ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ο.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ''
01/07/2008

ΕΛΗΞΕΣτο πλαίσιο της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας αλλά και του βαθμού απασχόλησης στη Θεσσαλία, προκηρύχθηκε από τον ΟΑΕΔ το πρόγραμμα επιχορήγησης για νέους ελεύθερους επαγγελματίες. Η προτεραιότητα αυτή τη φορά δίδεται σε ανέργους ηλικίας 18-64 της Περιφέρειας Θεσσαλίας που θα δημιουργήσουν την επιχείρησή τους στους τομείς τουρισμού, πολιτισμού και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενθάρρυνση, μέσω της χρηματοδότησης, των ανέργων που αποφασίζουν να δημιουργήσουν τη δική τους μικρή επιχείρηση.

Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 15.000,00 ευρώ από τα οποία ποσό ύψους 5.000,00 ευρώ καταβάλλεται με την έκδοση της εγκριτικής απόφασης. Το υπόλοιπο ποσό των 10.000,00 ευρώ θα καταβληθεί σε δύο (2) ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις των 5.000,00 ευρώ η κάθε μία αφού θα έχει πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος κατά το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. Στις περιπτώσεις επιδοτούμενων ανέργων, που διακόπτουν την επιδότηση ανεργίας μέχρι τον δεύτερο (2ο) μήνα της επιδότησής τους, προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, το ποσό της επιδότησης προσαυξάνεται κατά 3.000,00 ευρώ και ανέρχεται στο ποσό των 18.000,00 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή θα δοθεί προκαταβολή 6.000,00 € και δύο ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις των 6.000,00 € η κάθε μία. Η διάρκεια της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που εντάσσεται στο πρόγραμμα ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες, από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκριτικής απόφασης.

Ως προς τις προϋποθέσεις συμμετοχής που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι επιγραμματικά αναφέρουμε ότι:

1) Θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ μέχρι και τριάντα (30) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητάς τους.

2) Θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής του ΟΑΕΔ στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών πριν την υποβολή της σχετικής αίτησης αλλά και πριν την έναρξη του επιτηδεύματος.

Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα όσοι είχαν επιχείρηση στο όνομα τους μετά την 01.01.2000, όσοι έχουν ήδη επιχορηγηθεί από προγράμματα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών κατά το παρελθόν, όσοι επιδιώκουν να συστήσουν επιχείρηση η νομική μορφή της οποίας θα είναι Ανώνυμη Εταιρία και όσων το αντικείμενο δραστηριότητας της νεοσύστατης επιχείρησης είναι το ίδιο με εκείνης της επιχείρησης που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο από άλλο επαγγελματία μέσα στο τελευταίο εξάμηνο πριν από την ημερομηνία έναρξης εργασιών της νέας επιχείρησης στη ΔOΥ.

Επίσης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι επαγγέλματα όπως αυτά που απαιτούν α. την ύπαρξη κενής θέσης (π.χ. συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές κλπ.), β. την εκμετάλλευση επιβατικού δημοσίας χρήσεως (ΤΑΧΙ), λεωφορείου ή φορτηγού δημοσίας χρήσεως δεν είναι επιλέξιμα από το πρόγραμμα. Επίσης, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν όσοι δημιουργούν εποχικές επιχειρήσεις, πλανόδιες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, φροντιστήρια, εργαστήρια ή κέντρα ελευθέρων σπουδών, καντίνες, περίπτερα, φαρμακεία, επιχειρήσεις που λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο τις βραδινές ώρες καθώς και επιχειρήσεις που παρέχουν ψυχαγωγικές υπηρεσίες μαζικού χαρακτήρα (νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, αναψυκτήρια, ντίσκο κ.ά.), τυχερά, ψυχαγωγικά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχείων και συναφή αυτών.

Η προθεσμία υποβολής των «αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα» των υποψηφίων στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού ξεκίνησε στις 29.01.2008. Σημειώνουμε ότι ηλεκτρονικά πλέον μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υπαχθούν στα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός έχει ήδη ενεργοποιήσει ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.oaed.gr) για το πρόγραμμα επιχορήγησης «νέων ελεύθερων επαγγελματιών» που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για περαιτέρω πληροφορίες: www.oaed.gr

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΝΕΕ ΟΑΕΔ

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss