ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΟΓΚΟΥ
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιθήκων και τους εκπροσώπους τους ΣΟΧΤΑ είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων
22/05/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
02/05/08

Πρόταση για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου

ΧΑΛΙΚΙΣυνάντηση με τον Δήμαρχο Αιθήκων και τους εκπροσώπους τους ΣΟΧΤΑ είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αιθήκων κ. Κώστα Μπατατόλη και τους εκπροσώπους του ΣΟΧΤ κυρίους Χρήστο Μπάτζιο και Σωτήρη Καραμάλη, είχε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Απριλίου 2008, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των δυνατοτήτων υλοποίησης αναπτυξιακών σχεδίων στα οποία θα συμπεριλαμβάνεται η ανάδειξη της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, μέσω μίας ολοκληρωμένης πρότασης η οποία θα στοχεύει παράλληλα στην ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο Νομό Τρικάλων.

Ο κ. Γιαγιάκος παρουσίασε ορισμένες πτυχές της πρότασης. Μεταξύ των άλλων, η οριοθέτηση και η διαμόρφωση των ορειβατικών μονοπατιών, η δημιουργία ενός βοτανικού κήπου με βότανα του Κόζιακα, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, σύμφωνα με τη μυθολογία, που είναι καταγεγραμμένη σε συγγράμματα κορυφαίων ερευνητών, από τον Κόζιακα, μάζευε τα φαρμακευτικά βότανα ο θεός της Ιατρικής Ασκληπιός, οπότε υπάρχει το υπόβαθρο για να στηριχθεί μία πρωτοβουλία που να αναδεικνύει την μοναδικότητα της περιοχής. Παράλληλα, στην ίδια πρόταση προβλέπεται η δημιουργία ενός ζωολογικού πάρκου με είδη που συναντώνται στην περιοχή.

Επί της συγκεκριμένης πρότασης, ανταλλάχθηκαν απόψεις με τον κ. Μπατατόλη ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Αιθήκων με στόχο την ανάδειξη της περιοχής. Επιπρόσθετα, ο κ. Μπατατόλης, υπογράμμισε την ανάγκη μέσω της συνδρομής και του Επιμελητηρίου, να υλοποιηθούν δράσεις και έργα για την περιοχή που σήμερα συζητούνται σε θεωρητικό επίπεδο.

Οι κύριοι Μπάτζιος και Καραμάλης από την πλευρά τους, παρείχαν σημαντικές συμβουλές και κατέθεσαν προτάσεις για την υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γιαγιάκος, ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά να ανταλλαχθούν απόψεις και ιδέες για την ανάπτυξη της περιοχής, που αποτελεί γενικότερο αίτημα, η οποία βέβαια, επιδρά άμεσα στην ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στο τομέα του τουρισμού που αποτελεί διαχρονικό στόχο του Επιμελητηρίου Τρικάλων.

Στην πορεία, αφού αναζητηθεί η συνδρομή των καθ’ ύλην, αρμοδίων, θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις προκειμένου να διαμορφωθεί μία ολοκληρωμένη και υλοποιήσιμη πρόταση που θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss