ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
20/05/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
20/05/08

Σεμινάριο με θέμα την επικοινωνία και τη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας.
Πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων.


simperifora2_F3237.jpgΠραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 17 Μαΐου, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, σεμινάριο με εισηγήτρια την κυρία Γρατσάνη Σταματία, και θέμα την επικοινωνία και τη συμπεριφορά στο χώρο εργασίας. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε η διαδικασία και λειτουργία της επικοινωνίας και η ανθρώπινη συμπεριφορά στους χώρους εργασίας.

Ως βασική ιδέα καταδείχτηκε το γεγονός ότι οι τρόποι που τα άτομα επικοινωνούν και οι συμπεριφορές που εκδηλώνουν αναπόφευκτα αναπαράγουν άλλες συμπεριφορές και επηρεάζουν τα συναισθήματα και τις ανθρώπινες σχέσεις εν γένει. Τονίστηκε η σημασία της διαπροσωπικής επικοινωνίας και ο καθοριστικός της ρόλος σε ζητήματα προσωπικής ποιότητας σε χώρους εργασίας. Τέλος, αναλύθηκε ο αντίκτυπος που έχει η συμπεριφορά των εργαζομένων στις σύγχρονες επιχειρήσεις στη διαμόρφωση σχέσεων, την έκβαση επαγγελματικών στόχων και την απόδοση.

Κεντρικό μήνυμα του σεμιναρίου αποτέλεσε η αναγκαιότητα προσανατολισμού του σύγχρονου management σε ζητήματα μεταβολής της εργασιακής συμπεριφοράς προς το καλύτερο, είτε με άμεσα διοικητικά μέτρα, είτε με αλλαγή της νοοτροπίας των εργαζομένων, ως προαπαιτούμενο της εξέλιξης μιας επιχείρησης και της αύξησης της απόδοσης.


simperifora3_F3254.jpg

Η θεματολογία που παρουσιάστηκε και συζητήθηκε ενεργητικά εκ μέρους των συμμετεχόντων, αφορούσε τα ακόλουθα ζητήματα: συμπεριφορά και στάση εντός και εκτός εργασιακού χώρου, γενικά ζητήματα που αφορούν την επικοινωνία (ορισμός, στόχος, διαδικασία, αξιώματα και ρόλος της επικοινωνίας), ζητήματα λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, παράδοξα και διπλά μηνύματα, συνειδητή και μη συνειδητή επικοινωνία, μεταεπικοινωνία και χρησιμότητά της, λόγοι που τα άτομα επικοινωνούν στον εργασιακό χώρο, λειτουργίες που η επικοινωνία εξυπηρετεί στον χώρο εργασίας (συναισθήματα, κίνητρα, πληροφόρηση, έλεγχος), κανάλια επικοινωνίας και τρόπος λειτουργίας τους, βασικοί κανόνες για managers, βήματα για μια αποτελεσματική επικοινωνία, προβλήματα στην επικοινωνία (παραμόρφωση μηνυμάτων και υπερφόρτωση πληροφοριών), δίκτυα επικοινωνίας και καταλληλότητά τους, βασική διεργασία της ανατροφοδότησης στην επικοινωνία, συνέπειες της φτωχής επικοινωνίας και κριτήρια που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική επικοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εδραίωση μιας στάσης που υποδεικνύει και αποδέχεται τον σημαντικό ρόλο της επικοινωνίας ως φορέα αλλαγής και επιτυχημένης διαχείρισης και οργάνωσης.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της σύγχρονης επιχειρηματικότητας για συνεχή ενημέρωση, θα συνεχίσει και θα διευρύνει τον κύκλο των σεμιναρίων του.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss