ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΚΕΕΕ: Συναντήσεις με υπουργούς Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
07/03/2024

Δυο διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, υπό τον πρόεδρο της, κ. Ιωάννη Μασούτη, με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, και με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Στον υπουργό Ανάπτυξης το προεδρείο της ΚΕΕΕ παρέδωσε υπόμνημα, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων για την εύρυθμη λειτουργία των οργανισμών των Επιμελητηρίων, συζητήθηκαν ζητήματα προς όφελος της επιχειρηματικότητας. Αναφορικά με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, τέθηκε το θέμα της βελτίωσης και της περαιτέρω αξιοποίησής του, με στόχο να αποτελέσει το απόλυτο εργαλείο ανάπτυξης, μέσω του μετασχηματισμού του από ψηφιακή βιβλιοθήκη σε δυναμική βάση δεδομένων που θα διασυνδέεται με άλλα μητρώα. Ακόμα, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας για τη δικτύωση των επιχειρήσεων με τους φορείς Καινοτομίας, Έρευνας και Ανάπτυξης, έτσι ώστε η επιχειρηματική και ακαδημαϊκή – ερευνητική κοινότητα να έχουν ένα μοναδικό σημείο επικοινωνίας, καθώς και της δημιουργίας ψηφιακής πλατφόρμας για τη διάγνωση των αναγκών στην αγορά εργασίας. Επιπρόσθετα, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να εξευρεθεί η κατάλληλη για τα Επιμελητήρια μορφή εφαρμογής του μηχανισμού εσωτερικού ελέγχου. Η εκπαίδευση σε νέες ειδικότητες, όπως οι μηχανικοί ηλεκτρικών αυτοκίνητων, βάσει των αναγκών οι οποίες προκύπτουν από την αγορά εργασίας ήταν άλλο ένα σημείο το οποίο αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση, όπως και τα θέματα της αδειοδότησης – πιστοποίησης επαγγελμάτων από τα Επιμελητήρια.

 

Από την πλευρά του ο κ. Σκρέκας, αφού επεσήμανε το έντονο ενδιαφέρον του για την εξέλιξη του ΓΕΜΗ, ενημέρωσε τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ ότι σχεδιάζεται η διασύνδεση ΓΕΜΗ και ΕΦΚΑ, καθώς και ένα πρόγραμμα δημιουργίας Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στα Επιμελητήρια. 

 gggg_F1699693415.jpg

Στη συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, παραδόθηκε υπόμνημα που περιελάμβανε προτάσεις-δράσεις για τη βελτίωση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου, για την επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Επιχειρηματικότητας», με σειρά υποέργων ψηφιακής εξέλιξης του ΓΕΜΗ, μέσω νέων δράσεων υποστήριξης των επιχειρήσεων με χρήση τεχνολογίας «τεχνητής νοημοσύνης», ανάπτυξης ψηφιακών υπηρεσιών στα Επιμελητήρια με σκοπό την υποστήριξη κλάδων της τοπικής οικονομίας, καθώς επίσης και δράσεις για την καταπολέμηση της ψηφιακής απάτης με το υποέργο «Μηχανισμός Καταπολέμησης της Ψηφιακής Απάτης». Ως «όχημα» παροχής των υπηρεσιών αυτών, προτάθηκε η δημιουργία μίας «Ψηφιακής Δομής Στήριξης της Επιχειρηματικότητας».

 

Ο κ. Παπαστεργίου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των προτεινόμενων δράσεων-υπηρεσιών και έθεσε εαυτόν και τις Υπηρεσίες του υπουργείου στη διάθεση της ΚΕΕΕ. Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο και τα μέλη της ΔΕ της ΚΕΕΕ είπε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει ξεκινήσει δράσεις απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών μέσω των νέων τεχνολογιών, που θα ωφελήσουν τόσο τους πολίτες όσο και τις επιχειρήσεις.

ffff_F1481605418.jpg

 

«Είναι επιτακτική η ανάγκη οι παραγωγικοί υπουργοί, των οποίων το χαρτοφυλάκιο συνδέεται με την επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας, να αντιλαμβάνονται, να προωθούν και να επιλύουν ζητήματα, τα οποία απασχολούν τις επιχειρήσεις και σε κλίμα συμπερίληψης να δίνουν λύσεις προς όφελος του ελληνικού επιχειρείν. Στην κατεύθυνση αυτή, συμβάλλουν και  οι συναντήσεις του προεδρείου της ΚΕΕΕ με τους υπουργούς Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Καταθέσαμε στους δυο υπουργούς υπομνήματα και δεσμευτήκαν να προωθήσουν τα ζητήματα που μας απασχολούν και περιλαμβάνονται στα κείμενά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννης Μασούτης.

 

Από πλευράς ΚΕΕΕ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Μασούτης, ο Α’ αντιπρόεδρος, κ. Ιορδάνης Τσώτσος, ο Γ’ αντιπρόεδρος, κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Δ’ αντιπρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο γενικός γραμματέας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οικονομικός επόπτης, κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, ο υπεύθυνος Έρευνας & Ανάπτυξης, κ. Φώτιος Δαμούλος, ο υπεύθυνος Εξωστρέφειας & Διεθνών Σχέσεων, κ. Στέφανος Γεωργιάδης και ο διευθυντής, κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος.

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss