ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ) - Email: zarogiav[at]otenet[dot]gr -  Τηλέφωνο: 24310 32309, 24310 20034      
Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων I 27-04-2024
Ιστορικό Επιχείρησης I Φωτογραφικό Υλικό I Πως θα μας βρείτε I Ειδικά Χαρακτηριστικά I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επικοινωνία
ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
. . . . . . . . . . .
 
Ιστορικό Επιχείρησης

Ιδρυτής του Τυροκομείου είναι ο κ. Θωμάς Ζαρογιάννης  κατάγεται από μια πολύτεκνη οικογένεια του Γαρδικίου.

Από μικρή ηλικία γνωρίστηκε με την τέχνη  της  τυροκομίας , ενώ από το 1959  ασχολείται επαγγελματικά  με την παραγωγή  τυριού.

Στα πρώτα 15 χρόνια της σταδιοδρομίας του έστηνε μικρά τυροκομεία σε διάφορα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων  και έφτιαχνε με παραδοσιακό τρόπο φέτα κεφαλοτύρι και κασέρι που πουλούσε σε εμπόρους  της περιοχής .

Το 1974   νοίκιασε το τυροκομείο του Αγροτικού  Συνεταιρισμού Θεόπετρας και άρχισε τη  συστηματική παραγωγή  τυριού Ζαρογιάννη.

Το 1993 την παραγωγή  κασεριού ανέλαβε  ένας παλαιός ξακουστός  κασερομάστορας  , ο κ. Δημήτριος Νανάκης , ο οποίος  έως  και  σήμερα έχει συμβουλευτικό ρόλο στην  επιχείρηση.

Το  1994 στην  επιχείρηση έγινε  αλλαγή στα ινία , όχι  όμως και στη φιλοσοφία. Ο γιος  του κ. Ζαρογιάννη , Βασίλης είναι  πλέον ο  Ιδιοκτήτης  , ο οποίος ακολουθεί πιστά  το δρόμο που χάραξε  ο πατέρας του.

Διατηρώντας το παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και προσθέτοντας το δικό του λιθαράκι σε επίπεδο οργάνωσης μηχανογράφηση  και κοστολόγησης .

Η παραγωγή δραστηριότητα  του τυροκομείου  εξειδικεύθηκε αποκλειστικά στο κασέρι  και  η επιχείρηση τα τελευταία  χρόνια αναπτύσσεται συνεχώς .

Το 2007 γίνεται μετεγκατάσταση της επιχείρησης στη Περιστέρα Καλαμπάκας . Κατασκευάζονται ιδιόκτητες σύγχρονες  εγκαταστάσεις όπου  πληρούν  όλες τις προϋποθέσεις  για την παρασκευή κασεριού.

Αρχή και στόχος της  επιχείρησης είναι να  διατηρηθεί το  προϊόν  παραδοσιακό αναλλοίωτο, χειροποίητο και τα συστατικά  της επιτυχίας είναι, η εμπειρία, η τέχνη, η οργάνωση και η ιδεολογική  αρχή, στοιχεία που δίνουν τελικά και την  μοναδικότητα  του κασεριού  μας.

 
Φωτογραφικό Υλικό
 
Πως θα μας βρείτε

Θα μας βρείτε στη Περιστέρα Καλαμπάκας σε ιδιόκτητες σύγχρονες  εγκαταστάσεις όπου  πληρούν  όλες τις προϋποθέσεις  για την παρασκευή κασεριού.

 
Ειδικά Χαρακτηριστικά
ΓΕΝΙΚΑ
Κατηγορία:  Γαλακτοκομικά Προϊόντα
Προϊόντα/Υπηρεσίες
ΚΑΣΕΡΙ (Π.Ο.Π.)
Πατήστε για μεγέθυνση
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ, ΑΥΓΑ, ΜΕΛΙ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
Η επιχείρηση παράγει Κασέρι π.ο.π ( Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης ) από πρόβειο και γίδινο γάλα (σε αναλογία 80% προς 20% ) αποκλειστικά από την περιοχή της Καλαμπάκας. Η ετήσια παραγωγή είναι 50-60 τόνοι, μια ποσότητα μικρή μεν που εξαρτάται αποκλειστικά όμως από την τοπική ποσότητα του γάλακτος.
Επικοινωνία
Επωνυμία: ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διεύθυνση: ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ
Τ.Κ.: 42200
Πόλη: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ (ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ)
Νομός: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Τηλέφωνο: 24310 32309, 24310 20034
Fax: 24310 32309
E-mail: zarogiav[at]otenet[dot]gr

Eπικοινωνήστε με τον οργανισμό
Στοιχεια Ενδιαφερομένου:  *
Email:  *
Θέμα:  *
Κείμενο:  *
  *: Υποχρεωτική συμπλήρωση