ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ STAGE
19/06/2008

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΟΑΕΔΤο πρόγραμμα STAGE έχει ως σκοπό την  απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, την προσαρμογή των επαγγελματικών προσόντων στην εξέλιξη και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας στον τομέα της ειδίκευσής τους, ανέργων πτυχιούχων Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., διπλωματούχων Ι.Ε.Κ., αποφοίτων Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Λ., Ε.Π.Λ. Τ.Ε.Ε. Β’ Κύκλου.

Ωστόσο, οι τελευταίες προκηρύξεις του προγράμματος, αφορούν είτε αποκλειστικά, είτε κυρίως τον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και μόνο ένας μικρός αριθμός των θέσεων, αφορά τον Ιδιωτικό Τομέα.

Όπως προκύπτει, από τις ίδιες τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, σκοπός του προγράμματος είναι η προσαρμογή των επαγγελματικών προσόντων στην εξέλιξη και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στο τομέα της ειδίκευσης των ανέργων. Μόνο που η κατανομή των θέσεων μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα, είναι ετεροβαρής, σε βάρος του τελευταίου. Επομένως, ακυρώνεται, στην ουσία, ο ίδιος ο σκοπός του προγράμματος, δηλαδή, η προσαρμογή των ανέργων στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας και η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Η κατανομή περισσοτέρων θέσεων του προγράμματος  STAGE στις επιχειρήσεις του Νομού Τρικάλων, αλλά και όλης της χώρας, θα μπορούσε να συμβάλλει πολλαπλώς, αφενός στην απόκτηση εργασιακής εμπειρίας από τους ανέργους, στις σύγχρονες συνθήκες της ελεύθερης αγοράς, και αφετέρου θα πρόσφερε στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να εκπαιδεύσουν ανέργους στο αντικείμενο της εργασίας, τους οποίους, αφού αξιολογούσαν, θα μπορούσαν να διατηρήσουν στις θέσεις τους, ως μισθωτούς υπαλλήλους και μετά το πέρας του 18μήνου που προβλέπεται από το STAGE.  Οι επιχειρήσεις – εργοδότες, θα αρχίσουν να αμείβουν τους εργαζομένους που απασχολούνται μέσω του STAGE, μετά το 18μηνό, όταν ακριβώς θα αρχίσουν να παράγουν για τις επιχειρήσεις, κεφαλαιοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες που συνέλλεξαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και της ειδίκευσης που οικονομικά καλύπτονται από το ίδιο το πρόγραμμα.

Επομένως, θα προέκυπταν απτά αποτελέσματα τόσο στην εκφρασμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης για τη μείωση της ανεργίας, όσο και στην αξιοποίηση των σύγχρονων γνώσεων και των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει το νέο εργατικό δυναμικό, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε την αύξηση των θέσεων των προγραμμάτων STAGE τα οποία θα αφορούν τις επιχειρήσεις και τον Ιδιωτικό Τομέα κατ’ επέκταση.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss