ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σε συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικών φορέων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης στο Επιμελητήριο Τρικάλων
24/08/2023

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

 

Η τελευταία συνάντηση της 2ης ημέρας της περιοδείας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη Λευτέρη στη Θεσσαλία ολοκληρώθηκε στο Επιμελητήριο Τρικάλων. Μαζί με τον Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη, τους Γ.Γ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Κώστα Μπαγινέτα και Γιώργο Στρατάκο, τον Βουλευτή ΝΔ  Ν. Τρικάλων Αθανάσιο Λιούτα, τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκο, τέθηκαν ενώπιον εκπροσώπων των αγροτικών φορέων του νομού, ζητήματα που αφορούν το σύνολο αγροτών και παραγωγών των Τρικάλων.

 

➡️ Η δημιουργία αγροτικών τμημάτων εντός των Επιμελητηρίων είναι βασική συνιστώσα της πολιτικής μας, και με την ηγεσία της Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σχεδιάζουμε την υλοποίησή της. Οι κατ’ επάγγελμα αγρότες πρέπει να ενισχυθούν!

 

➡️ Είναι αισθητή η αλλαγή της λειτουργίας του ΕΛΓΑ, που πλέον δρα άμεσα και αποτελεσματικά. Με την αναθεώρηση του κανονισμού του, μέχρι το τέλος του 2023, θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο οργανισμό που θα λειτουργεί με όρους τάξης και διαφάνειας.

 

➡️ Η αναδιάρθρωση της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ με άξονα τις ανάγκες των δικαιούχων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ.

 

➡️ Η κλιματική κρίση είναι μια πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής νερού, το ΥΔΩΡ 2.0, θα δώσει σημαντικές λύσεις στο πρόβλημα της άρδευσης.

 

➡️ Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους νέους για να ασχοληθούν συνειδητά με τον πρωτογενή τομέα. Η ένταξη των 2.096 επιλαχόντων στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών δείχνει τον προσανατολισμό μας προς έναν ηλικιακά ανανεωμένο πρωτογενή τομέα που πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας!

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss