ΤΡΙΚΑΛΑ (ΠΥΛΗΣ - ΠΥΛΗ) - Email: strofilia[at]in[dot]gr -  Τηλέφωνο: 24340 23220, 697 3392838 , 697 3392838      
Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων I 05-12-2021
Ιστορικό I Το Κελάρι - Οι Αμπελώνες I Δώρα I Ειδικά Χαρακτηριστικά I Προϊόντα/Υπηρεσίες I Επικοινωνία
ΚΕΛΑΡΙ ΠΕΡΓΑΝΤΗ
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
 
Ιστορικό

   Το κελάρι Περγαντή βρίσκεται στην Πύλη στο 18 ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας. Το κελάρι Περγαντή είναι επισκέψιμο για όλες τις ημέρες του χρόνου. Επισκεφθείτε μας για να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές γεύσεις των κρασιών μας. Επίσης θα σας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσετε τα ζωγραφισμένα βαρέλια που φιλοτέχνησε ο σύλλογος Τρικαλινών ζωγράφων καθώς και τα ξυλόγλυπτα βαρέλια Τρικαλινών δημιουργών.

   Μια επίσκεψή σας στο κελάρι μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με εκδρομές σε όλα τα ορεινά χωριά του Ν. Τρικάλων (Ελάτη – Περτούλι – Νεραϊδοχώρι) 15 χλμ. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τους Ιερούς βράχους των Μετεώρων 40 χλμ. ή την πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα 25 χλμ. Για επισκέψεις μεγάλων γκρουπ ή σχολείων κατόπιν συνενοήσεως.

   Τα ιδιόκτητα αμπέλια μας βρίσκονται στην περιοχή της Πύλης. Οι καλές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σε συνδυασμό με της χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις μας δίνουν την δυνατότητα να παράγουμε οίνους εξαιρετικής ποιότητας. Το 1985 κάναμε τις πρώτες φυτεύσεις αμπελώνων. Στα χαλκερά εδάφη της Πύλης αναδείχθηκαν υπέροχα οι φημισμένες ποικιλίες του ευρωπαϊκού αμπελώνα Cabernet Sauvignon- Merlot και Syrah. Επίσης άρχισε μια επίμονη όσο και χρονοβόρα διαδικασία αναβίωσης κάποιων ντόπιων ξεχασμένων ποικιλιών. Έτσι σήμερα πολλές από αυτές όπως το Μπαντίκι, το Σεντζό, το Γκρανουάρ κ.α. καλλιεργούνται στα αμπέλια μας και δίνουν στα κρασιά μας, την πατροπαράδοτη γεύση του παλιού καλού κρασιού.

 

 


Προβολή ΚΕΛΑΡΙ ΠΕΡΓΑΝΤΗ σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
 
Το Κελάρι - Οι Αμπελώνες

ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ

Το κελάρι είναι ένας υπόγειος χώρος όπου οι συνθήκες συντήρησης του κρασιού είναι ιδανικές. Εδώ οινοποιούμε με παραδοσιακό τρόπο την κάθε ποικιλία, προσπαθώντας να διατηρήσουμε τα γευστικά της χαρακτηριστικά αναλλοίωτα.

Στο κελάρι το κρασί ανατρέφεται, ωριμάζει και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια των 225 lt, τα οποία προέρχονται από το δάσος Allier της Γαλλίας, είναι πελεκητά, καπνισμένα και χρησιμοποιούνται για τρεις έως πέντε περιόδους ανάλογα με τον τύπο του κρασιού.

 

 

 

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Τα ιδιόκτητα αμπέλια μας βρίσκονται στην περιοχή της Πύλης. Οι καλές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σε συνδυασμό με της χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις μας δίνουν την δυνατότητα να παράγουμε οίνους εξαιρετικής ποιότητας.

 

Το 1985 κάναμε τις πρώτες φυτεύσεις αμπελώνων. Στα χαλκερά εδάφη της Πύλης αναδείχθηκαν υπέροχα οι φημισμένες ποικιλίες του ευρωπαϊκού αμπελώνα Cabernet Sauvignon- Merlot και Syrah. Επίσης άρχισε μια επίμονη όσο και χρονοβόρα διαδικασία αναβίωσης κάποιων ντόπιων ξεχασμένων ποικιλιών. Έτσι σήμερα πολλές από αυτές όπως το Μπαντίκι, το Σεντζό, το Γκρανουάρ κ.α. καλλιεργούνται στα αμπέλια μας και δίνουν στα κρασιά μας, την πατροπαράδοτη γεύση του παλιού καλού κρασιού.

 

Όσον αφορά την κατηγορία του κρασιού, διαθέτουμε και μονοποικιλιακούς οίνους, όπως Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και Αγιωργίτικo. Είναι όλα παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια για 12-16 μήνες.

 

Σημαντική ιδιαιτερότητα των προϊόντων μας, αποτελεί ο τρόπος διάθεσής τους. Το μεγαλύτερο μέρος της γίνεται σε προσωπική βάση γιατί πιστεύουμε πως η γνωριμία και επικοινωνία του πελάτη με τον παραγωγό εγγυώνται τον έλεγχο και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας.

 

 
Δώρα
   Οι ημέρες των Χριστουγέννων η αλλαγή του καινούργιου χρόνου και οι ονομαστικές εορτές αποτελούν μια εξαίρετη αφορμή να υπενθυμίσουμε σε αγαπημένα πρόσωπα ή σημαντικούς συνεργάτες την βαθιά μας εκτίμηση.
 
   Το κελάρι Περγαντή αναλαμβάνει να μεταφέρει ακριβώς αυτό το μήνυμα, με ποιοτικές και καλαίσθητες επιλογές. Το τμήμα δώρων από το κελάρι Περγαντή, απευθύνεται σε εταιρίες και ιδιώτες που επιθυμούν την επιλογή και αποστολή εκλεκτών δώρων.
 
   Τα δώρα συνοδεύονται εάν θέλετε από gourmet γευστικές πινελιές ή μικρά καλαίσθητα αντικείμενα και συσκευάζονται σε ξύλινα κιβώτια, πιατέλες ή εντυπωσιακά καλάθια δημιουργώντας ξεχωριστές συνθέσεις.

   Επικοινωνήστε μαζί μας και το κελάρι Περγαντή αναλαμβάνει την ετοιμασία και την αποστολή των δώρων σας.

 

dwra_1_F3407.jpg dwra_2_F3427.jpg dwra_3_F3443.jpg dwro_4_F3466.jpg

dwra_5_F3476.jpg dwra_6_F3489.jpg dwra_7_F3502.jpg dwra_8_F3518.jpg

 
Ειδικά Χαρακτηριστικά
ΓΕΝΙΚΑ
Κατηγορία:  Κρασιά
Προϊόντα/Υπηρεσίες
ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
Χαρακτηρίζεται από τα αρώματα των ποικιλιών Μοσχάτου και Ροδίτη, που καλλιεργούνται στην περιοχή της Πύλης.
Φρουτώδες άρωμα, δροσερή γεύση και κρυστάλλινη διαύγεια.
ΠΟΛΥΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΣ ΡΟΖΕ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
Η προσεκτική οινοποίηση των ντόπιων ποικιλιών που καλλιεργούμε μας δίνει έναν οίνο πλούσιο σε αρώματα φρούτων. Από τους αμπελώνες μας επιλέγουμε τα σταφύλια , για το εκλεκτό αυτό κρασί. Το λεπτό χρώμα των φημισμένων ποικιλιών Cabernet Sauvignor και Merlot, δεμένο αρμονικά με το βελούδινο χρώμα του Granouar συνθέτουν και μας προσφέρουν αυτή την υπέροχη γεύση.
Χαρακτηρίζεται από την μακριά του επίγευση.
ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΙ ΟΙΝΟΙ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΟΤΑ, ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΥΓΡΑ, ΞΥΔΙ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah και Αγιωργίτικo Όλα παλαιωμένα σε δρύινα βαρέλια για 12-16 μήνες.
Σημαντική ιδιαιτερότητα των προϊόντων μας, αποτελεί ο τρόπος διάθεσής τους. Το μεγαλύτερο μέρος της γίνεται σε προσωπική βάση γιατί πιστεύουμε πως η γνωριμία και επικοινωνία του πελάτη με τον παραγωγό εγγυώνται τον έλεγχο και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας.
Επικοινωνία
Επωνυμία: ΚΕΛΑΡΙ ΠΕΡΓΑΝΤΗ
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: ΠΕΡΓΑΝΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Διεύθυνση: ΠΥΛΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τ.Κ.: 42 032
Πόλη: ΤΡΙΚΑΛΑ (ΠΥΛΗΣ - ΠΥΛΗ)
Νομός: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Τηλέφωνο: 24340 23220, 697 3392838
???yp_cont_mobile_phone???: 697 3392838
Fax: 24340 23209
E-mail: strofilia[at]in[dot]gr
URL: http://www.kelari-perganti.gr

Eπικοινωνήστε με τον οργανισμό
Στοιχεια Ενδιαφερομένου:  *
Email:  *
Θέμα:  *
Κείμενο:  *
  *: Υποχρεωτική συμπλήρωση