ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Νέο πλαίσιο εκπτώσεων | Το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο ΕΣΑ ενημερώνουν τις επιχειρήσεις και προστατεύουν τους καταναλωτές
08/11/2023

 

Σημαντική ενημέρωση: η εκδήλωση του ΣΕΒ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το ΕΒΕΑ και τον ΕΣΑ, που είχε προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00- 18:30 μεταφέρεται για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 και ίδια ώρα, στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ. Για όσους από εσάς έχει ήδη γίνει εγγραφή, αυτή θα μεταφερθεί αυτόματα και ελπίζουμε να μπορείτε να παρευρεθείτε. Στην περίπτωση που είχατε αποστείλει τις ερωτήσεις σας μέσω της αρχικής δήλωσης συμμετοχής, σας ενημερώνουμε ότι αυτές έχουν ήδη καταγραφεί και δεν απαιτείται επανυποβολή τους. 

----------

 

Η Black Friday και οι εποχικές εκπτώσεις είναι προ των πυλών.   

  

Πώς πρέπει να σχεδιάζεται μια καμπάνια μάρκετινγκ ή μια εκστρατεία μείωσης τιμών;  

Ποια είναι η «σωστή» τιμή;  

Τι πρέπει να αναγράφεται στο «ταμπελάκι» πάνω στο προϊόν ή στο ράφι;   

Επιτρέπονται οι εκπτώσεις «διαρκείας»;  

Δίνουν οι επιχειρήσεις τις σωστές πληροφορίες στους καταναλωτές, ώστε αυτοί να οδηγούνται σε επωφελείς, για τους ίδιους, αγορές;   

  

Είναι η αγορά επαρκώς προετοιμασμένη;  

  

Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα στηρίζεται στις καλές σχέσεις και στην εμπιστοσύνη μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), μέσω της Ομάδας Εργασίας Καταναλωτή, συνεχίζει να βοηθά τις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους να καταλάβουν τους τρόπους ορθής επικοινωνίας με τον καταναλωτή ως προς τη διαμόρφωση της τιμής κατά τη διενέργεια προσφορών, εκπτώσεων ή προωθητικών ενεργειών.  

  

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, εξέδωσε Εικονογραφημένο Οδηγό τον Μάρτιο του 2023 για τη σωστή επικοινωνία των ανακοινώσεων μείωσης τιμής και 2η έκδοση τον Σεπτέμβριο με περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες προς τις επιχειρήσεις. Τώρα, επικαιροποιεί εκ νέου τον Οδηγό με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα της αγοράς. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών (ΕΣΑ), σας προσκαλούν σε εκδήλωση, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:00, στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά) με σκοπό να ενημερωθείτε για το νομικό πλαίσιο και για τον Εικονογραφημένο Οδηγό των εκπτώσεων.

 

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Δηλώστε συμμετοχή για φυσική παρουσία εδώ

Δηλώστε συμμετοχή για εξ αποστάσεως παρακολούθηση εδώ 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss