ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΒΙ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ: Πηγή καινοτομίας & επιχειρηματικότητας
30/10/2023

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 17:00 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ), η οποία παραχωρήθηκε ευγενώς στον Οργανισμό.

 

Ο ΟΒΙ καινοτομεί και έχει δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία για τις νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να τις υποστηρίξει στην κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας τους. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν δυο αναδυόμενοι κλάδοι για τους οποίους ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), εκπόνησε Αναφορές Ευρεσιτεχνίας (PLR).

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ (INTERNET OF THINGS): Οι τεχνολογίες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT) διαθέτουν τεράστιες δυνατότητες εφαρμογών που μεταφράζονται σε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη της αγοράς. Συνδέοντας διάφορες συσκευές και αντικείμενα στο διαδίκτυο, το IoT επιτρέπει την απρόσκοπτη επικοινωνία και ανταλλαγή δεδομένων, φέρνοντας επανάσταση σε κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι μεταφορές, η βιομηχανική παραγωγή και τα έξυπνα σπίτια. Η αγορά του IoT αναμένεται να επεκταθεί με ταχείς ρυθμούς λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για διασυνδεσιμότητα μεταξύ των ψηφιακών συστημάτων, των εξελίξεων στους αισθητήρες και τις τεχνολογίες συνδεσιμότητας και της ζήτησης για διορατικότητα βάσει δεδομένων, δημιουργώντας τεράστιες ευκαιρίες για καινοτομία, επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη.

 

ΜΕΣΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Τα μέσα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόδοση των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων. Είναι υπεύθυνα για την αποθήκευση της ενέργειας που απαιτείται για την τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα του οχήματος και των σχετικών ηλεκτρονικών συστημάτων. Οι Μπαταρίες είναι το πιο κοινό και ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα αποθήκευσης αποτελώντας την κύρια πηγή ενέργειας για τον ηλεκτροκινητήρα του οχήματος. Πέρα από τη συνήθη φόρτιση, μπορούν να αποθηκεύουν ενέργεια μέσω αναγεννητικής πέδησης ή άλλων συστημάτων συλλογής ενέργειας για φόρτιση της μπαταρίας εν κινήσει. Οι Υπερπυκνωτές είναι ένας άλλος τρόπος αποθήκευσης ενέργειας ο οποίος παρέχει γρήγορες εκρήξεις ισχύος καθιστώντας τους κατάλληλους για παροχή ισχύος κατά της επιτάχυνση. Τέλος οι Κυψέλες Καυσίμου Υδρογόνου είναι μια άλλη μορφή αποθήκευσης με αρκετά πλεονεκτήματα όπως υψηλότερη απόδοση, μεγαλύτερη εμβέλεια και ταχύτερους χρόνους ανεφοδιασμού, όντας επιπλέον φιλικές προς το περιβάλλον καθώς εκπέμπουν μόνο νερό και θερμότητα.

 

H Ημερίδα θα προσφερθεί και ζωντανά από το Κανάλι του ΟΒΙ στο YouTube, όπως και από τη σελίδα που διατηρεί στο Facebook.

 

PROSKLISI-THESSALONIKI(003)_F-1384143013.jpg

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss