αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.trikala-chamber.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
09/07/2013
ΠΗΓΗ: ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα | ΕΒΕΑ

aaa_F27643.pngΗ συμβολή του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στην ενίσχυση των ΜΜΕ και της εξωστρέφειας τους είναι σημαντική, και επιτυγχάνεται, άμεσα, με θεσμικές παρεμβάσεις του Υπουργείου, με οικονομικές παρεμβάσεις και προγράμματα μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) και διάφορες συμφωνίες, με δράσεις σε επίπεδο Ε.Ε., και, έμμεσα, μέσω των εποπτευόμενων από το Υπουργείο φορέων.

(Η διεύθυνση του Υπουργείου: Νίκης 5-7, 10180 Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 3332000, www.ypoian.gr).

Δείγμα των δράσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ενίσχυση της Εξωστρέφειας αποτελεί και το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» προϋπολογισμού 50 εκ. Ευρώ. Στο νέο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την Περίοδο 2007 – 2013, ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, κεντρικός αναπτυξιακός σκοπός είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και του παραγωγικού συστήματος, με έμφαση στη διάσταση της καινοτομίας. Σχετικά με την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προβλέπονται δράσεις για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωμάτωση γνώσης καικαινοτομίας.
 

Πληροφορίες

ΕΠΑΝ ΙΙ, Μεσογείων 56, 11527 Αθήνα,

τηλ: 801 11 36 300 | Fax: 210 7450 883 

Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ»

Μέρος του προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013 είναι το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ» συνολικού προϋπολογισμού Δημόσιας Δαπάνης 50 εκ. Ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. (μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)) και από το ελληνικό Δημόσιο.
Σκοπός του Προγράμματος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας υφιστάμενων μεταποιητικών, κυρίως ΜΜΕ -κ αι υπό προϋποθέσεις και των μεγάλων επιχειρήσεων -, ως κεντρικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθμιση της οικονομίας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωμάτωση γνώσης και καινοτομίας. Επιπλέον, επικεντρώνεται στην ενίσχυση ολοκληρωμένων επενδυτικών σχεδίων με έμφαση στη σύζευξη μεταποιητικών δράσεων με δραστηριότητες εξωστρέφειας και προβολής σε διεθνείς αγορές, ώστε να διασφαλίζεται η επίτευξη πολλαπλασιαστικών οφελών και οικονομιών κλίμακας.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ (09/07/2013)