ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
02/07/2008

ΕΛΗΞΕΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ (ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ - ΠΡΟΣΛΗΨΗ "ΠΡΩΤΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ" ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ)

1. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ταχύτερη δυνατή επανένταξη των απολυθέντων ατόμων στην αγορά εργασίας, προσφέροντας ισχυρά κίνητρα στις επιχειρήσεις για την απασχόλησή τους. Αποτελεί επέκταση του παγίου προγράμματος μετατροπής του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, εκτείνοντας το διάστημα επιχορήγησης της απασχόλησης και για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, μέχρι και είκοσι τέσσερις (24) μήνες ή/και τριάντα (30) μήνες κατά περίπτωση. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει δύο φάσεις: Η α’ φάση του προγράμματος διαρκεί όσο και το χρονικό διάστημα για το οποίο ο άνεργος έχει κατοχυρώσει δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας. Η β’ φάση είναι το υπολειπόμενο μέχρι τη συμπλήρωση των 24 ή 30 μηνών αντίστοιχα, χρονικό διάστημα.

2. ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα έχει τις εξής βασικές στοχεύσεις:

1.την υποστήριξη των επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό (αυτοαπασχολουμένων), προκειμένου να προσλάβουν τον πρώτο τους υπάλληλο.

2.την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (μέχρι 25 άτομα προσωπικό).

3.την άμεση επανένταξη στην αγορά εργασίας των απολυθέντων ατόμων και ιδιαίτερα των ανέργων μεγαλύτερης ηλικίας (ανδρών άνω των 50 ετών και γυναικών άνω των 45 ετών).

Το εν λόγω πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων αφορά στην απασχόληση 20.000 επιδοτούμενων ανέργων ηλικίας 18-64 ετών, εκ των οποίων ποσοστό 60% θα πρέπει να είναι γυναίκες.

3. ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Το πρόγραμμα συνίσταται στη χρονική επέκταση της επιχορήγησης εργοδοτών για την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων στις εξής περιπτώσεις:

1. Αυτοαπασχολουμένων ή εργοδοτών χωρίς προσωπικό που προσλαμβάνουν επιδοτούμενο άνεργο, οπότε το πρόγραμμα επεκτείνεται στους τριάντα (30) μήνες.

2. Επιχειρήσεων με προσωπικό 1-25 άτομα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενο άνεργο, οπότε το πρόγραμμα επεκτείνεται στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες ή στους τριάντα (30) μήνες εάν ο επιδοτούμενος είναι άνεργος άνδρας άνω των 50 ετών ή άνεργη γυναίκα άνω των 45 ετών.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, θα πρέπει ο άνεργος να προσληφθεί εντός του πρώτου τριμήνου της επιδότησης ανεργίας του.

4. ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Στο πρόγραμμα δεν εντάσσονται τα νυχτερινά κέντρα και οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης (άρθρο 20 του Ν.2956/2001), για μισθωτούς τους που παρέχουν εργασία σε άλλον εργοδότη (έμμεσος εργοδότης).

5. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

 

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος (24 ή 30 μήνες, κατά περίπτωση), κατανέμεται σε δύο φάσεις.

1. Η πρώτη (α) φάση περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα για το οποίο έχει κατοχυρωθεί δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας (μέχρι 12 μήνες).

2. Η δεύτερη (β) φάση, περιλαμβάνει το χρονικό διάστημα που υπολείπεται μετά το πέρας της επιδότησης λόγω ανεργίας προκειμένου να συμπληρωθούν οι 24 ή 30 μήνες, αντίστοιχα.

6. ΠΟΣΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ

Α’ φάση: Το μηνιαίο ποσό της επιχορήγησης είναι ίσο με το μηνιαίο ποσό του επιδόματος ανεργίας που έχει εγκριθεί για τον άνεργο από την αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού, όπως ορίζεται στην παρ.4 της με αριθμ. 30874/23-6-2004 ΚΥΑ και στην παρ.9 της με αριθμ. Β122512/30-8-2004 εγκυκλίου της Δ/νσης Απασχόλησης.

Β’ φάση: Το μηνιαίο ποσό της επιχορήγησης, είναι ίσο με το μηνιαίο ποσό του επιδόματος ανεργίας που έχει εγκριθεί για τον άνεργο από την αρμόδια Υπηρεσία του Οργανισμού (χωρίς τις προσαυξήσεις λόγω προστατευόμενων μελών).

Για περαιτέρω πληροφορίες: www.oaed.gr/Pages/SN_630.pg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss