ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΤΕΝΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ - ΚΕΝΑΚΑΠ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER
01/07/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ημ/νια: 01/07/08


Αποφασίστηκε προχθές, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου, μελών της διοίκησης και εκπροσώπων του ΚΕΝΑΚΑΠ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΝΑΚΑΠΗ ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου και η απορρόφηση κονδυλίων από τα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης που υλοποιούνται μέσω του ΚΕΝΑΚΑΠ, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας στο Νομό, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην προχθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος.

Στη σύσκεψη μετείχαν, από την πλευρά του Επιμελητηρίου, ο πρόεδρός του κ. Βασίλης Γιαγιάκος, ο γραμματέας κ. Ευάγγελος Βενέτης, ο οικονομικός επόπτης κ. Δημήτρης Τσόλας, καθώς και στελέχη του. Από την πλευρά του ΚΕΝΑΚΑΠ μετείχαν ο διευθυντής κ. Χρήστος Γκρέκος και τα στελέχη, κύριοι Χάρης Καλιάρας και Βάιος Κουτής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διερευνήθηκαν όλα τα πεδία της πιθανής συνεργασίας του Επιμελητηρίου Τρικάλων με το ΚΕΝΑΚΑΠ στα πλαίσια του τοπικού προγράμματος προσέγγισης Leader για το Ν. Τρικάλων.

Τα στελέχη του ΚΕΝΑΚΑΠ ανέπτυξαν τα δεδομένα του προγράμματος στο Νομό Τρικάλων, ενώ ο κ. Γιαγιάκος, παρουσίασε τα πεδία των ενδιαφερόντων του Επιμελητηρίου. Προσδιόρισαν τις περιοχές που εντάχθηκαν στο LEADER και τις περιοχές που θα υλοποιηθούν δράσεις μέσω των ΟΠΑΑΧ. Αναφέρθηκαν στα χρονοδιαγράμματα υποβολής των προτάσεων, στις δράσεις που θεωρούνται επιλέξιμες, αλλά και στο ύψος των χρηματοδοτήσεων. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα LEADER έγκειται στο γεγονός, ότι για πρώτη φορά, χρηματοδοτούνται δράσεις σε πεδινές περιοχές του Νομού μας.

Ο κ. Γιαγιάκος, υπογράμμισε την ανάγκη για αξιοποίηση αυτών των νέων δεδομένων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη στο Νομό Τρικάλων.

Από τη συνεργασία συμφωνήθηκαν, σε πρώτη φάση, τα εξής πεδία συνεργασίας:

- Η δημιουργία ενός ψηφιακού οδηγού των επιχειρήσεων του Νομού Τρικάλων.

- Η προβολή των τοπικών προϊόντων, με δράσεις, όπως η διοργάνωση έκθεσης τοπικών προϊόντων, η ενημέρωση των παιδιών, μέσα στα σχολεία, για τα τοπικά προϊόντα και την τοπική αγορά.

- Η ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών για την υλοποίηση προτάσεων και πρωτοβουλιών του Επιμελητηρίου, όπως είναι τα ορεινά μονοπάτια, τα θεματικά πάρκα κ.α.

Ενδιαφέρον, έδειξαν τα στελέχη του ΚΕΝΑΚΑΠ και για την πρόταση του Επιμελητηρίου για το «Πράσινο Θερμοκήπιο» η υλοποίηση της οποίας όμως, εξετάζεται και μέσω των προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Τέλος, αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τις δράσεις του LEADER. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με το ΚΕΝΑΚΑΠ, θα διοργανωθούν ενημερωτικές επισκέψεις και εκδηλώσεις, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss