ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων
13/03/2023

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ) προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των τριών νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων της δέσμης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΜμΕ». 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/03/2023 και ώρα 18.30, στην αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη (Καρδίτσης 1) που είναι προσβάσιμη και για τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα (ΑμεΑ). 

 

 prosklisi_psifiaka_aedep_trikala_16032023_F-1144667359.jpg

Ειδικότερα θα παρουσιαστούν τα κάτωθι Προγράμματα: 

 

Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό. Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18.000€ έως 30.000€ με ποσοστό ενίσχυσης από 50% έως 60% (50% για τη Θεσσαλία) για δαπάνες προμήθειας ψηφιακού εξοπλισμού γραφείου, αναβάθμισης εσωτερικών δικτύων μεταφοράς δεδομένων, διάδρασης με εργαζόμενους, πελάτες ή προμηθευτές κλπ., προμήθειας σύγχρονων εφαρμογών διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων & διαδικασιών, επεξεργασίας εικόνας, ψηφιακής ασφάλειας, διαχείρισης πελατών και εφοδιαστικής αλυσίδας, βελτιστοποίησης της παραγωγής κ.λπ., παροχής υπηρεσιών που συνδέονται με την ψηφιακή αναβάθμιση και έμμεσες δαπάνες. 

 

Δράση 2 – Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 50.000€ έως 650.000€ με ποσοστό ενίσχυσης έως 50%  (50% για τη Θεσσαλία) για δαπάνες εξελιγμένων συστημάτων λειτουργίας εγκαταστάσεων ή προσωπικού, αυτοματοποίησης της παραγωγής με ρομποτικά συστήματα, αναβάθμισης εσωτερικών δικτύων μεταφοράς δεδομένων κ.λπ., εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα και μηχανολογικό εξοπλισμό Industry 4.0., συστήματα και εξοπλισμό ασφάλειας, αυτοματοποίησης, λογισμικό σύγχρονων εφαρμογών διοικητικού και οικονομικού προγραμματισμού, ανάλυσης δεδομένων με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, βελτιστοποίησης της παραγωγής, αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, κ.λπ. και παροχής υπηρεσιών που συνδέονται με την ψηφιακή αναβάθμιση.  

 

Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ: αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 200.001€ έως 1.200.000€ με ποσοστό ενίσχυσης έως 60% (50% για τη Θεσσαλία) για δαπάνες προμήθειας εξελιγμένων συστημάτων απομακρυσμένης λειτουργίας εγκαταστάσεων, αυτοματοποίησης των διαφόρων σταδίων της αλυσίδας αξίας,  παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς με ρομποτικά συστήματα, αναβάθμισης εσωτερικών δικτύων μεταφοράς δεδομένων κ.λπ., λογισμικό εφαρμογών αυξημένης ευφυίας διοικητικού και οικονομικού προγραμματισμού, ψηφιακής ασφάλειας, διαχείρισης πελατών και εφοδιαστικής αλυσίδας, ανάλυσης δεδομένων με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, βελτιστοποίησης της παραγωγής και παροχή Υπηρεσιών που συνδέονται με τη ψηφιακή αναβάθμιση. 

 

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, τα προγράμματα του ψηφιακού μετασχηματισμού απευθύνονται σε επιχειρήσεις που έχουν κλεισμένη τουλάχιστον  μία (1) πλήρη διαχειριστική χρήση και διέθεταν τουλάχιστον τρεις (3) ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος 2022.  

 

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

 

Πληροφορίες: Επιμελητήριο Τρικάλων 

Σδρένια Σοφία - Οικονομολόγος / Επιχ/κή Σύμβουλος

Βενιζέλου 1, Τηλ. 2431027493 (εσωτ.: 106), e-mail: sdrenia[at]trikala-chamber[dot]gr

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δράση 1 «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» (16/02/2023)
Δράση 2 «Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» (16/02/2023)
Δράση 3 «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ» (16/02/2023)
Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» – Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων (16/02/2023)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss