ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΡΙΚΑΛΙΝΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ''PHILOXENIA 2008''
06/11/2008

Δελτίο Τύπου,
Τρίκαλα 05/11/2008

 

Τις καλύτερες εντυπώσεις για το Τουριστικό μας προϊόν άφησε το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων  - Αναδείχθηκαν η ποικιλία βοτάνων του Ορεινού Όγκου και ο Ασκληπιός

 

Plhiloxenia1_F11838.jpgΤο Επιμελητήριο Τρικάλων άφησε αξιόπιστες υποσχέσεις και δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις για το Τουριστικό Προϊόν του Νομού Τρικάλων σε όλους τους επισκέπτες της φετινής έκθεσης «PHILOXENIA 2008» που πραγματοποιήθηκε από 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2008 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Με ένα σημαντικό πρόγραμμα παράλληλων ενημερωτικών και επαγγελματικών εκδηλώσεων των εκθετών καθώς και πλήθος εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα, η έκθεση κατάφερε να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ανάμεσα στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Plhiloxenia2_F11858.jpgΤο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων παρουσίασε μία ξεχωριστή πτυχή του Τουριστικού Προϊόντος του Νομού Τρικάλων με την ανάδειξη των ξεχωριστών συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων. Πέραν των Μετεώρων και του Ορεινού Όγκου που αποτελούν αναγνωρισμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα, στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων αναδείχθηκε ένα πρόσθετο συγκριτικό πλεονέκτημα. Η ποικιλία βοτάνων του Ορεινού Όγκου του Νομού η οποία είναι μοναδική όχι μόνο σε επίπεδο χώρας, αλλά για όλη την Ευρώπη. Ένα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο έχει συνδεθεί διαχρονικά, με την ιστορία του Τόπου και την πλούσια αρχαιοελληνική μυθολογία. Ο Ασκληπιός που θεοποιήθηκε μέσα από τη μυθολογία, έδρασε στο Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης. Μάζευε βότανα από τον Ορεινό Όγκο της περιοχής με τα οποία θεράπευε ασθένειες. Η ιαματική δράση αυτών των βοτάνων και των παρασκευασμάτων τους,  ήταν τέτοια που αποδόθηκαν θεϊκές ιδιότητες στον Ασκληπιό ο οποίος μέσω της πλούσιας μυθολογίας «καταξιώθηκε» στον αρχαίο κόσμο, ως θεός της Ιατρικής. Τα Τρίκαλα χρωστούν πολλά στον Ασκληπιό, αλλά και Ασκληπιός ίσως οφείλει τη «θεοποίησή του» στα βότανα του Ορεινού μας Όγκου…

view_F11881.jpgΜε  κυρίαρχο στοιχείο, λοιπόν, τον Ασκληπιό ο οποίος σύλλεγε τα θεραπευτικά βότανα από τα βουνά της περιοχής, το Περίπτερο αποδείχθηκε σημείο αναφοράς για όλους τους επισκέπτες της έκθεσης οι οποίοι έφευγαν απ’ αυτό, με δείγματα από διάφορα βότανα του Ορεινού Όγκου των Τρικάλων, γνωρίζοντας τον αρχαίο θεό της Ιατρικής, αλλά και τις ιαματικές ιδιότητες των βοτάνων μας.

Από την «PHILOXENIA 2008» δεν έλλειψε και φέτος ο φορέας «Τρικαλινή Γεύση» με παραδοσιακά εδέσματα του Νομού (παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο, πίτες, φέτα, κασέρι, ημίσκληρο τυρί, κρασιά και τσίπουρα), που ανέδειξαν το γαστρονομικό μας πλούτο και έδωσαν έναν ιδιαίτερο γευστικό τόνο στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, προσφέροντας γεύσεις και εμπειρίες στους χιλιάδες επισκέπτες.

ypoyrgos_F11900.jpgΤο Τρικαλινό Περίπτερο επισκέφτηκε  πλήθος επίσημων προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κος Α. Σπηλιωτόπουλος τον οποίο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος  ο οποίος απευθυνόμενος στον Υπουργό, τόνισε ότι «θα ήταν τιμή και χαρά να σας υποδεχθούμε στα Τρίκαλα, να σας ξεναγήσουμε στις ομορφιές του Νομού μας και να σας παρουσιάσουμε τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί για την ενίσχυση του τοπικού Τουριστικού Προϊόντος». Ο κ. Γιαγιάκος, ζήτησε από τον κ. Σπηλιωτόπουλο, να αξιολογηθεί και να τεθεί σε προτεραιότητα η Πρόταση που κατέθεσε το Επιμελητήριο Τρικάλων για τον Τουρισμό και τις Τουριστικές Υποδομές, οι οποίες στοχεύουν στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού και στην ενίσχυση του Τουριστικού Προϊόντος.

Το Περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε και  ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κος Π. Ψωμιάδης, που εκφράστηκε με τα καλυτέρα λόγια για την άρτια παρουσίαση του Νομού μας.

Στο Περίπτερο του Επιμελητηρίου Τρικάλων φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις του Νομού, αναδεικνύοντας τα Τουριστικά προϊόντα/υπηρεσίες τους, στους εκπροσώπους των οποίων  δόθηκε η ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και μία σειρά συναντήσεων με ξένους Tour Operators για την περαιτέρω προώθηση του Τουριστικού Προϊόντος του Νομού αλλά και τη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής.
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss