του διαδικτύου ή/και άλλων ηλεκτρονικών καναλιών.

Αντιπροσωπευτικές (αλλά όχι περιοριστικές/ εξαντλητικές) περιπτώσεις εφαρμογής εξειδικευμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών θεωρούνται:

- το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

- η Ηλεκτρονική Εκπαίδευση, Επιμόρφωση, Ξενάγηση

- οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαδραστικής Ενημέρωσης – Πληροφόρησης- λοιπές Εξειδικευμένες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Οι δαπάνες για την υλοποίηση των ανωτέρω ενεργειών που μπορούν να χρηματοδοτηθούν είναι:

- δαπάνες προμήθειας εξοπλισμού λειτουργίας του e-service

- δαπάνες λογισμικού

- τηλεπικοινωνιακές δαπάνες συνδρομής στο ίντερνετ

- δαπάνες συνδρομής σε υπηρεσίες

- ενέργειες προώθησης / προβολής

- υπηρεσίες συμβούλων

Στο πλαίσιο της δράσης δεν επιχορηγείται:

- Η ανάπτυξη στατικών ιστοσελίδων ή ιστοσελίδων αποκλειστικά πληροφοριακού χαρακτήρα που περιορίζονται σε απλή καταγραφή/ παρουσίαση της εταιρίας και των προϊόντων/ υπηρεσιών της (π.χ. ενημερωτικά sites), χωρίς την υλοποίηση συγκεκριμένης υπηρεσίας με δοσοληπτικές λειτουργίες.

- Η υλοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται ήδη από την επιχείρηση.

- Τερματικός εξοπλισμός (PCs, PDAs κλπ.) που στοχεύει στην πρόσβαση στην υπηρεσία του προσωπικού της επιχείρησης ή συνεργατών – προμηθευτών της.

- Η ανάπτυξη/ επέκταση υπηρεσιών που δε στοχεύουν σε πελάτες αλλά στην αναβάθμιση εσωτερικών λειτουργιών της επιχείρησης ή λειτουργιών σε σχέση με συνεργάτες – προμηθευτές.

- Η ανάπτυξη/ επέκταση υφιστάμενων συστημάτων CRM, CMS, ERP κλπ, η σκοπιμότητα των οποίων δε διασυνδέεται σαφώς με συγκεκριμένη ηλεκτρονική υπηρεσία που θα παρασχεθεί στο πλαίσιο του έργου και με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις της παρούσας δράσης.

- H απλή υλοποίηση αυτοματοποιημένων δικτύων φωνής (IVR) που περιλαμβάνει γενική ενημέρωση και απλή δρομολόγηση, ενώ η τελική υπηρεσία – ολοκλήρωση της συναλλαγής διεκπεραιώνεται στη συνέχεια μέσω τηλε-εκπροσώπου (live agent).

- Ενέργεια καθαρά προωθητικού χαρακτήρα (π.χ. internet marketing campaign) που δεν αφορά και δε διασυνδέεται σαφώς με τη βασική υπηρεσία που παρέχεται στο πλαίσιο του έργου. Η διανομή των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο πλαίσιο των ενισχυόμενων έργων θα πρέπεινα βασίζεται σε ένα ή σε συνδυασμό περισσοτέρων καναλιών διανομής (Internetwww, MobileGpRS, 3G, VoiceInteractive).

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων ορίστηκε η 29η Οκτωβρίου 2008.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο του Προγράμματος,  www.e-services.gov.gr ή τα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Υπεύθυνη: κ. Σδρένια Σοφία (τηλ. 2431028189, sdrenia@keta.gr).   

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΟΔΗΓΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss