ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παντρικαλινή σύσκεψη χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή Επιμελητηρίου, ΟΕΣΘ, Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Εμπορικού Συλλόγου
09/03/2012

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗΤου ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΓΓΑΡΑ

Συζητήθηκαν ζητήματα της αγοράς τα οποία επιτείνονται από τις τελευταίες αποφάσεις – μέτρα

Χαμηλός τζίρος, λουκέτα, ανεργία, χρέη σε τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, είναι μερικά από τα προβλήματα του εμπορικού, επαγγελματοβιοτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής των Τρικάλων και ευρύτερα.

Πολλοί μεταξύ αυτών και μέλη των διοικήσεων Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ και Εμπορικού Συλλόγου υποστηρίζουν ότι η αγορά αργοσβήνει. Εκτιμούν ότι μέσα στους επομένους μήνες τα λουκέτα θα αυξηθούν στα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία και γενικότερα στο σύνολο της χώρας περιγράφοντας το μέλλον με τα μελανότερα χρώματα.

Οι ίδιοι ζητούν την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να αντιστραφεί το τωρινό άσχημο κλίμα.

Ανοιχτά ζητήματα της αγοράς τα οποία επιτείνονται από τις τελευταίες αποφάσεις – μέτρα που εκτιμάται ότι θα επιφέρουν και νέο αποφασιστικό βήμα στην τοπική επιχειρηματική δραστηριότητα τέθηκαν επί τάπητος στη χθεσινή σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι παράγοντες του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν το ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για την επιχειρηματικότητα, τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες και τους έμπορους οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον το οποίο επιτείνεται περαιτέρω από τα νέα δημοσιονομικά και περιοριστικά μέτρα.

Οι συμμετέχοντες της σύσκεψης εμφανίστηκαν έτοιμοι να αναδείξουν, με σειρά πρωτοβουλιών που θα υλοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, τα έντονα προβλήματα των κλάδων τους, αναζητώντας τρόπους αντιμετώπισης αυτών.

Τη στήριξη του Επιμελητηρίου Τρικάλων απέναντι στους συναδέλφους επιχειρηματίες εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Τσόλας αντιπρόεδρος.
«Η κατάσταση σήμερα είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, πλέον έχει εξελιχθεί σε έναν πόλεμο για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να προγραμματίσουν τίποτα, ακόμα και την βιωσιμότητά τους. Το κόστος των επιχειρήσεων λόγω της φορολογίας και των έκτακτων εισφορών, το κόστος της ενέργειας δημιουργούν, επιπλέον προβλήματα όταν συνεχίζεται η αλόγιστη σπατάλη στο κράτος. Υπάρχει μια κοντόφθαλμη πολιτική, χωρίς αναπτυξιακή πορεία, χωρίς αύξηση της παραγωγής για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Τσόλας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης, ζητώντας να προχωρήσουν τα έργα υποδομής στο νόμο, στη Θεσσαλία και στη χώρα γενικότερα που θα προσφέρουν θέσεις εργασίας, ανάπτυξης για να αναζωογονηθεί η αγορά.
«Είναι ανάγκη να στηριχθεί η οικονομία. Τα μέτρα που λαμβάνονται έχουν ως αποτέλεσμα οι επαγγελματίες, έμποροι και επιχειρηματίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις τους. Σήμερα όσο άλλοτε απαιτείται ένα δίκαιο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο κ. Αγγελάκης.

Τις δικές του προτάσεις για να ξεπεραστούν οι σκόπελοι με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπο το εμπόριο κατέθεσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Χρήστος Καλέας.
«Άμεσα πρέπει να αναληφθούν σειρά πρωτοβουλιών για να στηριχθούν οι συνάδελφοι έμποροι, επιχειρηματίες και επαγγελματοβιοτέχνες. Άμεσα θα πρέπει να κουρευτούν δάνεια από 30% έως και 50%, να κατατεθεί νέα ρύθμιση για τις οφειλές στο ΟΑΕΕ, να υπάρξει διαχωρισμός συνταξιοδοτικού και περίθαλψης στο ΟΑΕΕ», τόνισε μεταξύ των άλλων ο κ. Καλέας.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογες με τη χθεσινή πρωτοβουλία θα αναληφθούν και στο μέλλον.


 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ευρεία Σύσκεψη για την Επιχειρηματικότητα την Πέμπτη 8 Μαρτίου στο Επιμελητήριο Τρικάλων (05/03/2012)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss