ΝΕΑ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  RSS 2.0 

Ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακές και άλλες απάτες σε βάρος επιχειρήσεων – Ασφαλής επιχείρηση στο διαδίκτυο»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Διαδικτυακές και άλλες απάτες σε βάρος επιχειρήσεων – Ασφαλής επιχείρηση στο διαδίκτυο» που συνδιοργανώνουν....... (02/04/2024)

περισσότερα »

Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις

Έως τις 15 Απριλίου 2024, στις 18:00 μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για ένταξη στο πρόγραμμα: «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνολικού ύψους 105,6 εκατ. ευρώ,..... (02/04/2024)

περισσότερα »

Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα

Η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, παρατάθηκε έως την 15 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00. ..... (02/04/2024)

περισσότερα »

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η ημερίδα για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματικών φορέων, των επιχειρήσεων και των λογιστών φοροτεχνικών για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αποτυπώθηκε χθες, στην ενημερωτική ημερίδα που........ (29/03/2024)

περισσότερα »

Επίλυση προβλήματος από την απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται παραπλεύρως και εναλλακτικά των αυτοκινητοδρόμων και των οδών ταχείας κυκλοφορίας στα μηχανοκίνητα οχήματα μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων

Επιστολή Β. Γιαγιάκου Προέδρου Επιμελητηρίου Τρικάλων προς Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρα (27/03/2024)

περισσότερα »

Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και οι αλλαγές με τον Ν. 5053/2023»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, η Ένωση Οικονομολόγων & Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Τρικάλων, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων και ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων, προσκαλούν τα μέλη τους, στην ημερίδα .... (27/03/2024)

περισσότερα »

Ενημέρωση επιχειρήσεων για τακτοποίηση οφειλών Γ.Ε.ΜΗ.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις στο Γ.Ε.ΜΗ., ότι υποχρεούνται να καταβάλλουν το ετήσιο τέλος τήρησης της μερίδας τους στο Γ.Ε.ΜΗ. εντός του πρώτου τριμήνου κάθε έτους (ΚΥΑ 79752/30-12-2014)..... (21/03/2024)

περισσότερα »

Ξεχώρισαν οι Τρικαλινές Επιχειρήσεις στη φετινή Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2024”

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2024”, που διεξήχθη από 9 έως 11 Μαρτίου 2024 στο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα. H FOOD EXPO 2024 πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Περισσότερες από 1.300 κορυφ... (13/03/2024)

περισσότερα »

Έως 12 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης μέσω voucher για αγορά και διασύνδεση POS

Μέχρι 12 Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτός ο 4ος κύκλος χρηματοδότησης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης..... (07/03/2024)

περισσότερα »

ΚΕΕΕ: Συναντήσεις με υπουργούς Ανάπτυξης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Δυο διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποίησε η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, υπό τον πρόεδρο της, κ. Ιωάννη Μασούτη, με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, και με τον υπο.... (07/03/2024)

περισσότερα »

Workshop για τον βιώσιμο Τουρισμό διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου δράσης του για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, πραγματοποίησε workshop με τίτλο «Πλάνο δράσης για έναν κυκλ..... (01/03/2024)

περισσότερα »

Οι νέες αναπτυξιακές δράσεις (Γεωπάρκο Μετεώρων – Πύλης & Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας) και η δύναμη του εθελοντισμού στο επίκεντρο της εκδήλωσης – κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Κοπή πίτας με παρουσίαση των νέων αναπτυξιακών δράσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων το βράδυ της Κυριακής στο ξενοδοχείο ANANTI RESORT, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.... (26/02/2024)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση για τα προγράμματα ενίσχυσης των νέων και υπό ίδρυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Ανταγωνιστικότητα 2021 – 2027

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνουν την Πέμπτη 15/2/2024 και ώρα 18.00 στο Ξενοδοχείο GALLERY ART HOTEL, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση ...... (15/02/2024)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στην 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ προβάλλοντας τις επιχειρήσεις – μέλη του, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία

Το Επιμελητήριο Τρικάλων συμμετείχε με συλλογικό περίπτερο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην 10η έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition», ...... (07/02/2024)

περισσότερα »

Matchmaking Event στα πλαίσια του Innovent Forum 2024 | Μια μοναδική ευκαιρία για νέες Ευκαιρίες Δικτύωσης, Συνεργασίας & Χρηματοδότησης

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη διήμερη υβριδική εκδήλωση Innovent Forum 2024, στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2024. H φετινή εκδήλωση παίρνει τη σκυτ..... (31/01/2024)

περισσότερα »

Παράταση ολοκλήρωσης των έργων στο πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις» ζητά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, Σας μεταφέρουμε την ανησυχία και την αδυναμία των επιχειρηματιών της περιοχής μας να ολοκληρώσουν το οικονομικό και φυσικό αντικείμενο των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη...... (21/12/2023)

περισσότερα »

Νέα Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε την προκήρυξη της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων», η οποία αφορά στην ενίσχυση...... (20/12/2023)

περισσότερα »

Nέα Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Η Δράση αφορά στην ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υπό ίδρυση και νεοσύστατων επιχειρήσεων ΜμΕ (πλην των ΚΑΔ του λιανικού εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού), οι οποίες θα επενδύσουν ίδιους πόρους στην δραστηριότητα που προτίθενται να ασκήσουν και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης..... (20/12/2023)

περισσότερα »

Ενημέρωση Ασφαλιστικών Πρακτόρων για την ανανέωση της ασφαλιστικής τους άδειας

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τους ασφαλιστικούς πράκτορες πως προκειμένου να ανανεωθεί η άδειά τους που λήγει 31/12/2023, πρέπει να υποβάλλουν στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου μέχρι 31/3/2024 τα κάτωθι:  (18/12/2023)

περισσότερα »

Εορταστικό μήνυμα στήριξης της τοπικής αγοράς και των τοπικών προϊόντων από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά! "Στηρίζουμε την Τοπική αγορά και τα Τοπικά προϊόντα" ..... (11/12/2023)

περισσότερα »

Ανοίγει εκ νέου στις 11 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023

Ανοίγει τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 εκ νέου η πλατφόρμα της πρώτης αρωγής, arogi.gov.gr, για την υποβολή και τροποποίηση αιτήσεων από τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023..... (11/12/2023)

περισσότερα »

Σύσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα στο Επιμελητήριο Τρικάλων.

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του προέδρου κ. Μασούτη και των μελών της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης... (01/12/2023)

περισσότερα »

Τη στήριξη των επιχειρήσεων εμπορίας γεωργικών εφοδίων ζητά το Επιμελητήριο Τρικάλων

Ακολουθεί η επιστολή του προέδρου Βασίλη Γιαγιάκου προς τους Υπουργούς, Κύριοι Υπουργοί,  Μετά την καταστροφική κακοκαιρία Daniel που έπληξε στο πέρασμα της τον κάμπο της Θεσσαλίας, ..... (21/11/2023)

περισσότερα »

Απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου ζητούν οι επιστημονικοί και επιχειρηματικοί φορείς των Τρικάλων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Συνάντηση εκπροσώπων επιστημονικών και επιχειρηματικών φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Επιμελητήριο Τρικάλων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει φέρει αναστάτωση στην πλειοψηφία... (20/11/2023)

περισσότερα »

Άμεση στήριξη των επιχειρήσεων της Διάβας ζητά το Επιμελητήριο Τρικάλων

Με την παρούσα επιστολή εστιάζουμε στο υπαρκτό και μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Διάβας, μετά την καθίζηση που υπέστη η μοναδική γέφυρα που συνδέει τη Διάβα με την Καλαμπάκα,..... (21/11/2023)

περισσότερα »

Ημέρα Πληροφόρησης Επιχειρηματιών» για τις αγορές της Αυστρίας, Γαλλίας και Ιταλίας (Αθήνα, 21 Νοεμβρίου)

Στο πλαίσιο των καθιερωμένων «Ημερών Πληροφόρησης Επιχειρηματιών», που στοχεύουν στην ενημέρωση της επιχειρηματικής κοινότητας για τις διεθνείς αγορές, διοργανώνεται από το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ.... (17/11/2023)

περισσότερα »

Διοργάνωση Ημερίδας για Global Gateway Strategy (Αθήνα, 30/11/2023)

Tο Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διοργανώνει στις 30 Νοεμβρίου, Ημερίδα με θέμα την Ευρωπαϊκή Στρατηγική “Παγκόσμιας Πύλης” (Global Gateway (17/11/2023)

περισσότερα »

Επιχειρηματική αποστολή στην Έκθεση SIGEP για χειροποίητο παγωτό, ζαχαροπλαστική, αρτοποιία και καφέ

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης θα δώσει και φέτος το παρόν στην πολύ σημαντική έκθεση παγκοσμίου εμβέλειας SIGEP https://en.sigep.it αφιερωμένη στο χειροποίητο παγωτό, την ζαχαροπλαστική,..... (17/11/2023)

περισσότερα »

Δυναμική παρουσία και επιτυχημένη προβολή της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA

Δυναμική παρουσία και επιτυχημένη προβολή της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA. Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η 38η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην οποία συμμετείχε ο Ενιαίος Φο... (14/11/2023)

περισσότερα »

Νέο πλαίσιο εκπτώσεων | Το Υπουργείο Ανάπτυξης, ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο ΕΣΑ ενημερώνουν τις επιχειρήσεις και προστατεύουν τους καταναλωτές

Η Black Friday και οι εποχικές εκπτώσεις είναι προ των πυλών.   Πώς πρέπει να σχεδιάζεται μια καμπάνια μάρκετινγκ ή μια εκστρατεία μείωσης τιμών;  Ποια είναι η «σωστή» τιμή; ....... (08/11/2023)

περισσότερα »

Το Meteorisimo στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Στο Αγρίνιο βρέθηκαν εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια της χώρας αλλά και πλήθος θεσμικών εκπροσώπων για την τακτική Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε....... (07/11/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - FOODEXPO & ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2024

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  στη διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών FOODEXPO που θα πραγματοποιηθεί από... (03/11/2023)

περισσότερα »

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων, θα συμμετάσχει στην 38η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό/Συνεδρια... (03/11/2023)

περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΒΙ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΕΥΡΕΣΙΤΕΧΝΙΕΣ: Πηγή καινοτομίας & επιχειρηματικότητας

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), διοργανώνει ημερίδα την Τρίτη 31 Οκτωβρίου, στις 17:00 το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕΘ),...... (30/10/2023)

περισσότερα »

3rd WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE 2023 Κατάθεση ιδεών μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2023

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (DT&S Center) της CISCO στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται το 3ο «WMF STARTUP COMPETITION & CONFERENCE»..... (30/10/2023)

περισσότερα »

Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους 30-55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

Τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 13:00, ξεκινάει η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους ηλικίας 30 έως 55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.... (19/10/2023)

περισσότερα »

Χειμερινό ωράριο στην αγορά των Τρικάλων από Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό ότι από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023  τίθεται σε ισχύ το νέο προτεινόμενο χειμερινό ωράρι.... (12/10/2023)

περισσότερα »

Προδημοσίευση της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Προδημοσιεύθηκε η Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», η οποία αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω ..... (12/10/2023)

περισσότερα »

Προδημοσίευση της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Προδημοσιεύθηκε η Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων», η οποία αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών,..... (12/10/2023)

περισσότερα »

Δωρεάν διάθεση Ψηφιακών Υπογραφών στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις μέλη του για τη δωρεάν διάθεση 270.000 Ψηφιακών Πιστοποιητικών/Υπογραφών σε κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις της χώρας... (16/12/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στις επιχειρηματικές ανταλλαγές του έργου COLUMBUS 10, Πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΕΒΕΘ στο έργο COLUMBUS 10, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus for Young Entrepreneurs, επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό υλικό προς ενημέρωση των νέων/δυνητικών.... (09/10/2023)

περισσότερα »

Διαμαρτυρία για επιτραπέζιο παιχνίδι - Εξέταση από την Επιτροπή για την προστασία της ψυχικής υγείας των ανήλικων καταναλωτών

Η Γενική Γρασμματεία Εμπορίου, Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή επικοινώνησε με την ΚΕΕΕ σχετικά με υποβληθείσα σε αυτή Διαμαρτυρία για επιτραπέζιο παιχνίδι και τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας των ανήλικων καταναλωτών.... (29/09/2023)

περισσότερα »

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων οι πληγείσες επιχειρήσεις από την κακοκαιρία Daniel

Η κακοκαιρία Daniel που έπληξε την περιοχή της Θεσσαλίας και οι επιπτώσεις της στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας, μονοπώλησαν την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων...... (27/09/2023)

περισσότερα »

Μεγάλη ανταπόκριση απ’ όλη την Ελλάδα στην πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Τρικάλων για έμπρακτη στήριξη των πλημμυροπαθών

Από την πρώτη στιγμή της ολέθριας θεομηνίας που σάρωσε και κατέστρεψε στο πέρασμα της, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.... (26/09/2023)

περισσότερα »

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ΓΣΕΒΕΕ στην πληγείσα Θεσσαλία - Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων και επίσκεψη σε επιχειρήσεις

Τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α., κ. Γιώργο Καββαθά, και τον Αντιπρόεδρο του Ε.Ε.Α., κ. Νίκο Γρέντζελο, υποδέχτηκ... (21/09/2023)

περισσότερα »

Δέσμη μέτρων για αποζημιώσεις, άμεση αποκατάσταση των ζημιών και στήριξη των επιχειρήσεων ζητούν τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας - Υπόμνημα προς τα αρμόδια υπουργεία

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές και ζημιές. Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία έχουν ήδη εξαγγείλει τα πρώτα μέτρα για την ανακούφιση...... (16/09/2023)

περισσότερα »

Οδηγίες για τη διαδικασία αποζημιώσεων για τις πληγείσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες

To Επιμελητήριο Τρικάλων δημοσιεύει τις ακόλουθες οδηγίες για τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες. Από αύριο, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, θα λειτουργεί.... (10/09/2023)

περισσότερα »

Άμεση και πλήρη αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων ζητά το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων μετά την πρωτοφανή θεομηνία ζητά από την Κυβέρνηση να προωθηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την πλήρη αποζημίωση του συνόλου των ζημιών που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις.....   (08/09/2023)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων συμμετέχει στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Επιμελητήριο Τρικάλων Τρικάλων συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023. Σα ςπεριμένουμε στο Περίπτερο 3 - Stand C7.   ..... (06/09/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση «Οι δεξιότητες για τη σύγχρονη εποχή»

Το Europe Direct Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Perrotis College  (Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe .... (30/08/2023)

περισσότερα »

Σε συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικών φορέων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης στο Επιμελητήριο Τρικάλων

Η τελευταία συνάντηση της 2ης ημέρας της περιοδείας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκη Λευτέρη στη Θεσσαλία ολοκληρώθηκε στο Επιμελητήριο Τρικάλων. Μαζί με τον Υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη, τους Γ.Γ Δημήτρη Παπαγιαννίδη, Κώστα Μπαγινέτα και Γιώργο Στρατάκο, τον Βουλευτή ΝΔ  Ν. Τρικάλων Αθανάσιο.... (24/08/2023)

περισσότερα »

Επίσκεψη Επιχειρηματικής Αποστολής Γαλλόφωνων χωρών – Β2Β συναντήσεις στις 4 Οκτωβρίου 2023 στην Θεσσαλονίκη και στις 6 Οκτωβρίου 2023, στην Αθήνα

Ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας-ΔΟΓ (Organisation Internationale de la Francophonie-OIF), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το ΕΒΕΑ τον ΣΕΒ, τον ΣΕΒΕ και το ΕΒΕΘ,  διοργανώνει τον Οκτώβριο επίσκεψη .... (22/08/2023)

περισσότερα »

Διαγωνισμός οίνου " SAKURA - Japan Women's Wine Awards"

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Τόκυο μας ενημερώνει ότι για 11η συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός οίνου "SAKURA - Japan Women's Wine Awards" θα λάβει χώρα το 2024... (22/08/2023)

περισσότερα »

TURKISH CONSULATE GENERAL: 25η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΠΙΠΛΟΥ ΑΞΕΣΟΥΑΡ, ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ

Μεταξύ των ημερομηνιών 30 Σεπτεμβρίου – 03  Οκτώβριου 2023 πρόκειται να πραγματοποιηθεί Διεθνή Έκθεση «INTERMOB» από την εταιρία Tüyap Exhibition Group στην Τουρκία- İSTANBUL – στο  TÜYAP FAIR.... (21/08/2023)

περισσότερα »

Ημερίδες Ενημέρωσης για το Γεωπάρκο Μετεώρων Πύλης σε Πύλη και Καλαμπάκα

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και οι Φορείς Διαχείρισης του Γεωπάρκου Μετεώρων-Πύλης (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Επιμελητήριο Τρικάλων, Δήμοι Μετεώρων και Πύλης) σας προσκαλούν στις ενημερωτικές..... (03/07/2023)

περισσότερα »

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού ικανοποιείται το αίτημα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των έργων στα προγράμματα Επενδύω και Επανεπενδύω στη Θεσσαλία

Γνωστοποιούμε ότι ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκου, προερχόμενο από την αδυναμία των επιχειρήσεων μελών του Επ....... (26/06/2023)

περισσότερα »

Επιχειρηματική αποστολή και forum του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας-ΔΟΓ στην Ελλάδα / Επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β)

O Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας-ΔΟΓ (Organisation Internationale de la Francophonie-OIF), μας κάνει γνωστό ότι παρατείνεται έως 25 Ιουνίου τ.έ. η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για .... (20/06/2023)

περισσότερα »

Σύσκεψη επαγγελματικών φορέων στο Επιμελητήριο Τρικάλων παρουσία του Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων Άκη Μπάφα

Σε κλίμα γόνιμου διαλόγου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Προέδρου κ. Γιαγιάκου Βασίλη, μελών της διοίκησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων, εκπροσώπων παραγωγικών και επαγγελματικών φορέων και του .... (14/06/2023)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για τη διοργάνωση συμμετοχής με περίπτερο στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη... (06/06/2023)

περισσότερα »

Ημέρα πληροφόρησης επιχειρηματιών για Τουρκία, Αίγυπτο και Ισραήλ

Το Υπουργείο Εξωτερικών, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Enterprise Europe Network (EEN-Hellas 2025), στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης της επιχειρηματικής.... (01/06/2023)

περισσότερα »

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η καταγωγή των εμπορευμάτων: ένα σύνθετο αλλά σημαντικό θέμα για τους εξαγωγείς»

Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης-ΕΒΕΘ σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:... (23/05/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση προς τους σεφ εστιατορίων και ξενοδοχείων / 1η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μουσείο Μανιταριών Μετεώρων σας προσκαλεί στην εκδήλωση που γίνεται στα πλαίσια της 1ης Πανελλήνιας Γιορτής Τρούφας με θέμα: “Το μανιτάρι και η τρούφα στη ζωή μας”.... (23/05/2023)

περισσότερα »

ΚΕΕΕ: «Η όποια ενδεχόμενη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελευθέρους επαγγελματίες αποτελεί πισωγύρισμα για την επιχειρηματικότητα»

ΚΕΕΕ: «Η όποια ενδεχόμενη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελευθέρους επαγγελματίες αποτελεί πισωγύρισμα για την επιχειρηματικότητα».... (19/05/2023)

περισσότερα »

Επιχειρηματική αποστολή στην Έκθεση SAIE BARI (19-21.10.2023, Μπάρι-Ιταλία) Διεθνές Σαλόνι για την Δόμηση και τις Κατασκευές

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως SAIE ARI https://www.saiebari.it/en/ (19-21.10.2023, SAIE Bari | The Building Exhibition. Design, construction, plant engineering)..... (17/05/2023)

περισσότερα »

26ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου “Japan Wine Challenge 2023”

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2023 θα διεξαχθεί ο 26ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου “Japan Wine Challenge 2023”.... (17/05/2023)

περισσότερα »

Επιχειρηματικές συναντήσεις με την ιταλική εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων FRAUGROUP – 29-30 ΜΑΙΟΥ 2023

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας, μας ενημερώνει για την ιταλική εταιρεία FRAUGROUP που θέλοντας να διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις online, με έλληνες.... (17/05/2023)

περισσότερα »

7ο Ευρασιατικό Επιχειρηματικό Φόρουμ «Green Energy & Waste Recycling-2023» (Αστάνα Καζακστάν, 4-5 Ιουλίου 2023)

Σε συνέχεια ενημέρωσης από την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Καζακστάν, σας γνωρίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί το 7ο Ευρασιατικό Επιχειρηματικό Φόρουμ υπό τον τίτλο «Πράσινη Ενέργεια και Ανακύκλωση Α... (17/05/2023)

περισσότερα »

Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων-2η Προκήρυξη

Το πρόγραμμα παρέχει: α) ενισχύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικού προϊόντος: Αφορά σε κάθε επέμβαση επί γεωργικού προϊόντος από την οποία προκύπτει επίσης γεωργικό προϊόν, με εξαίρεση τις εργασίες...... (10/05/2023)

περισσότερα »

Σήμερα, ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες και επιχορήγηση 14.800 ευρώ

Σήμερα, Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για τον Γ ́ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων........ (10/05/2023)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση για την Πράσινη Συμφωνία και ΚΑΠ 2023 -2027

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και ο Γεωπονικός Σύλλογος Τρικάλων, σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Πράσινη Συμφωνία και ΚΑΠ 2023 – 2027», την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1).... (02/05/2023)

περισσότερα »

Οι Τρικαλινοί επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τα ανοιχτά χρηματοδοτικά προγράμματα του Ανταγωνιστικότητα 2021 - 2027

Ικανοποιητική ήταν η προσέλευση επιχειρηματιών και συμβούλων επιχειρήσεων στην ενημερωτική εκδήλωση για τα ανοιχτά χρηματοδοτικά προγράμματα του Ανταγωνιστικότητα 2021-2027που πραγματοποίησαν..... (11/04/2023)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ - 3η Επαναληπτική Aνοιχτή Πρόσκληση για την ανάθεση έκδοσης ηλεκτρονικών βεβαιώσεων από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Δείτε τα επισυναπτόμενα έγγραφα. ..... (07/04/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ενημερωτική εκδήλωση για τα νέα προγράμματα του Ανταγωνιστικότητα 2021 - 2027 - Μ. Δευτέρα 10/04 και ώρα 18:30

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων..... (06/04/2023)

περισσότερα »

Δυναμική παρουσία των Τρικαλινών Επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2023”

 Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2023”, που διεξήχθη από 18 έως 20 Μαρτίου 2023 στο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα. (21/03/2023)

περισσότερα »

Προσπάθεια εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων από εταιρεία με έδρα το Hong Kong

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) στη Σεούλ, ενημερώνει για την προσπάθεια εξαπάτησης από την εταιρεία Golden Mango International Company, η οποία έχει απευθυνθεί σε τέσσερις ελληνικές εταιρείες.... (17/03/2023)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την ψηφιακή αναβάθμιση των επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ) προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες στην ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των τριών νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων της δέσμης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΜμΕ». .... (13/03/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» – Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι προκηρύχθηκε η  Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»,  συνολικού προϋπολογισμού 700.000.000 €. .... (10/03/2023)

περισσότερα »

Δράση 1«Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Η Δράση ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια, που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων..... (10/03/2023)

περισσότερα »

Δράση 2 «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ»

Η Δράση ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών ..... (10/03/2023)

περισσότερα »

Σημαντική προβολή και παρουσία της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ROMEXPO στη Ρουμανία

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ROMANIAN INTERNATIONAL TOURISM FAIR ROMEXPO (TTR) που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι από 23 έως 26 Φεβρουαρίου 2023, συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού του νομού.... (03/03/2023)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τις αγορές των Βόρειων Χωρών "Doing Business in Nordic Countries"

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ),.... (24/02/2023)

περισσότερα »

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα RESTwithEU για εστιατόρια και start-ups/παρόχους λύσεων

Το ευρωπαϊκό έργο RESTwithEU εστιάζει στον εντοπισμό και την ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και την ποικιλομορφία του κλάδου των εστιατορίων με ιδιαίτερη έμφαση στις ΜΜΕ..... (24/02/2023)

περισσότερα »

Επιχειρηματική αποστολή στην Έκθεση K.EY 23 (22-24.03.2023, Ρίμινι-Ιταλία) / Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας & Smart city

To Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης ενημερώνει ότι οι διοργανωτές των εκθέσεων  ECOMONDO/KEY ENERGY οι οποίες γινόταν παράλληλα κάθε χρόνο στις αρχές Νοεμβρίου, αποφάσισαν από φέτος 2023.... (17/02/2023)

περισσότερα »

Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας ΚΕΕΕ - ΟΣΔ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για τα Μουσικά Πνευματικά Δικαιώματα

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι σε Σύμφωνο Συνεργασίας προχώρησαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων .... (17/02/2023)

περισσότερα »

Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» – Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι προκηρύχθηκε η  Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», προϋπολογισμού 300.000.000€, η οποία στοχεύει.... (16/02/2023)

περισσότερα »

Δράση 1 «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Δράση 1 «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» Προτεραιότητα της Δράσης 1 «Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» είναι η κάλυψη βασικών αναγκών των ΜμΕ με σύγχρονες τεχνολογίες .... (16/02/2023)

περισσότερα »

Δράση 2 «Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Δράση 2 «Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» Προτεραιότητα της Δράσης 2 «Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός  ΜμΕ» είναι η αναβάθμιση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρ... (16/02/2023)

περισσότερα »

Δράση 3 «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ»

Δράση  3 «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ» Προτεραιότητα της Δράσης 3 «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ» είναι η αναβάθμιση των ΜμΕ με τεχνολογίες αιχμής ή με εξελιγμένα ψηφιακά.... (16/02/2023)

περισσότερα »

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης στο πλαίσιο του έργου της ΚΕΕΕ "Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και Καταπολέμησης της ανεργίας στον κλάδο των Υποδομών και των Μεταφορών"

Έργο της ΚΕΕΕ με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Ανάπτυξης του Ανθρώπινου Δυναμικού και Καταπολέμησης της ανεργίας στον κλάδο των Υποδομών και των Μεταφορών»..... (15/02/2023)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία - Β' Κύκλος

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρα 13:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για τον Β ́ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών.... (14/02/2023)

περισσότερα »

Οι καινοτόμες δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων στο επίκεντρο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας

Παρουσία πλήθους κόσμου ο πρόεδρός του κ. Βασίλης Γιαγιάκος έδωσε το στίγμα των πρωτοποριακών αναπτυξιακών δράσεων του Επιμελητηρίου τις οποίες εξήραν οι επίσημοι προσκεκλημένοι... (13/02/2023)

περισσότερα »

Ανοιχτή πρόσκληση για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ανοιχτή πρόσκληση προς όλους απευθύνουν ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.... (08/02/2023)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων καλεί τους επιχειρηματίες μέλη του για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία...... (09/02/2023)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στην έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ προβάλλοντας τις επιχειρήσεις – μέλη του, τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του Νομού, συμμετείχε με συλλογικό περίπτερο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,.... (08/02/2023)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ - 2η Επαναληπτική ανοιχτή πρόσκληση για την ανάθεση έκδοσης έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας

Δείτε τα επισυναπτόμενα έγγραφα. ..... (06/02/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην Ενεργειακή Κοινότητα του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία Ενεργειακής Κοινότητας με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων μελών του.  Σκοπός είναι η μείωση των ενεργειακών δαπανών των επιχειρήσεων,.... (03/02/2023)

περισσότερα »

Στο ΔΣ του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης επανεξελέγει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος

Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιαγιάκος Βασίλης εκλέχτηκε εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης,.... (30/01/2023)

περισσότερα »

"Greek Exports Forum & Awards 2023" Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων!

Τα Greek Exports Forum & Awards, τα βραβεία θεσμός των Ελλήνων εξαγωγέων, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου επιστρέφουν ανανεωμένα για 11η χρονιά με στόχο να  αναδείξουν τους κορυφαίους του κλάδου! Είστε ανάμεσα στους κορυφαίους εξαγωγείς; ✅ .... (23/01/2023)

περισσότερα »

Webinar "Doing Business in Spain" (25 Ιανουαρίου 2023, ώρα 15:00)

Στις 25 Ιανουαρίου και ώρα Ελλάδος 15:00 το Enterprise Greece Invest and Trade σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ της Πρεσβείας Μαδρίτης, διοργανώνουν ηλεκτρονικό σεμινάριο με τίτλο "Doing Business in Spain", στην οποία θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές, παρουσιάζοντας την οικονομία και την αγορά της Ισπανίας, καθώς και τις ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασιών ελληνικών με ισπανικές επιχειρήσεις.   Eπισυνάπτουμε την Agenda.   Για την εγγραφή σας στο Webinar θα πρέπει να μεταβείτε στον ηλε..... (18/01/2023)

περισσότερα »

Καθεστώς «Επιχειρηματικότητα 360°» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι προκηρύχθηκε το Καθεστώς «Επιχειρηματικότητα 360°» του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 με περίοδο υποβολής των αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων από την 9η Ιανουαρίου έως την 10η Απριλίου 2023... (10/01/2023)

περισσότερα »

Πράσινα ΤΑΞΙ - Πρόγραμμα επιδότησης επιβατηγών οχημάτων δημόσιας χρήσεως (Ε.Δ.Χ.)

Ο στόλος των Ε.Δ.Χ. οχημάτων ΤΑΞΙ αριθμεί περίπου 28.500 οχήματα σε όλη την Επικράτεια εκ των οποίων μόλις τα 2.400 είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας EURO6, δηλαδή ποσοστό μόλις 8,5%.... (09/01/2023)

περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - Καλά Χριστούγεννα | Ευτυχισμένο και Δημιουργικό 2023 με υγεία και επιτυχίες

..... (20/12/2022)

περισσότερα »

Προδημοσίευση Δέσμης Δράσεων «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜμΕ»

Η Δέσμη Δράσεων κρατικών ενισχύσεων «ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜμΕ», του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΣΠΑ 2021 – 2027) με συνολικό προϋπολογισμό 700.000.000 €,  στοχεύει στην  αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας..... (20/12/2022)

περισσότερα »

Στηρίζουμε την τοπική αγορά και τα τοπικά προϊόντα!

Στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους! (15/12/2022)

περισσότερα »

Νέα παράταση στα επενδυτικά σχέδια των αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011

Θα είναι η τελευταία φορά που δίνεται παράταση» δήλωσε ο Νίκος Παπαθανάσης. Νέα παράταση δίνεται στην προθεσμία ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων 3299/2004 και 3908/2011.... (15/12/2022)

περισσότερα »

Ενημέρωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για την ανανέωση της άδειας και την προσκόμιση ωρών σεμιναρίων

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που η άδεια τους λήγει στις 31/12/2022 θα πρέπει να προβούν στην ανανέωση της άδειας τους προσκομίζοντας στο Επιμελητήριο μέχρι 31/3/2023 τα εξής δικαιολογητικά... (15/12/2022)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ - Επαναληπτική ανοιχτή πρόσκληση για την ανάθεση έκδοσης έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας

Δείτε τα επισυναπτόμενα έγγραφα..... (15/12/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση Επιμελητηρίου Τρικάλων, Ομοσπονδίας ΕΒΕ, Εμπορικού Συλλόγου, ΕΟΦΕΕ Τρικάλων - Στο επίκεντρο της συζήτησης η ανάληψη κοινών δράσεων ενημέρωσης των επιχειρηματιών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, μεταξύ των προέδρων του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων Βαγγέλη Αγγελάκη, του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Χρήστου Μπλουγούρα, της Ένωσης Οικονομολόγων Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Τρικάλων Θωμά Γρηγορίου, του Α’ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Δημήτρη Τσόλα και Οικονομικού Επόπτη Στέφανου Γιώτη..... (08/12/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα "Έξυπνη Μεταποίηση"

Tο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης «ΕΞΥΠΝΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ» περιλαμβάνεται στη Δράση 16721 του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». .... (07/12/2022)

περισσότερα »

Παράταση στην αναπροσαρμογή επαγγελματικών μισθώσεων με ανώτατο όριο το 3% και για το 2023

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί νέα ρύθμιση στη Βουλή, που θα ορίζει πως και για το έτος 2023.... (07/12/2022)

περισσότερα »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Thessaly Wine Festival, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στον Βόλο, σε διοργάνωση του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Thessaly Wine Festival, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στον Βόλο, σε διοργάνωση του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) Θεσσαλίας...... (06/12/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ FOODEXPO & ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  στη διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών FOODEXPO που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 20 Μαρτίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan στην Αθήνα και στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition, που θα πραγμα... (05/12/2022)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ - Ανοιχτή πρόσκληση για την ανάθεση έκδοσης έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας.

Δείτε τα επισυναπτόμενα έγγραφα..... (02/12/2022)

περισσότερα »

Hμερίδα παρουσίασης του ερευνητικού έργου “Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων-IME”

Την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2022, στις 18:00, στο Επιμελητήριο Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Ερευνητικού Έργου με τίτλο “Ιατρείο Μικρών Επιχειρήσεων - IME”..... (29/11/2022)

περισσότερα »

Αίτημα για παράταση απογραφής οργάνωσης χρόνου εργασίας, ψηφιακό ωράριο και ψηφιακή κάρτα εργασίας στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Κύριε Υπουργέ, Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της ημερίδας για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας, το ψηφιακό ωράριο και την ψηφιακή κάρτα εργασίας που πραγ.... (30/11/2022)

περισσότερα »

Έντονο το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών, οικονομολόγων φοροτεχνικών για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου εργασίας

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων / Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποίησαν το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Ένωση Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΕΟΦΕΕ) Ν. Τρικάλων για την ενημέρωση των επιχειρηματιών..... (24/11/2022)

περισσότερα »

Πρότυπο δράση για τη γαστρονομία το METEORISIMO

Την ανάπτυξη συνεργειών για τη γαστρονομία συζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος με την υφυπουργό Τουρισμού κυρία Σοφία Ζαχαράκη.... (22/11/2022)

περισσότερα »

Εντυπωσιακή παρουσίαση της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέας Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων, στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA.

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 20/11 η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην οποία συμμετείχε με περίπτερο ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.   (22/11/2022)

περισσότερα »

Ημερίδα με θέμα «Ψηφιακό Ωράριο – Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Οι λύσεις και οι τρόποι επικοινωνίας»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Ένωση Οικονομολόγων & Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Τρικάλων, σας προσκαλούν στην ημερίδα που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Ψηφιακό Ωράριο – Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.... (18/11/2022)

περισσότερα »

Προτεινόμενα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ή/και ΧΩΡΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει συντάξει και ανακοινώσει προτάσεις μέτρων μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και.... (17/11/2022)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση πληροφόρησης επιχειρηματιών για τις αγορές του Αραβικού κόλπου (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 14:00)

Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά-ΒΕΠ, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας, διοργανώνουν.... (14/11/2022)

περισσότερα »

Προδημοσίευση δέσμης Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Η δέσμη Δράσεων κρατικών ενισχύσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» στο Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, προϋπολογισμού 300.000.000€, στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην π.... (10/11/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, ηλικίας 30 έως 45 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 30.... (02/11/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας, ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες

Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το Β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων..... (20/10/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ

Το Επιμελητήριο Τρικάλων προσκαλεί τους επιχειρηματίες – μέλη του, που ενδιαφέρονται για επιχειρηματικές συνεργασίες με τη Λιβύη (περιοχή Μισράτα) να παρευρεθούν στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με επιχειρηματική αποστολή από την ΛΙΒΥΗ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ώρα 9:30 π.μ. ... (13/10/2022)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων συμμετείχε στην Πολυκλαδική έκθεση Καρδίτσας “Thessaly Expo” προβάλλοντας τις επιχειρήσεις – μέλη του.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο των δράσεων του για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων του Νομού, συμμετείχε με συλλογικό περίπτερο 40 τ.μ. στην Πολυκλαδική έκθεση Καρδίτσας “Thessaly Expo”, που πρ... (11/10/2022)

περισσότερα »

6ο Διεθνές Συνέδριο "FUTURE INVESTMENT INITIATIVE-FII",

Το 6ο Διεθνές Συνέδριο "FUTURE INVESTMENT INITIATIVE-FII", διοργανώνεται από το Public Investment Fund-PIF με θεματολογία "Investing in Humanity: Enabling... (06/10/2022)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Συνάντηση Ελλάδας- Ιαπωνίας

Ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Ιαπωνική Επιχειρηματική Ομοσπονδία Keidanren, υποδέχεται επιχειρηματική αποστολή από την Ιαπωνία, την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου.... (05/10/2022)

περισσότερα »

«Διευκρίνιση σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής του αριθμού ΓΕΜΗ στα έντυπα των εταιρειών»

Σε απάντηση ερωτημάτων που δέχθηκε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου σχετικά με την εν θέματι υποχρέωση διευκρινίζονται τα εξής:.... (05/10/2022)

περισσότερα »

Κατοχύρωση Επωνυμίας και Διακριτικού τίτλου - Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη του και με γνώμονα πάντα το συμφέρον των επιχειρήσεων και της αγοράς, ενημερώνει τα μέλη του όσον αφορά την κατοχύρ..... (04/10/2022)

περισσότερα »

Καθεστώς «Αγροδιατροφή - Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων - Αλιεία - Υδατοκαλλιέργεια» του Αναπτυξιακού νόμου 4887/2022

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι προκηρύχθηκε το καθεστώς «Αγροδιατροφή - Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων - Αλιεία - Υδατοκαλλιέργεια» του Αναπτυξιακού νόμου 4887/2022.... (03/10/2022)

περισσότερα »

Thessaly Expo 22 - Πολυκλαδική έκθεση Καρδίτσας - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στo πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου δράσης του για συνεχή προώθηση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μελών του, γνωστοποιεί ότι θα συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στην Thessaly Expo 22 - Πολυκλαδική έκθεση Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Οκτωβρίου, στο χώρο «Καπναποθήκες» στην Περιφερειακή οδό Καρδίτσας – Τρικάλων. (15/09/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση με τη νέα Διοίκηση του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Τρικάλων - Συζητήθηκαν δράσεις για την εξέλιξη του κλάδου

Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Σωματείου Αρτοποιών Τρικάλων, τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Παναγιώτου, τον ταμία Ηλία Τσιαούση και τον εκπρόσωπο στην πανελλήνια Ομοσπονδία Αρτοποιών Πάρη Καλογράνα,.... (15/09/2022)

περισσότερα »

Με τις καλύτερες εντυπώσεις η παρουσία του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Το Επιμελητήριο Τρικάλων συμμετέχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία άνοιξε τις πύλες της το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη... (13/09/2022)

περισσότερα »

25ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου “Japan Wine Challenge 2022”

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Τόκυο ενημερώνει ότι 2-5 Νοεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί ο 25ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου “Japan Wine Challenge 2022”..... (12/09/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και επιχορήγηση 14.800 €..... (12/09/2022)

περισσότερα »

Σημαντική η παρουσία του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων στη Διεθνή Έκθεση TOURNATUR στη Γερμανία

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η Διεθνής έκθεση Τουρισμού TOURNATUR 2022, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός εναλλακτικού τουρισμού στην Ευρώπη. .... (06/09/2022)

περισσότερα »

Διημερίδα ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ με θέμα «Κλιματική Αλλαγή - Αιτίες - Συνέπειες - Αντιμετώπιση Δημοτικά Σχέδια Μείωσης Εκπομπών Άνθρακα»

..... (29/08/2022)

περισσότερα »

Καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του Αναπτυξιακού νόμου 4887/2022

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του ότι προκηρύχθηκε το καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του Αναπτυξιακού νόμου 4887/2022 με περίοδο υποβολής .... (24/08/2022)

περισσότερα »

Ανακοίνωση για τη Διεθνή Έκθεση TEXHIBITION ISTANBUL 2022

Κατά τις ημερομηνίες  21-23 Σεπτεμβρίου 2022 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση TEXHIBITION ISTANBUL 2022 από την Ένωση Εξαγωγέων (İTKİB SA) Istanbul στην Istanbul - Turkey  με επιχορήγηση του........ (02/08/2022)

περισσότερα »

Καθεστώς «Μεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις - μέλη του, ότι υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση στις 21 Ιουλίου 2022 η πρώτη προκήρυξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022..... (28/07/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση του Βασίλη Γιαγιάκου με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων Γιάννη Κουρούπα

Στο επίκεντρο της συζήτησης τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου. Ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος και μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Γιάννη Κουρούπα και μέλη του Δ.Σ..... (27/07/2022)

περισσότερα »

Πανελλήνια Έκθεση Lamia Expo

H έκθεση Lamia Expo πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 28 Σεπτεμβρίου στο χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με σκοπό να παρουσιάσει τις καινοτομίες της αγοράς, να αποτελέσει το έναυσμα .... (25/07/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων στη Διεθνή Έκθεση TOURNATUR στη Γερμανία

Στη Διεθνή έκθεση Τουρισμού TOURNATUR 2022, που θα πραγματοποιηθεί από 26  Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, θα βρεθεί ο Φορέας Τουρισμού του νομού..... (21/07/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση του Βασίλη Γιαγιάκου με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Ιωάννη Μπρατάκου.

Συνάντηση του Βασίλη Γιαγιάκου με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Ιωάννη Μπρατάκου.  Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Μπρατάκο, στα γραφεία του ΕΒΕΑ στην Αθήνα και να ... (18/07/2022)

περισσότερα »

Επανεκλογή Βασίλη Γιαγιάκου στο Ελληνοκινεζικό Επιμελητήριο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκος Βασίλης επανεξελέγη στις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού και Ναυτιλίας.   Σκοπός της νέας διοίκησης είναι να καταβληθούν περαιτέρω προσπάθειες για τη διεύρυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρ..... (01/07/2022)

περισσότερα »

Η ΚΕΕΕ στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

To Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των δράσεων της κοινωνικής...... (29/06/2022)

περισσότερα »

Πράσινος Αγροτουρισμός

Απευθύνεται σε: Υφιστάμενες και Υπό Σύσταση ΜΜΕ και μεγάλες επιχειρήσεις Α) Υφιστάμενα Νομικά Πρόσωπα (ΜΜΕ και Μεγάλες Επιχειρήσεις) Β) Υπό-σύσταση Νομικά Πρόσωπα που ολοκληρώνουν τις διαδικασ...... (27/06/2022)

περισσότερα »

Εκσυγχρονισμός του πρωτογενούς τομέα

Η Δράση «Οικονομικός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα» έχει ως στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών προϊόντων, την προώθηση της καινοτομίας και.... (23/06/2022)

περισσότερα »

Αναδιάρθρωση Καλλιεργειών

Απευθύνεται ειδικά σε: Υφιστάμενες και υπό σύσταση ΜμΕ που ολοκληρώνουν τις διαδικασίες σύστασης το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης. Δεν ενισχύονται πρόσωπα που λειτουργούν...... (21/06/2022)

περισσότερα »

Καινοτομία και πράσινη μετάβαση στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων

Απευθύνεται σε: Πολύ μικρές, μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις Υφιστάμενες και Υπό-σύσταση Το πρόγραμμα παρέχει: α)ενισχύσεις στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικού προϊόντος (αφορά σε  κάθε επέμβαση επί γεωργικού προϊόντος από την οποία προκύπτει επίσης γεωργικό προϊόν, με εξαίρεση τις εργασίες εντός της γεωργικής ...... (21/06/2022)

περισσότερα »

Κοινωνικός Τουρισμός 2022-2023

H υποβολή αιτήσεων για το  πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που αφορά σε 300.000 δικαιούχους και θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2022 – 31 Ιουλίου 2023. Ο προϋπολογισμός του είναι ύψους 35 εκατ. ευρώ – ποσό αυξημένο κατά 5 εκ. ευρώ σε σχέση..... (21/06/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για τη διοργάνωση συμμετοχής με περίπτερο στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO στη Θεσσαλονίκη... (20/06/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών "ΑΠΟΣΤΟΛΗ"

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC,..... (17/06/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας.

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Καβάλας πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσόλας (16/06/2022)

περισσότερα »

Αναζήτηση Ελλήνων παραγωγών ελιάς, ελαιολάδου και φέτας από ομογενή εισαγωγέα τροφίμων στην Αυστραλία

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο ΟΕΥ Σύδνεϋ, η αυστραλιανή εταιρεία Foodheads, η οποία δραστηριοποιείται στην προμήθεια ειδών τροφίμων σε εταιρείες του κλάδου HoReCa, καθώς και σε κρουαζιερόπλοια.... (16/06/2022)

περισσότερα »

Προγράμματα επιχορήγησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ Β’2798/6-6-2022 οι όροι και οι ρυθμίσεις της Δράσης «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 για την υλοποίηση επενδύσεων στις τεχνολογίες και υπηρεσίες που προωθούν την ψηφιοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.   Η Δράση κατανέμεται σε τρία (3) επιμέρους Προγράμματα Κρατικών Ενισχύσεων: Π..... (15/06/2022)

περισσότερα »

ΚΕΕΕ - GEA: Υπέγραψαν ιστορική συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών

Στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών προχώρησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η GEA, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. (14/06/2022)

περισσότερα »

Τα Μετέωρα και η περιοχή των Τρικάλων στην Κρατική Πολωνική Τηλεόραση.

Στα Μετέωρα και στην περιοχή του νομού Τρικάλων ταξίδεψε και φιλοξενήθηκε, το τριήμερο 6-9 Ιουνίου, η κα Monika Witkowska δημοσιογράφος και παρουσιάστρια εκπομπής θεματικού τουρισμού της κρατικής Πολωνικής τηλεόρασης TVP. (10/06/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ SIAL PARIS 2022

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του, ότι προτίθεται να συμμετάσχει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL.... (09/06/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση με το Σωματείο Μηχανοσιδηρουργών & Αλουμινοκατασκευαστών Ν.Τρικάλων πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Το βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η έντονη έλλειψη τεχνιτών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του κλάδου και για την αντιμετώπιση αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν από κοινού ενέργειες...... (02/06/2022)

περισσότερα »

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με συμμετοχή των πολιτών» και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων, με επίσημο προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα και ομιλητές, στελέχη του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις σημαντικές δράσεις που σχεδ... (30/05/2022)

περισσότερα »

Ημερίδα με τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα διοργανώνει το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σας προσκαλεί στην ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με συμμετοχή των πολιτών», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Βενιζέλου 1, Τρίκαλα) Προσκεκλημένος και Κεντρικός ομιλητής ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας... (24/05/2022)

περισσότερα »

25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος άρθρο......

Το Σωματείο Γαλακτοζαχαροπλαστών Ν.Τρικάλων και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος πραγματοποιούν το 25ο Πανελλήνιο Συνέδριό τους στην καρδιά της Ελλάδας, στον νομό Τρικάλων και σας προσκαλούν σε ένα τριήμερο επιμορφωτικών, γευστικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων! (24/05/2022)

περισσότερα »

Πρωτοβουλία Δήμου Τρικκαίων - Google, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων, για εξατομικευμένη συμβουλευτική σε επιχειρηματίες.

Η Google υποστηρίζει τον Δήμο Τρικκαίων με εξατομικευμένη συμβουλευτική για επιχειρηματίες χωρίς χρέωση και με τη συμβολή του Επιμελητηρίου Τρικάλων, με σκοπό να ενισχύσει την επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία των τοπικών επιχειρήσεων στο διαδίκτυο. Τι προσφέρει η πρωτοβουλία... (23/05/2022)

περισσότερα »

Β. Γιαγιάκος: Επιτακτική η ανάγκη χάραξης ενιαίας στρατηγικής για τον Τουρισμό και τον Αγροδιατροφικό τομέα

Τοποθέτηση του Βασίλη Γιαγιάκου στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Το διήμερο 13-14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης..... (16/05/2022)

περισσότερα »

ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΣΤΑ TOURISM AWARDS 2022

Επιβράβευση της προσπάθειας για την προβολή και προώθηση του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας από την κριτική επιτροπή των Tourism Awards.... (10/05/2022)

περισσότερα »

Παρέμβαση Κ.Ε.Ε.Ε. στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις πληρωμές των έργων στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD-Leader

Δέσμευση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης “εντός Μαΐου ξεκινούν οι πληρωμές των έργων” Την επίλυση του προβλήματος στις πληρωμές των έργων (ιδιωτικών & δημόσιων) στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD /Leader, σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ συζήτησε η επιτροπή της Κ.Ε.Ε.Ε. με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεωργαντά Γεώργιο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν.... (09/05/2022)

περισσότερα »

Άμεσες πρωτοβουλίες για το κόστος της ενέργειας στις επιχειρήσεις ζητά το Επιμελητήριο Τρικάλων

Κύριε Υπουργέ,  Το ενεργειακό κόστος αποτελεί μείζον ζήτημα για τις επιχειρήσεις του Νομού μας. Επιχειρήσεις της περιοχής,  απευθύνθηκαν στο Επιμελητήριό μας προκειμένου να σας διαβιβάσουμε, βάσει του θεσμικού μας ρόλου, ως επίσημου συμβουλευτικού φορ..... (04/05/2022)

περισσότερα »

Σκέφτομαι και Επιλέγω ΤΟΠΙΚΑ. Συμβάλλω στην ανάπτυξη του τόπου μου. Στηρίζω την Τοπική Αγορά και τα Τοπικά Προϊόντα!

..... (20/04/2022)

περισσότερα »

Διαδικτυακή Εκδήλωση για τη Νέα Δράση του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – ΑΝΑΣΑ ΙΙ»

Η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για την παρουσίαση στα μέλη του Επιμελητηρίου Τρικάλων, της Νέας Δράσης του Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 ...... (06/04/2022)

περισσότερα »

Έκθεση των Κυπριακών Πανεπιστημίων την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στα Τρίκαλα

έκθεση των Κυπριακών Πανεπιστημίων την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» (Γαριβάλδη 6-12, 42100). Οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων θα είναι διαθέσιμοι για τις ώρες: 15:00-19:30 (για σας ενημερώσουν για τα προ..... (05/04/2022)

περισσότερα »

Διαδικτυακή Παρουσίαση της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χορού»

Η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ διοργανώνει Διαδικτυακή Ενημέρωση με θέμα: Παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο ..... (04/04/2022)

περισσότερα »

Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στη Θεσσαλία - ΑΝΑΣΑ ΙΙ

Η Δράση στοχεύει να διασφαλίσει ότι παραμένει διαθέσιμη στην αγορά επαρκής ρευστότητα, για την αντιμετώπιση της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας,..... (31/03/2022)

περισσότερα »

Συνάντηση του Τούρκου πρόξενου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο.

Συνάντηση του Τούρκου πρόξενου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκο.  Ο Τούρκος πρόξενος της Θεσσαλονίκης κ. Efe Ceylan, συνοδευόμενος από τον εμπορικό ακόλουθο κ. Ahmet Ergodan επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Τρικάλων και πραγματοποίησε..... (24/03/2022)

περισσότερα »

Κοινή δράση Επιμελητηρίου Τρικάλων με Περιφέρεια Θεσσαλίας και Πανεπιστήμιο για την αλλαγή του καλλιεργητικού μοντέλου

Επικαιροποιήθηκε η μελέτη για τις δενδρώδεις καλλιέργειες και θα αποτελέσει καλή πρακτική για την ανάπτυξη κι άλλων καλλιεργειών στην περιοχή – Σειρά επαφών του Βασίλη Γιαγιάκου με τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου και η κοινή δράση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.... (23/03/2022)

περισσότερα »

  Δυναμική επιστροφή στις εκθέσεις. Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι Τρικαλινές Επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2022”

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχαν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “FOODEXPO 2022”, που διεξήχθη από 12 έως 14 Μαρτίου 2022 στο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα... (15/03/2022)

περισσότερα »

Έκτακτη επιχορήγηση επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστηρίου και σχολής χορού

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, ενημερώνει για την προκήρυξη «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων.... (11/03/2022)

περισσότερα »

2ο Ετήσιο Συνέδριο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Τρικάλων και κοπή της πίτας

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Τρικάλων σας προσκαλεί στο 2ο ετήσιο Συνέδριο που διοργανώνει την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 12:30 στο Gallery Art Hotel με προσκεκλημένους ομιλητές τρεις εξαιρετικούς επαγγελματίες ασφαλιστές μέλη του Million Dollar Round Table.... (09/03/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών

Υποστήριξη επιχειρήσεων λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών (Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα), ώστε να προσαρμόσουν την λειτουργία τους με την αναβάθμιση/απόκτηση της απαραίτητης ψηφιακής.... (04/03/2022)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα

Τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μετά το πέρας των εργασιών της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε η ευλογία και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου.... (01/03/2022)

περισσότερα »

Επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου προς τους Υπουργούς για την έλλειψη εργατών γης

Κύριοι Υπουργοί,  Παρακολουθούμε τις προσπάθειες που καταβάλετε με σκοπό την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα μας και τη θέλησή σας για θεσμοθέτηση νόμιμων οδών μετανάστευσης.....   (24/02/2022)

περισσότερα »

Προδημοσίευση ΑΝΑΣΑ ΙΙ - Επικείμενη έκδοση Πρόσκλησης για τη Δράση του Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020 : «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – ΑΝΑΣΑ ΙΙ»

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημερώνει για την επικείμενη έκδοση Πρόσκλησης για τη Δράση του Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020 : «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών .... (24/02/2022)

περισσότερα »

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη Βιολογική Γεωργία

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στη Βιολογική Γεωργία, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και θα διαρκέσουν έως τις 31 Μαρτίου 2022.... (17/02/2022)

περισσότερα »

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΤΕΚΑ | Νέα δεδομένα για εργοδότες και επιχειρήσεις» από το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) σε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ

Το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) σε συνεργασία με τον e-ΕΦΚΑ διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΤΕΚΑ | Νέα δεδομένα για εργοδότες και επιχειρήσεις», όπου θα... (17/02/2022)

περισσότερα »

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κωνσταντίνου η σύσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Μετά από πρόσκληση του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου.... (07/02/2022)

περισσότερα »

Πραγματοποίηση Διαδικτυακού Σεμιναρίου από την Ευρ.Επιτροπή για τη χρήση της Διαδικτυακής Πύλης Access2Markets

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιήσει ανοιχτό Διαδικτυακό Σεμινάριο εκπαίδευσης χρήσης επί της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Access2Markets, την 10η Φεβρουαρίου 2022 (09:00 - 11:00 ώρα Βρυξελλών)..... (02/02/2022)

περισσότερα »

Διαδικτυακό συνέδριο για τους νέους με θέμα την απασχόληση, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον αγροτικό τομέα

Η  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει το τέταρτο συνέδριο EUandU για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση με τίτλο «Καλλιέργησε τις ΙδΕΕς σου- Η Καινοτομία στη Γεωργία με Ευρωπαϊκή Στήριξη».... (31/01/2022)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη νεοφυών γυναικείων επιχειρηματικών ομάδων / επιχειρήσεων στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., έως την 28η Ιανουαρίου 2022

Έως και την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ένταξη νεοφυών γυναικείων επιχειρηματικών ομάδων / επιχειρήσεων, στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - Θ.Ε.Α.... (21/01/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή Visit Greece App

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημέρωνει για τη δυνατότητα που έχουν οι επιχειρήσεις να εγγραφούν δωρεάν στην εφαρμογή Visit Greece. .... (21/01/2022)

περισσότερα »

«Global Food Summit 2022» (22-23 Μάρτιος 2022)

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο ΟΕΥ Μονάχου, από τις 22-23 Μαρτίου 2022, προγραμματίζεται, υπό την αιγίδα του βαυαρικού Υπουργείου Οικονομίας, η διεξαγωγή, σε ψηφιακή μορφή.... (14/01/2022)

περισσότερα »

Greek Exports Forum & Awards 2022 - Στις 3 Μαρτίου 2022 η εκδήλωση-θεσμός των ελληνικών εξαγωγών!

Η εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας και οι ελληνικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό και δραστηριότητα θα βρεθούν και φέτος, για 10η συνεχή χρονιά, στο επίκεντρο της συζήτησης..... (14/01/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη νεοφυών Γυναικείων Επιχειρηματικών Ομάδων στη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.)

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου, ενημερώνουν ότι το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.).... (30/12/2021)

περισσότερα »

«Ο Πρόεδρος, Γιαγιάκος Βασίλης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Τρικάλων σας εύχονται: Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό 2022 με υγεία και επιτυχίες.

Επιμελητήριο Τρικάλων | Αγοράζουμε τοπικά προϊόντα | Στηρίζουμε τα τοπικά καταστήματα» (17/12/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - FOODEXPO 12 – 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι θα συμμετάσχει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  στην 8η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών FOODEXPO που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Μαρτίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan στην Αθήνα (15/12/2021)

περισσότερα »

«Σενεγάλη και Δυτική Αφρική - Επιχειρηματικό περιβάλλον και ευκαιρίες»

The Hellenic-African Chamber of Commerce and Development is organizing regarding Senegal , under the auspices of SEV Hellenic Federation of Enterprises & the Athens Chamber of Commerce and Industry (ACCI).... (13/12/2021)

περισσότερα »

ΑΡΙΣΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ MEDIA FAM TRIP ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού Π.Ε Τρικάλων διοργάνωσε βιωματικό ταξίδι εξοικείωσης το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου 2021 ακολουθώντας μια διαδρομή που κάλυψε τις περιοχές των Τρικάλων – Μετεώρων – Καλαμπάκας – Περτουλίου – Ελάτης – Πύλης.  (10/12/2021)

περισσότερα »

Συλλυπητήριο μήνυμα Επιμελητηρίου Τρικάλων για τον Λάμπρο Παπαγεωργίου

Ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Τρικάλων εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Λάμπρου Παπαγεωργίου, αυτού του δραστήριου και δημιουργικού........ (20/12/2021)

περισσότερα »

AΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ – Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ ΟΧΙ» του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΠΣΣΑΣ)

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΠΣΣΑΣ) σας προσκαλεί σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την 15/12/2021 & ώρες 16:00-18:30,  με σκοπό την ανακοίνωση.... (08/12/2021)

περισσότερα »

Επιχειρηματικά Δάνεια έως 250.000€ με το «Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID19» του ΕΠΑνΕΚ

Με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγής νέων δανείων και την κάλυψη μεγαλύτερου εύρους πολύ μικρών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του  Γ’ Κύκλου του Ταμείου Εγγυοδοσίας COVID19 (Μικρό- Εγγυοδοτικό), διευρύνονται τα κριτήρια επιλεξιμότητα των τελικών αποδεκτών  και το μέγιστο ύψος δανείου ως εξής:.... (07/12/2021)

περισσότερα »

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του καθώς και τρίτους συναλλασσόμενους με την υπηρεσία, ότι την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου θα είναι κλειστό λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στο πλαίσιο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου. Από Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου επαναλειτουργεί κανονικά.  ..... (01/12/2021)

περισσότερα »

Στη γενική συνέλευση της ΚΕΕΕ μίλησε ο Βασίλης Γιαγιάκος - Κομβικός ο ρόλος του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων και αντιπροέδρου της ΚΕΕΕ για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας

Στη Γενική Συνέλευση της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος,.... (29/11/2021)

περισσότερα »

AgriBusiness Thessaly Summit 2021: “Το μέλλον του Θεσσαλικού κάμπου στην ψηφιακή εποχή”

Το Επιμελητήριο Τρικάλων υποστηρικτής του AgriBusiness Thessaly Summit 2021 που διεξάγεται στα Τρίκαλα στις 19-20/11/2021 με θέμα «Το μέλλον..... (25/10/2021)

περισσότερα »

Επιχειρηματική αποστολή στη Δ. Έκθεση παγωτού, ζαχαροπλαστικής & αρτοποιίας SIGEP (22-26.01.2022, Ρίμινι-Ιταλία)

Tο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εκθεσιακό Κέντρο του Ρίμινι (I.E.G. SpA) διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως SIGEP(22-26.01.2022, https://www.sigep.it/), στo Ρίμινι (Ιταλία).... (12/11/2021)

περισσότερα »

Invitation for a Virtual Conference "Doing Business in Zambia"

The Hellenic-African Chamber of Commerce and Development is organizing regarding Zambia, under the auspices of SEV Hellenic Federation of Enterprises, the Athens Chamber of Commerce.... (12/11/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε Eνημερωτική Τηλεδιάσκεψη με θέμα «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σας προσκαλεί στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει με θέμα: «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες»..... (26/10/2021)

περισσότερα »

Τα προβλήματα των επιχειρηματιών στο επίκεντρο της σύσκεψης του Επιμελητηρίου Τρικάλων με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου

Με την ευκαιρία της τακτικής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ο πρόεδρος Βασίλης Γιαγιάκος ανέλαβε την πρωτοβουλία και κάλεσε να συμμετάσχουν..... (19/10/2021)

περισσότερα »

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το Κέντρο Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης του Επιμελητηρίου Τρικάλων - Σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχής

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων από το Κέντρο Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης του Επιμελητηρίου Τρικάλων -Σε εξέλιξη οι δηλώσεις συμμετοχής..... (14/10/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η πρόκληση των αναδυόμενων αγορών στην covid εποχή» (Ταϊλάνδη, Μεξικό, Αργεντινή)

Ο ΣΘΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, διοργανώνουν διαδικτυακή (μέσω zoom) εκδήλωση με θέμα: «Η πρόκληση των αναδυόμενων αγορών στην covid εποχή» (Ταϊλάνδη, Μεξικό, Αργεντινή) τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου (14.00-15.30)..... (14/10/2021)

περισσότερα »

Απονομή πιστοποιητικών σε επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων - Έναρξη νέου κύκλου εκπαιδευτικών σεμιναρίων

Την περασμένη Κυριακή σε ειδική συνάντηση αφιερωμένη στην εκπαίδευση, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων βρέθηκε με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη επιχειρήσεων που ολοκλήρωσαν..... (11/10/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Δωρεάν Συμμετοχής στο Online Startup Europe Week Larisa 2021: Κάντε Πράξη την Επιχειρηματική σας Ιδέα

H online εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2021: Κάντε Πράξη την Επιχειρηματική σας Ιδέα» η οποία θα διοργανωθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη .... (11/10/2021)

περισσότερα »

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ» ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΟΠΣ 5037867

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων με την υπ’ αριθμ. 16/08-10-2021 συνεδρίασης της, ομόφωνα ενέκρινε τους πίνακες των οριστικών αποτελεσμάτων κατάταξης των υποψηφίων.... (11/10/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε συνάντηση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από το Σύλλογο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές για τη συνάντηση που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Τρικάλων για την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΤΙ.... (07/10/2021)

περισσότερα »

Συνάντηση Διαβούλευσης του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων

Την Τρίτη 28/09/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση διαβούλευσης με φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού του νομού μας.  Στη συνάντηση, τον συντονισμό της οποίας είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα κ. Γιαγιάκος... (29/09/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακό Συνέδριο προώθησης της 130ης Έκθεσης CANTON FAIR Ελλάδα

Η μεγαλύτερη Εμπορική Έκθεση της Κίνας για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, η CANTON FAIR γιορτάζει από 15/10 ως 3/11 την 130η διοργάνωσή της.   Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Έναρξη των Εορτασμών.... (21/09/2021)

περισσότερα »

TradeUSA State-by-State Insights: New York, Illinois, Florida

When? Wednesday, September 22, 2021 5:00 PM Where? Online Virtual Participation - Free of Charge Registration here                                                                           ..... (21/09/2021)

περισσότερα »

MASTER PLAN για τη γεωργία του μέλλοντος στη Θεσσαλία

Νέα συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου με τους Καθηγητές της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας..... (15/09/2021)

περισσότερα »

Παράταση πληρωμής και αναστολή σφράγισης των επιταγών ζητά ο Βασίλης Γιαγιάκος από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης

Κύριοι Υπουργοί, Η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ως γνωστό, έπληξε δραματικά τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας με προφανείς δυσ... (30/08/2021)

περισσότερα »

Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Βασίλης Γιαγιάκος

Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) εξελέγη ομόφωνα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος στη θέση του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕE.... (19/08/2021)

περισσότερα »

Ανάγκη σε Ηλεκτρολογικό Υλικό για τους πυρόπληκτους της Βόρειας Εύβοιας

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, κατόπιν επικοινωνίας του προέδρου κ. Γιαγιάκου Βασίλη με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γεροντίτη Γιάννη, γνωστοποιεί στις επιχειρήσεις – μέλη του... (16/08/2021)

περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΛΟΥ

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων συνήλθε την 9η Αυγούστου 2021 σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση κατόπιν της θλιβερής είδησης πο... (09/08/2021)

περισσότερα »

Δήλωση πρόεδρου Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Η επιμελητηριακή οικογένεια και  ο επιχειρηματικός κόσμος πενθεί για την πρόωρη απώλεια του προέδρου του ΕΒΕΑ  και προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνου Μίχαλου... (07/08/2021)

περισσότερα »

Πρωτοβουλία του Βασίλη Γιαγιάκου για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στη Θεσσαλία

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Περιφέρεια - Πρωτοβουλία για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών ανέλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος σε συνεργασία με καθηγητές και επιστήμονες του Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας.... (23/07/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για το Πρόγραμμα «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης πληττόμενων από την πανδημία Τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας

Η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για την Παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝ..... (21/07/2021)

περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΚΛΑ

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων συνήλθε την 17η Ιουλίου 2021 σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση κατόπιν της θλιβερής είδησης που συγκλόνισε τις Σέρρες και την Επιμελητηριακή κοινότητα της χώρας, .... (18/07/2021)

περισσότερα »

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Τρικάλων για το θάνατο του αγαπητού τ. Αντιπροέδρου Στέλιου Ντιροκάλτση

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων συνήλθε την 13η Ιουλίου 2021 σε έκτακτη συνεδρίαση κατόπιν της θλιβερής είδησης του αιφνίδιου θανάτου του αγαπητού φίλου και συνεργάτη Στέλιου Ντιροκάλτση.... (13/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε Διαδικτυακό Επιχειρηματικό Φόρουμ Ουκρανίας – Ελλάδας

Tο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ουκρανίας και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στο Επιχειρηματικό Φόρουμ με τίτλο: «Ukraine and Greece.... (07/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε διαδικτυακή εκδήλωση “Exporting to Sub-Saharan Africa”

Tο Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «EXPORTING TO SUB-SAHARAN AFRICA» υπό την αιγίδα των  Σ.Ε.Β, Ε.Β.Ε.Α και Σ.Ε.Β.Ε..... (07/07/2021)

περισσότερα »

E-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (Β κύκλος)

Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί.... (01/07/2021)

περισσότερα »

Τηλεοπτικό «κάλεσμα» από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων

Κάλεσμα γνωριμίας με τις ομορφιές και τη φιλοξενία του τόπου μας απευθύνει ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων με ένα σύντομο και έξυπνο τηλεοπτικό σποτ σε πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια... (16/06/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ημερίδα από τον ΣΘΕΒ για το πρόγραμμα MobiliseSME με θέμα: «Διασυνοριακή ανταλλαγή επιχειρήσεων και εργαζομένων»

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, με έδρα την Λάρισα, στο πλαίσιο συμμετοχής του στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MobiliseSMEμε χαρά σας προσκαλεί στη διαδικτυακή ημερίδα την Πέμπτη 17 Ιουνίου, ώρες 13:00 – 14:00, με θέμα: «Διασυνοριακή ανταλλαγή επιχειρήσεων και εργαζομένων».... (16/06/2021)

περισσότερα »

Νέο Πρόγραμμα Επιδότησης Κεφαλαίου Κίνησης πληττόμενων από την πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του για τη δημοσίευση του προγράμματος που επιδοτεί Κεφάλαιο Κίνησης για τις πληττόμενες από την πανδημία Τουριστ.... (10/06/2021)

περισσότερα »

Την Τρίτη 8 Ιουνίου, η διαδικτυακή ημερίδα για το πρόγραμμα επιδότησης κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης

ToΕπιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις εστίασης για την προγραμματισμένη διαδικτυακή ημερίδα από την ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, επί του χρηματοδ.... (07/06/2021)

περισσότερα »

Μια σημαντική διάκριση για το “Meteorisimo” και το Βασίλη Γιαγιάκο που βραβεύτηκε στα Tourism Awards 2021

- Αποτελεί επιστέγασμα μιας προσπάθειας ετών, η οποία επιβραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή των TourismAwards  Στην τελετή απονομής των TourismAwards 2021 που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου..... (04/06/2021)

περισσότερα »

Επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης για την οικονομική ενίσχυση των τουριστικών καταστημάτων λιανικού εμπορίου ζυμαρικών και διατηρημένων γλυκών στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νομού

Κύριε Υπουργέ, Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, έπληξε δραματικά και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου πώλησης ζυμαρικών και διατηρημένων ..... (01/06/2021)

περισσότερα »

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη θλιβερή είδηση θανάτου του αγαπητού πρώην Δημάρχου Μετεώρων Χρήστου Σινάνη

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων συνήλθε την 30η Μαΐου 2021, ημέρα Κυριακή, σε έκτακτη συνεδρίαση κατόπιν της θλιβερής είδησης θανάτου του πρώην Δημάρχου Μετεώρων Χρήστου Σινάνη... (30/05/2021)

περισσότερα »

Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων - Ξεκινά τη Δευτέρα, 31/05 η υποβολή αιτήσεων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων.... (28/05/2021)

περισσότερα »

Τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας ΚΕΕ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα

Τη θέση του Υπουργείου Ενέργειας για στήριξη κυρίως των μικρών παραγωγών ενέργειας εξέφρασε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια τηλεδ..... (21/05/2021)

περισσότερα »

Περιπτώσεις εξαπάτησης από "Ολλανδικές" Εταιρίες.

Το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής πρεσβείας στη Χάγη ενημερώνει για τις ακόλουθες περιπτώσεις εξαπάτησης οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του γραφείου. Πρόκειται για υποτιθέμενες  «ολλανδικές» εταιρείες οι οποίες  έχουν οικειοποιηθεί τα στοιχεία (επωνυ... (19/05/2021)

περισσότερα »

Webinar με θέμα: «UK Shopper: Ευκαιρία Ανάπτυξης της Ελληνικής Tax Free Αγοράς»

Η Global Blue, o κορυφαίος πάροχος επιστροφής ΦΠΑ στον κόσμο, διοργανώνει Webinar με θέμα: «UK Shopper: Ευκαιρία Ανάπτυξης της Ελληνικής Tax Free Αγοράς», την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 και..... (14/05/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μεταποιητικό τομέα παγκοσμίου κύρους (World Class Manufacturing training programme)

Το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ-Ιαπωνίας (EU-Japan Centre for Industrial Cooperation), θα πραγματοποιήσει στις 15-19 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μεταποι..... (14/05/2021)

περισσότερα »

Οικονομικό Επιχειρηματικό Φόρουμ & Β2Β συναντήσεις στο Βλαντικαυκάζ (Νότια Ρωσία), 18 Ιουνίου τ.ε.

Το διάστημα από 17 έως 20 Ιουνίου τ.ε. στην πόλη Βλαντικαυκάζ της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας-Αλάνια (νότια Ρωσία) για δεύτερη φορά (το 2019 πραγματοποιήθηκαν για ..... (14/05/2021)

περισσότερα »

Νέα Επενδυτικά Δάνεια Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ

Ανακοινώθηκε από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (Hellenic Development Bank) ότι από τη Τετάρτη 12 Μαΐου ξεκινάει η διαδικασία υποδοχής κα επεξεργασίας νέων αιτήσεων για δάνεια...... (13/05/2021)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Επιχορήγησης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών Ηλικίας 18 έως 29 ετών με Έμφαση στις Γυναίκες από τον ΟΑΕΔ

Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021 και ώρα 13:00, ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλ..... (13/05/2021)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Νέο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων και Συνεταιρισμών με ΔΩΡΕΑ εξοπλισμού παραγωγής ή/και υπηρεσιών πιστοποίησης και επιχειρηματική καθοδήγηση (mentoring), ...... (13/05/2021)

περισσότερα »

Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών - Επανεκκίνηση Εστίασης

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, ενημερώνει τις επιχειρήσεις εστίασης για τη δημοσίευση του προγράμματος.... (13/05/2021)

περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε ο κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Ένας ολοκληρωμένος κύκλος εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους κλάδους Λιανικού Εμπορίου (B2C), Βιομηχανίας και Χονδρικού Εμπορίου (B2B), Φιλοξενίας και Εστίασης (τουριστικά καταλύματα και επιχειρήσεις εστίασης)..... (12/05/2021)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για χαμηλότοκα δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την εγγύηση του νέου Ταμείου Εγγυοδοσίας Επενδύσεων

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση επιχειρηματικών δανείων εγγυημένων από το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επενδύσεων, την διαχείριση του όποιου έχει αναθέσει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund, EIF)...... (26/04/2021)

περισσότερα »

Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19

Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις.... (23/04/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση για διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις κατά τη διάρκεια του EUSAIR FORUM 2021

Διεθνής διαδικτυακή εκδήλωση B2B για δικτύωση και ανάπτυξη επιχειρηματικών και τεχνολογικών συνεργασιών  στους τομείς της μπλε ανάπτυξης (Blue Growth),  της Δια..... (20/04/2021)

περισσότερα »

Φυτοϋγειονομική Πιστοποίηση για την εξαγωγή νωπών καρπών ακτινιδίων κατά την επικείμενη εξαγωγική περίοδο 2021-2022

Φυτοϋγειονομική Πιστοποίηση για την εξαγωγή νωπών καρπών ακτινιδίων κατά την επικείμενη εξαγωγική περίοδο 2021-2022, Α) Στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας Β) στο Βασίλειο της Ταϊλάνδ.... (20/04/2021)

περισσότερα »

Eπιμορφωτικό σεμινάριο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σας προσκαλεί σε ένα ακόμα ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές»..... (16/04/2021)

περισσότερα »

Από Δευτέρα 19 Απριλίου τα υποχρεωτικά self tests εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα - ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται - ποια είναι τα πρόστιμα μη τήρησης της διαδικασίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Τις βασικές ρυθμίσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (των υπουργείων Ερ...... (15/04/2021)

περισσότερα »

Επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας με τα αιτήματα των γυμναστηρίων Ν. Τρικάλων

Κύριοι Υπουργοί, Η εφαρμογή περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, έπληξε δραματικά και τον κλάδο των γυμναστηρίων, ο οποίος παραμένει ακόμη και σήμερα σε αν.... (14/04/2021)

περισσότερα »

Ψηφιακή ημερίδα με θέμα: «Doing Business in Qatar & Kuwait»

Το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒ, διοργανώνουν ψηφιακή ημερίδα με θέμα: «Doing Business in Qatar & Kuwait», την Δευτέρα 26 Απρίλιου 2021 και ώρα 15:00, με την υποστήριξη της Eurobank..... (14/04/2021)

περισσότερα »

Ο τομέας της υψηλής τεχνολογίας στην Ολλανδία

Επισυνάπτεται αρχείο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Χάγη για τον τομέα της Υψηλής τεχνολογίας στην Ολλανδία. ..... (14/04/2021)

περισσότερα »

Διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις στον Τουρισμό Υπαίθρου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με τον τίτλο UNWTO Global Rural Tourism Startup Competition...... (14/04/2021)

περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε με 11.503 αιτήσεις η Δράση «e –λιανικό» – Προκήρυξη Β’ Κύκλου της Δράσης εντός του Απριλίου

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 6 Απριλίου, η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στη δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων “e-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ ..... (09/04/2021)

περισσότερα »

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων υπέγραψε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έκτακτη επιδότηση επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας υπέγραψαν ο Υπουργός Τουρισμού,..... (09/04/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στηρίζει τον επιχειρηματία παρέχοντας επιπρόσθετες υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στηρίζει τον επιχειρηματία παρέχοντας επιπρόσθετες υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης. - Την Τρίτη, η διαδικτυακή συνάντηση γνωριμίας με τους Συμβούλους...... (08/04/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή περιήγηση Ιερών Μονών Μετεώρων

Στα πλαίσια των μαθημάτων της ειδικότητας Θρησκευτικού Τουρισμού και Προσκυνηματικών Περιηγήσεων του Δημόσιου ΙΕΚ Τρικάλων, οι σπουδαστές του τμήματος..... (09/04/2021)

περισσότερα »

Tελετή απονομής των βραβείων Greek International Women Awards

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ελληνίδας επαγγελματία που διαπρέπει παγκοσμίως θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ERT WORLD και διαδικτυακά μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.... (09/04/2021)

περισσότερα »

Ενημερωτική e-ημερίδα με θέμα: «ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ - ΓΕΦΥΡΑ 2»

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας διοργανώνει ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων -ΓΕΦΥΡΑ 2» την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021..... (07/04/2021)

περισσότερα »

Η Αγορά Τροφίμων Και Ποτών Στη Γερμανία

Η γερμανική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών είναι η τέταρτη μεγαλύτερη Βιομηχανία της χώρας. Η πλειοψηφία των εταιρειών του κλάδου (90%) είναι μικρομεσαίες, παραδοσιακές οικογενειακές επιχειρήσεις. Παρά ταύτα, πολλές έχουν και επιτυχημένη διεθνή παρουσία..... (08/04/2021)

περισσότερα »

Έρευνα ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ - Εξαμηνία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (0-49 άτομα προσωπικό οι οποίες αποτελούν το 99,6% των ελληνικών επιχειρήσεων)

Επισυνάπτεται έρευνα της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ με εξαμηνία αποτύπωση οικονομικού κλίματος στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (0-49 άτομα προσωπικό οι οποίες αποτελούν το 99,6% των ελληνικών επιχειρήσεων)..... (08/04/2021)

περισσότερα »

Οδηγός Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Μαδαγασκάρης

Σε συνέχεια ενημέρωσής μας από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, επισυνάπτουμε οδηγό επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Μαδαγασκάρη...... (08/04/2021)

περισσότερα »

Χωρίς κριτήριο μείωσης τζίρου η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού. Κλάδοι που εντάσσονται στην ενίσχυση.

Τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Αθανάσιου Πετραλιά για το πρόσθετο μέτρο στήριξης επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή τον Απρίλιο...... (06/04/2021)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Ξεκίνησε χθες, 5 Απριλίου, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα..... (06/04/2021)

περισσότερα »

Ψηφιακά θα πραγματοποιηθεί η FOODEXPO 2021

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι η FOODEXPO 2021 θα πραγματοποιηθεί μόνο ψηφιακά. Η FOOD EXPO DIGITAL θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά από 14 έως 18 Ιουνίου 2021... (05/04/2021)

περισσότερα »

Ανοιχτή Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την πρόσληψη ενός (1) Στελέχους Υποστήριξης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ειδικότητας Οικονομολόγου στο πλαίσιο της Πράξης "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μετεώρων"

Ανοιχτή Πρόσκληση του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Συνδικαιούχου της Πράξης "Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μετεώρων" με Κωδικό ΟΠΣ 5037867 (Υποέργο 4), για την πρόσληψη.... (02/04/2021)

περισσότερα »

Υπουργείο Οικονομικών: Τα νέα μέτρα για το μήνα Απρίλιο

Στο πλάισιο της τοποθέτησης του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων  τα νέα μέτρα για το μήνα Απρίλιο....   (30/03/2021)

περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: 8 μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

Δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκη για τα μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο: «Με τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα και όσα προηγήθ..... (30/03/2021)

περισσότερα »

Άρση απαγόρευσης εισαγωγής στη Ρωσία σαλιγκαριών ειδών Helixpomatia και Helixaspersa και αφαλατωμένου ορού γάλακτος

Το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μόσχα ενημερώνει πως σύμφωνα με πρόσφατο κυβερνητικό διάταγμα επιτρέπεται εκ νέου η εισαγωγή στην Ρωσία..... (30/03/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακό marketing: πρακτικά εργαλεία για μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις»

Ο ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση .... (30/03/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέστειλε ο Γιαγιάκος Βασίλης για τη στήριξη του κλάδου των σχολικών κυλικείων - Πρόταση του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Ν. Τρικάλων η διανομή ολοκληρωμένου προγεύματος – δεκατιανού σε όλους τους μαθητές με χρηματοδότηση

Κύριε Υπουργέ, Η διακοπή λειτουργίας των σχολείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο πλαίσιο επιβολής των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον Covid19, έχει πλήξει δραματικά και τον κλάδο.... (29/03/2021)

περισσότερα »

Η νέα απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 29 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 18877/2021 για τα ισχύοντα μέτρα από τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00..... (29/03/2021)

περισσότερα »

Eπιχειρηματική συνάντηση “Greece – N. Africa e-Business Gathering (Algeria – Egypt – Libya – Morocco – Tunisia): Friendship & Cooperation in the Mediterranean”

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο διοργανώνει μία σημαντική διαδικτυακή εκδήλωση, την επιχειρηματική συνάντηση “Greece – N. Africa e-Business Gathering (Algeria – Egypt – Libya – Morocco – Tunisia):.... (26/03/2021)

περισσότερα »

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ προς τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές για την ανανέωση άδειας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Σας γνωρίζουμε ότι, προκειμένου να ανανεωθεί η άδειά σας που λήγει 31/12/2020, πρέπει να υποβάλλετε στην Υπηρεσία μας μέχρι 31/3/2021 1) Υπεύθυνη δήλωση 2) Ποινικό Μητρώο 3) Ασφαλιστήριο συμβόλαιο αστικής ευθύνης..... (21/12/2020)

περισσότερα »

Δωρεάν προβολή ελληνικών επιχειρήσεων από τον ΕΟΤ, στο VisitGreece App

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) δίνει την δυνατότητα δωρεάν προβολής των επιχειρήσεων. Και απευθύνει πρόσκληση προς τις ελληνικές επιχειρήσ.... (23/03/2021)

περισσότερα »

Σεμινάριo Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαδικτυακή πύλη "Access2Markets"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πραγματοποιήσει σεμινάριο για την διαδικτυακή πύλη "Access2Markets", στις 14 Απριλίου 2021 και ώρα Ελλάδος 09.00-13.00 μέσω τηλεματικής. ..... (19/03/2021)

περισσότερα »

ENERGY AND CLEANTECH BUSINESS DAYS - Virtual On-line B2b meetings (17-18 Ιουνίου 2021)

Tο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνοποίησης της περιοχής του Piemonte, θα πραγματοποιήσει Virtual B2B meetings (17- 18 Ιουνίου 2021) στα πλαίσια του project .... (19/03/2021)

περισσότερα »

Εξ αποστάσεως δράσεις επιδοτούμενης κατάρτισης και δωρεάν πιστοποίησης εργαζομένων σε τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας για αλουμινοσιδηροκατασκευαστές, τεχνίτες τοποθέτησης υαλοπινάκων, ηλεκτρολόγους, ψυκτικούς, υδραυλικούς

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ - Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής εργαζόμενων (μισθωτών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κλάδου) σε επιδοτούμενα (5€/ώρα) προγράμματα επαγγελματικής..... (19/03/2021)

περισσότερα »

Webinar Ε.Επιτροπής για την εξαγωγή αγρο-διατροφικών προϊόντων σε ΗΑΕ και Σ.Αραβία, 23.3.2021. Προθεσμία εγγραφής 18.3.2021.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της εκστρατείας για την προώθηση ευρωπαϊκών προϊόντων τροφίμων σε τρίτες χώρες “More Than Food”, διοργανώνει διαδικτυακή δράση (webinar) για την εν.... (17/03/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ημερίδα για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα e-λιανικό πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Τρικάλων - Ποια νέα προγράμματα αναμένεται να προκηρυχθούν

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «e-λιανικό» με τη συμμετοχή στελεχών της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος – εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ..... (12/03/2021)

περισσότερα »

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για το νέο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης

Μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για το νέο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης ανακοίνωσε:... (11/03/2021)

περισσότερα »

ΝΕA ΗΜΕΡΟΜΗΝΙA --- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FOODEXPO - 12 ΕΩΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

*ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ* ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - FOODEXPO 12 – 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021. Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι θα συμμετάσχει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  στην 7η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών FOODEXPO που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Ιουνίου 2021 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan στην Αθήνα (https://foodexpo.gr/).... (22/02/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση: «Οι εξαγωγικές προκλήσεις στην πανδημία για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας»

Ο ΣΘΕΒ σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και στα πλαίσια της συνεχής ενημέρωσης των επιχειρήσεων σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον covid-19 και τη στήριξή τους διοργανώνουν διαδικτυακή.... (11/03/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις παρέχοντας μια ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, στο πλαίσιο των δράσεων και για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και της τοπικής αγοράς, διαθέτει στις επιχειρήσεις μέλη του μια καινοτομική πρωτοβουλία ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Επιμελητήριο Τρικάλων, ξεκινά πρώτο αυτή την πρωτοβουλία... (09/03/2021)

περισσότερα »

Ετήσιο Συνέδριο - Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Τρικάλων

ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2021 - Πέμπτη 11 Μαρτίου  15:00 - 17:30. Δήλωση Συμμετοχής..... (08/03/2021)

περισσότερα »

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων του Δήμου Φαρκαδόνας το Επιμελητήριο Τρικάλων

- Συνεργασία με την Περιφέρεια για τη στήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής - Τη συνδρομή του κ. Γιαγιάκου για την αξιολόγηση των γεωλογικών φαινομένων ζήτησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Λέκκας..... (06/03/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ημερίδα από το Επιμελητήριο Τρικάλων για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «e-Λιανικό»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες στον κλάδο του λιανεμπορίου στη διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει με τη συμμετοχή στελεχών της ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος...... (05/03/2021)

περισσότερα »

Έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον νόμο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή 2ης Ευκαιρίας» (ν. 4738/2020)

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από την 1η Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4738/2020 για τη ρύθμιση οφειλών και παροχή 2ης ευκαιρίας, τέθηκε σε ισχύ η διαδικασία εξυγίανσ...... (05/03/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε η απόφαση με τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα 04.3.2021 έως 16.3.2021

Δημοσιεύτηκε η υπ' Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 (ΦΕΚ 843-03/03/2021) με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύν...... (04/03/2021)

περισσότερα »

Σεμινάριο: Πρακτικός Οδηγός για εξαγωγές στη Ρωσία

Η αγορά της Ρωσίας παραμένει ιδιαίτερα ελκυστική για αρκετές επιχειρήσεις παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία της, οι δυσκολίες στις μεταφορές, το αχανές της χώρας, αλλά και το θέμα ..... (03/03/2021)

περισσότερα »

Webinar 'Regenerative Tourism in Practice'

So, what does ‘doing good’ look like and what do Europe’s tourism decision-makers need to know in order to put destinations on the path to a regenerative recovery.....   (01/03/2021)

περισσότερα »

Στη διαδικτυακή εκδήλωση “Ανάκαμψη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: Εργαλεία και Πηγές Χρηματοδότησης” συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.

Το ζήτημα της ανάκαμψης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων κυριάρχησε στην εκδήλωση... (26/02/2021)

περισσότερα »

Digital Forum «Η Γυναικεία Ηγεσία για Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ελλάδα - Η νέα Ψηφιακή Εποχή»

Για την εγγραφή σας στο Site https://www.icc-women-hellas-virtual-events.gr/, παρακαλούμε πολύ ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:..... (26/02/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε Webinar: «H ψηφιακή διαβίβαση στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων – myDATA για όλες τις επιχειρήσεις»

Πρόσκληση σε Webinar από το Ελληνο-Ισραηλινό Επιμελητήριο Εμπορίου και Τεχνολογίας 04 Μαρτίου 2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.00-17.30 μμ..... (25/02/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τους υπουργούς απέστειλε ο Βασίλης Γιαγιάκος για τη μη εξαίρεση των τουριστικών γραφείων από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους

Θέμα: Αίτημα για μη εξαίρεση των τουριστικών γραφείων από την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τους Κύριοι Υπουργ..... (24/02/2021)

περισσότερα »

Συνέδριο με θέμα «Πανόραμα Συνοχής: Χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας κατά την περίοδο της Πανδημίας και της Πράσινης Συμφωνίας»

Tο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς και Νήσων Αττικής (Πανεπιστημίου Πειραιώς), σε συνεργασία με τους επιμελητηριακούς φορείς Πειραιώς, διοργανώνουν.... (24/02/2021)

περισσότερα »

Teleconference: Focus on business in Uganda

Teleconference: Focus on business in Uganda (24/02/2021)

περισσότερα »

Saudi – Greek e-Business Gathering: εικονικές συναντήσεις Β2Β

Αναφορικά με την διαδικτυακή εκδήλωση Saudi – Greek e-Business Gathering: Racing to our CommonFuture, που προγραμματίζεται για τις 3 Μαρτίου τ.ε., στις 12:00 ώρα Ελλάδος, το Αραβο-Ελληνικό..... (23/02/2021)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Τεχνολογίας «ΑΤΑΥΑ ΑΝΝUAL EXHIBITION» - (Άμπου Ντάμπι - Αρχές Απριλίου) - Ζήτηση 5 ταλαντούχων σχεδιαστών - καλλιτεχνών - δημιουργών

Ζήτηση 5 ταλαντούχων σχεδιαστών - καλλιτεχνών - δημιουργών στο πλαίσιο της έκθεσης «ΑΤΑΥΑ ΑΝΝUAL EXHIBITION» που θα πραγματοποιηθεί αρχές Απριλίου.... (19/02/2021)

περισσότερα »

Global Online Shows 2021 - "Treasures of Uttar Pradesh" από την κυβέρνηση του Uttar Pradesh στην Ινδία

Η πολιτεία Ούταρ Πραντές (Uttar Pradesh) είναι η 3η μεγαλύτερη οικονομία της χώρας της Ινδίας και φημίζεται για την αριστεία της στη μεταποίηση. Σήμερα, συγκαταλέγεται στις 5 κορυφ..... (18/02/2021)

περισσότερα »

Σεμινάριo Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαδικτυακή πύλη "Access2Markets"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου τ.ε., θα διεξάγει σεμινάρια στην ελληνική γλώσσα για την εκπαίδευση των επιχειρήσεων αναφορικά με την διαδικτυακή πύλη Ac.... (18/02/2021)

περισσότερα »

Ανοιχτή Πρόσκληση για την Επιλογή Στελεχών Υποστήριξης του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Συνδικαιούχου της Πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Μετεώρων»

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο για περισσότερες πληροφορίες.... (16/02/2021)

περισσότερα »

Webinar με θέμα "DOING BUSINESS IN BRAZIL: COVID 19-CHALLENGES & OPPORTUNITIES"

H "Enterprise Greece" σε συνεργασία με το "Γραφείο Ο.Ε.Υ. Αγίου Παύλου"  διοργανώνουν τηλεσεμινάριο (webinar) με θέμα: "DOING BUSINESS IN BRAZIL: COVID 19-CHALLENGES & OPPORTUNITIES"..... (16/02/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση «Πρόσφατες κανονιστικές παρεμβάσεις χωροταξίας και αδειοδότησης»

Ο ΣΘΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, διοργανώνουν διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρόσφατες κανονιστικές παρεμβάσεις χωροταξίας και αδειοδότησης», την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου (15.00-16.30)...... (16/02/2021)

περισσότερα »

Ψηφιακή εκδήλωση για την ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων για τη Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και ΗΒ | Πέμπτη, 18.02.2021

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Enterprise Greece, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) και τον ΣΕΒΕ-Σύνδεσμο Εξαγωγ.... (15/02/2021)

περισσότερα »

Παράταση έξι (6) μηνών στην υλοποίηση εννέα Δράσεων ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφασίστηκε η παράταση κατά 6 μήνες των καταληκτικών ημερομηνιών υλοποίησης ενταγμένων έργων του ΕΠΑνΕΚ.... (15/02/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «e-λιανικό» για δημιουργία/αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop)

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, ενημερώνει για τη δημοσίευση του προγράμματος του ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό» που επιδοτεί τη δημ...... (15/02/2021)

περισσότερα »

Παγκοσμίως γνωστή η τρικαλινή γαστρονομία με το brandname Meteorisimo

 Η τοπική γαστρονομία απέκτησε το δικό της brand name, μέσω του οποίου διασυνδέεται ο γαστρονομικός πολιτισμός με τα τοπικά προϊόντα και τη σύγχρονη γαστρονομία, συμβάλλοντας στη δημιουργία..... (12/02/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση για οικειοποίηση από ολλανδική εταιρεία αριθμού εγγραφής στο ολλανδικό εμπορικό επιμελητήριο άλλης εταιρείας

Η εταιρεία  365 GLOBAL EQUIPMENT ( https://365-global-equipment.com/ ), η οποία εμφανίζεται να διαθέτει γραφεία και αποθήκες στην Ολλανδία (στις πόλεις Amersfoort και Hoogland.... (11/02/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση του ICC WOMEN Hellas στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Το Διεθνές Σύστημα μετά την πανδημία"

    ..... (11/02/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β με ρωσικές εταιρείες της περιοχής του Κρασνοντάρ - Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως 19 Φεβρουαρίου

Το Γραφείο Οικονομικών - Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας συνεργάζεται με το ΕΒΕ Περιοχής του Κρασνοντάρ με σκοπό τη διοργάνωση διαδικτυακών συναντήσεων Β2Β με ελληνικές και ρωσικές επιχειρ..... (10/02/2021)

περισσότερα »

Καθορισμός ΚΑΔ επιχειρήσεων που αναστέλλεται η πληρωμή αξιογράφων

Δημοσιεύθηκε η απόφαση Α.1022/2021 «Καθορισμός των Κωδικών Αριθμών Δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων για την εφαρμογή της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4772/.... (10/02/2021)

περισσότερα »

Χαμηλότοκα δάνεια 460 εκατ. Ευρώ, από τον Γ’ κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας

Περίπου 8.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας θα ενισχυθούν, με χαμηλότοκα δάνεια 460 εκατ. Ευρώ, από τον Γ’ κύκλο του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας..... (08/02/2021)

περισσότερα »

Ενίσχυση επιχειρήσεων πολιτισμού στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του COVID-19

Δημοσιεύθηκε η απόφαση 5774/203/2021 σχετικά με την ενίσχυση επιχειρήσεων θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του COVID-19.... (08/02/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τα νέα μέτρα που ισχύουν από 6.2.2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID–19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σ... (08/02/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων

Δημοσιεύθηκε η με Αριθμ. οικ.5629/22 ΚΥΑ με θέμα «Καθορισμός ύψους, προϋποθέσεων, κριτηρίων και διαδικασίας χορήγησης και πληρωμής, της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε δικηγόρους, μηχανικούς, οικονομολόγους..... (05/02/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων για τις κύριες μεταβολές από 01.01.2021

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Enterprise Greece, το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων..... (05/02/2021)

περισσότερα »

Προγράμματα Νέων Θέσεων Εργασίας του ΟΑΕΔ

Επισυνάπτονται ενημερωτικά δελτία τύπου για προγράμματα ΝΘΕ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Ειδικότερα:  - Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών για την πρόσληψη 1.200 ατόμ...... (05/02/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή Εκδήλωση για τις επιχειρήσεις εστίασης του ν. Τρικάλων με θέμα τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, διοργανώνει Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση για την Παρουσίαση στις επιχειρήσεις εστίασης, της Νέας Δράσης.... (28/01/2021)

περισσότερα »

Έκθεση ΟIΚΟΔΟΜΗ Expo 2021 (15 έως 17 Οκτωβρίου 2021)

Η έκθεση ΟIΚΟΔΟΜΗ Expo η οποία θα διεξαχθεί από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2021 αποτελεί την εξειδικευμένη επαγγελματική έκθεση του κατασκευαστικού κλάδου της χώρας προσανατολισμ.... (04/02/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση προς εισαγωγικές επιχειρήσεις μαρμάρων, πλακιδίων, ειδών υγιεινής στο ψηφιακό forum MEGA VIRTUAL B2B συναντήσεις

To Ελληνο Ινδικό Επιμελητήριο, απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στη 2η MEGA VIRTUAL B2B συνάντηση που διοργανώνει σε συνεργασία με το ΤRADE PROMOTION COUNCIL της Ινδίας..... (02/02/2021)

περισσότερα »

Απαγόρευση αναμονής σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων εστίασης

Δημοσιεύτηκε ΚΥΑ η οποία τροποποιεί την υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/ 29.1.2021 κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω.... (02/02/2021)

περισσότερα »

ΚΥΑ: Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00

Δημοσιεύθηκε η υπ'αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877 (ΦΕΚ Β' 341-29/01/2021) με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.... (01/02/2021)

περισσότερα »

Τροποποίηση του Προσωρινού Πλαισίου της Ε.Ε. για τις Κρατικές Ενισχύσεις, για την περίοδο της πανδημίας

Το Υπουργείο Οικονομικών, από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία και με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, συμμετέχει ενεργά, με προτάσεις και παρεμβάσεις, στις διεργασίες διαμόρφωσης και τρ..... (01/02/2021)

περισσότερα »

Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 7.000 ανέργους 30 ετών και άνω

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ: Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφ..... (29/01/2021)

περισσότερα »

Ημερίδα του 7ου ΠΤ Ο.Ε.Ε. για τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με επιδότηση νέων θέσεων εργασίας

Το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (7ο ΠΤ ΟΕΕ), σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστ.... (28/01/2021)

περισσότερα »

Παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 50% και το Φεβρουάριο του 2021

Δημοσιεύτηκε η απόφαση ΦΕΚ B’ 292/27.01.2021 για την παράταση της ισχύος των επεκταθέντων σε όλη την Επικράτεια έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του.... (28/01/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση προς γυναίκες επιχειρηματίες συμμετοχής στην έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid 19 στις επιχειρήσεις τους

To ΕΕΔΕΓΕ αποτελεί μέλος του Δικτύου Γυναικών των Ευρωεπιμελητηρίων, το οποίο υλοποιεί έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid 19 στις γυναικείες επιχειρήσεις..... (28/01/2021)

περισσότερα »

Συλλυπητήρια επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου για την απώλεια του Λευτέρη Ταμπουρά

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την ξαφνική απώλεια του επί πολλά χρόνια συνεργάτη του Επιμελητηρίου Τρικάλων Λευτέρη Ταμπουρά εξέφρασε με συλλυπητήρια επιστολή.... (27/01/2021)

περισσότερα »

Παρατείνεται, για δύο μήνες ακόμα, η καταβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης, ΦΠΑ και λοιπών επιβαρύνσεων για τα αλκοολούχα

Με νομοθετική ρύθμιση, που θα κατατεθεί άμεσα, παρατείνεται έως τις 26 Μαρτίου 2021, η υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρ.... (25/01/2021)

περισσότερα »

Η απόφαση για τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου - Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β' 186/23-01-21, η απόφαση με τα έκτακτα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτ...... (25/01/2021)

περισσότερα »

ΕΡΓΑΝΗ: Έως τις 31 Ιανουαρίου οι υπεύθυνες δηλώσεις των ιδιοκτητών ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, καθορίζεται ο μηχανισμός για τη λήψη της ειδικής αποζημίωσης των αποδοχών αδείας εργαζομένων σε ξενοδ.... (22/01/2021)

περισσότερα »

Υπ. Εργασίας: Πώς θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ σε αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Τους βασικούς άξονες του σχεδίου που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών για την καταβολή έκτακτ.... (22/01/2021)

περισσότερα »

Στηρίζουμε την Τοπική Αγορά. Με ασφάλεια, επενδύουμε στο κοινό μας μέλλον.

..... (19/01/2021)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η πλατφόρμα easyagroexpo.gov.gr για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Το ψηφιακό "διαβατήριο" για μια σειρά ελληνικών προϊόντων σε κομβικής σημασίας αγορές τρίτων χωρών Mε την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης από τους συν.... (19/01/2021)

περισσότερα »

Επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου στους Υπουργούς για διορθωτικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα e-λιανικό

Στο πλαίσιο της προδημοσίευσης του νέου προγράμματος του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» για δημιουργία/αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) από επιχειρήσεις του λια..... (18/01/2021)

περισσότερα »

Επανεκκίνηση Οικονομικών Δραστηριοτήτων από Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ, ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ, ΚΟΥΡΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΚΤΕΟ – ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔ & ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ..... (15/01/2021)

περισσότερα »

Euro-FEM Business Angels Forum (15.01.2021) για δικτύωση γυναικών επιχειρηματιών από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το Euro-FEM Business Angels Forum,   το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου "EuroFem",..... (14/01/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακό συνέδριο "Intercultural Communication between China and Europe’’ (21.1.2021)

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Γραφείο ΟΕΥ Πεκίνου, γνωστοποιούμε τη διοργάνωση διαδικτυακού συνεδρίου με θέμα "Intercultural Communication between China and Europe’’, το οποίο θα διεξαχ.... (13/01/2021)

περισσότερα »

Θέση σε ισχύ νέων μέτρων στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού

Νέο μοντέλο για τις εμπορευματικές μεταφορές έθεσε σε ισχύ την περσμένη Παρασκευή, 08/01 η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας. Επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υπο.... (13/01/2021)

περισσότερα »

Τρέχοντα Προγράμματα του ΟΑΕΔ

Επισυνάπτονται ενημερωτικά δελτία τύπου σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Ειδικότερα: - Πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών...... (12/01/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων – Προδημοσίευση του Προγράμματος του ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό» για δημιουργία/αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop)

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, ενημερώνει για την προδημοσίευση του νέου Προγράμματος του ΕΠΑνΕΚ: «e-λιανικό». ..... (11/01/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα για το διάστημα από 11.1.2021 έως 18.1.2021

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.: 1293/2021 για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορων..... (11/01/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή Παρουσίαση της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ»

Η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ διοργανώνει Διαδικτυακή Ενημέρωση με θέμα: Παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ..... (07/01/2021)

περισσότερα »

Παράταση έναρξης ισχύος του Νόμου "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας"

H έναρξη εφαρμογής του Νόμου «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας» (ν.4738/2020) παρατάθηκε ως εξής: α. Φυσικά πρόσωπα, νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις, με περιουσία..... (07/01/2021)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Έως τις 15 Ιανουαρίου οι αιτήσεις

Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία οι δικαιούχοι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ myBusinessSupport για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.... (05/01/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από 3/01 έως 11/01

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021..... (04/01/2021)

περισσότερα »

Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11/1/2021 δεν θα καταβάλουν ενοίκιο τον μήνα Ιανουάριο

Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά.... (04/01/2021)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: χρηματοδοτεί το 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι 1.500 ευρώ ανά επιχείρηση

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), με τη συνεργασία των Εθνικών Γραφείων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, εφαρμόζει από 11-1-2021..... (30/12/2020)

περισσότερα »

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου

Η Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθ.... (30/12/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕ ΕΜΜΙΣΘΗ ΕΝΤΟΛΗ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΜΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Για την πλήρωση μίας (1) θέσης δικηγόρου με έμμισθη εντολή στην Υπηρεσία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου του Επιμελητηρίου Τρικάλων. (29/12/2020)

περισσότερα »

Διοργάνωση διαδικτυακού συνεδρίου "Second Belt & Road Trade & Investment Forum: Strengthening Openness and Cooperation to Weather the Trying Times" (15.1.2021)

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από το Γραφείο ΟΕΥ Πεκίνου, παραθέτουμε πρόσκληση συμμετοχής για το εν θέματι διαδικτυακό συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Ιανουαρίου 2021.... (28/12/2020)

περισσότερα »

Zητήσεις ευρωπαϊκών προϊόντων τροφίμων-ποτών εκ μέρους εμπορικών επισκεπτών σε ευρωπαϊκό περίπτερο Διεθνούς Έκθεσης Middle East Natural&Organic Expo 2020

Το γραφείο ΟΕΥ στο Ντουμπάι μας ενημερώνει αναφορικά με το ευρωπαϊκό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Middle East Natural & Organic Expo 2020 (15-17.12.2020) και τις ευκαιρίες δικτύωσης.... (28/12/2020)

περισσότερα »

Παρατείνεται έως 31 Μαρτίου 2021 η απόσυρση ταμειακών μηχανών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβάθμιση τω.... (24/12/2020)

περισσότερα »

Καλά Χριστούγεννα - Ευτυχισμένο και Δημιουργικό 2021 με υγεία και επιτυχίες

Ο Πρόεδρος, Γιαγιάκος Βασίλης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Τρικάλων σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα. (23/12/2020)

περισσότερα »

Ενδιαφέρον για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων

To γραφείο ΟΕΥ στο Σικάγο μας ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη διερεύνηση της τρέχουσας εμπορικής πραγματικότητας σε σχέση με τα εξαγόμενα προς τις ΗΠΑ ελλ.... (22/12/2020)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμιών για την επίτευξη ρύθμισης και τη δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσεων δανείων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» – Παράταση έναρξης εφαρμογής του Νόμου για τη Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας

Ακολουθεί ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ως προς την παράταση προθεσμιών για την επίτευξη ρύθμισης και τη δυνατότητα αναστολής πληρωμής δόσεων δανείων στο πλαίσιο..... (21/12/2020)

περισσότερα »

Έκπτωση ενοικίου 80% για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή

Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις που κατά την περίοδο των εορτών  παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή,.... (17/12/2020)

περισσότερα »

Έντονο το ενδιαφέρον στην τηλε-ημερίδα για το νέο νόμο περί ρύθμισης οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας

Έντονο το ενδιαφέρον στην τηλε-ημερίδα για το νέο νόμο περί ρύθμισης οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας  Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τηλε-ημερίδα για το νέο νόμο περί ρύθμισης οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας, υπό τη συνδιοργάνωση των Επιμελητηρίου Τρικάλων... (16/12/2020)

περισσότερα »

Η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ για Έλληνες Παραγωγούς, επανέρχεται τον Μάρτιο του 2021 διαδικτυακά

Η έκθεση για Έλληνες Παραγωγούς, ΕΞΠΟΤΡΟΦ, επανέρχεται τον Μάρτιο του 2021 με μια καινοτόμα onlineεκθεσιακή πρόταση, με στόχο την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ Παραγωγών και Επαγγελματιών του χώρου των Τροφίμων και της Εστίασης.... (15/12/2020)

περισσότερα »

Νέα ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα από Κυριακή, 13/12 έως Πέμπτη, 07/01/2021

Επισυνάπτεται η ΚΥΑ με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 .... (14/12/2020)

περισσότερα »

Ανοίγουν από Δευτέρα κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία. Με click-away το λιανεμπόριο από την Κυριακή 13/12

Aπό τη Δευτέρα, 14/12, θα λειτουργήσουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία και στο λιανεμπόριο από την Κυριακή, 13/12, θα επιτρέπεται η μετάβαση του πελάτη στα καταστ.... (11/12/2020)

περισσότερα »

Τηλε-ημερίδα με θέμα "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας" - Δηλώσεις συμμετοχής έως την 11η Δεκεμβρίου

Το Επιμελητήριο Τρικάλων και οι Π.Τ. Θεσσαλίας Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Ν.Ε. Τρικάλων Τεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Δήμος Τρικκαίων, Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων, Ένωση Οικονομολόγων Φοροτεχνών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Τρικάλων, συνδιοργανώνουν..... (04/12/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτική ημερίδα "Η λοίμωξη COVID-19 στους χώρους εργασίας" από την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος (ΕΕΙΕΠ)

Η Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος (ΕΕΙΕΠ) σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα: "Η ΛΟΙΜΩΞΗ COVID-19 ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτ..... (11/12/2020)

περισσότερα »

Νέες διαδικασίες στις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές από και προς το Η.Β - Ανακοίνωση για τα μέτρα εκτάκτου ανάγκης που θα λάβει η ΕΕ για την περίπτωση no deal Brexit

φορείς της Βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι το διάστημα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2020, διοργανώνονται διαδικτυακά δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης επιχειρήσεων και φορέων για.... (11/12/2020)

περισσότερα »

Τρεις νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ. €, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης

Τρεις νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 525 εκατ. €, υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων..... (10/12/2020)

περισσότερα »

Παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021

Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, θα παραταθεί η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2021, καθώς και για τη θέση των οχημ.... (08/12/2020)

περισσότερα »

Επέκταση μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για τον μήνα Δεκέμβριο -Κοινό Δ.Τ. των Υπ. Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνουν την επέκταση των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.... (08/12/2020)

περισσότερα »

EUROPE IRAN BUSINESS FORUM (14 - 16 Δεκεμβρίου 2020)

To υπουργείο εξωτερικών με έγγραφο του, γνωστοποιεί ότι το διάστημα 14 – 16 Δεκεμβρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά Επιχειρηματικό Φόρουμ για την προβολή του επιχειρηματικού.... (08/12/2020)

περισσότερα »

Οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ην. Βασιλείου και ΕΕ από 1.1.2021

Προς ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκτελούν οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ του Ην. Βασιλείου και της ΕΕ, η βρετανική κυβέρνηση έχει αναρτήσ.... (08/12/2020)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική εκδήλωση στις 9.12.2020 για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets

Σε συνέχεια σχετικής πληροφόρησης από την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σας γνωρίζουμε ότι στις 9.12 τ.ε., ώρα Ελλάδας 11:00-13:00, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική εκδήλ..... (07/12/2020)

περισσότερα »

Συλλυπητήριο μήνυμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την κοίμηση του πρ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων εκφράζει τη βαθιά θλίψη και συγκίνησή της για την κοίμηση του πρ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου. Ο μακαριστός ιεράρχης υπήρξε άοκνος εργάτης..... (07/12/2020)

περισσότερα »

Σύσταση ΙΚΕ αποκλειστικά ηλεκτρονικά με τη χρήση πρότυπου καταστατικού με πρόσθετο περιεχόμενο

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε εφαρμογή του  άρθρου 9 α του ν. 4441/2016 (Α’ 227) και της Υπουργικής Απόφασης 109491/20-10-2020 (Β’ 4619), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Υπ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

Λειτουργία των εποχικών καταστημάτων από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα επιτρέπεται η λειτουργία των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αμιγώς εποχικών χριστουγεννιάτικων ειδ.... (03/12/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου στους Υπουργούς για μη επιβολή του "πράσινου" τέλους στο πετρέλαιο κίνησης

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης (diesel).... (02/12/2020)

περισσότερα »

Προτάσεις για διορθωτικές παρεμβάσεις επί των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και επαγγελματιών απέστειλε στους υπουργούς ο Βασίλης Γιαγιάκος

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί, όπως γνωρίζετε, οι επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων λόγω της έντασης αλλά και της διάρκειας της υγειονομικής κρίσης στην οικονομία είναι δραματικές με την κατάστ.... (01/12/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τους ΚΑΔ που εμπίπτουν στο μέτρο της αναστολής πληρωμών αξιογράφων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 5250/Β΄/27-11-2020) η Απόφαση Α.1259/2020 με την οποία καθορίζονται οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ), που εμπίπτουν στο μέτρο της αναστολ..... (30/11/2020)

περισσότερα »

Ποιοι εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να βγάλουν σήμερα νέο έντυπο κυκλοφορίας

Με πρόστιμα κινδυνεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι, αν δεν προχωρήσουν άμεσα σε νέα έκδοση για το έντυπο βεβαίωσης κυκλοφορίας εργαζόμενου, αλλά και για το έντυπο ελεύθερου επαγγελματία..... (30/11/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκε η νέα απόφαση με τα έκτακτα μέτρα έως και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.: 76629/2020 με θέμα "Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορων... (30/11/2020)

περισσότερα »

Μείωση ενοικίου 40% για το Νοέμβριο - Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τους ΚΑΔ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση  Α.1251/2020 με την οποία ορίζεται ο προσδιορισμός πληττόμενων επιχειρήσεων για την υποχρεωτική απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40%..... (26/11/2020)

περισσότερα »

Doing business in Japan - COVID19 Challenges & Opportunities

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τόκυο και το EnterpriseGreeceθα διοργανώσουν webinar, στην Αγγλική γλώσσα, με θέμα “DoingBusinessinJapan, Covid-19 challengesandopportunities”...... (26/11/2020)

περισσότερα »

Έξοδος της Βρετανίας από τον τελωνειακό χώρο και την ενιαία αγορά της ΕΕ - Ποιες οι νέες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και εισαγωγείς

Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 11:00,  η Πρεσβεία ττου Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα.... (24/11/2020)

περισσότερα »

Webinar με θέμα "Ισραηλινές επενδύσεις"

Webinar με θέμα "Ισραηλινές επενδύσεις" πραγματοποιεί  το Israel Greece Chamber of Commerce σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Ισραήλ καi τον οργανισμό Enterprise Greece, στις 26.... (24/11/2020)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η πλατφόρμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4 έως 30 Νοεμβρίου

Το Οικονομικό Επιτελείο αποδεικνύεται συνεπές με τα χρονοδιαγράμματα που το ίδιο έθεσε. Από την Παρασκευή 20/11/2020, οι δικαιούχοι του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής μπορούν...... (23/11/2020)

περισσότερα »

Σύσταση Επιμελητηρίου Τρικάλων προς τους επαγγελματίες κομμωτικής – αισθητικής

Το Επιμελητήριο Τρικάλων κατόπιν καταγγελιών που δέχτηκε από επαγγελματίες του κλάδου κομμωτικής – αισθητικής και από τα Σωματεία του νομού, διαπιστώνει ότι ορισμένοι επαγγελματίες δεν τηρ.... (20/11/2020)

περισσότερα »

Greek Exports Awards 2020: Έως και τις 23 Νοεμβρίου οι υποβολές υποψηφιοτήτων

Για 9η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό porta..... (20/11/2020)

περισσότερα »

Η Ελλάδα ιδανικός αειφόρος ταξιδιωτικός προορισμός στις παγκόσμιες ψηφιακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες - Στους top προτεινόμενους προορισμούς τα ΜΕΤΕΩΡΑ

Διπλή διάκριση από Lonely Planet και National Geographic Traveler.. Σημαντικές διακρίσεις και διεθνή αναγνώριση επιφύλαξαν για την Ελλάδα, στις ψηφιακές τους πλατφόρμες, δύο από τους μεγαλ.... (19/11/2020)

περισσότερα »

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την πορεία υλοποίησης των πρόσφατων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και για την έκτακτη ενίσχυση των ευάλωτων συμπατριωτών μας

Πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, συνολικού ύψους 3,3 δισ. ευρώ..... Μέτρα για τη στήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και την τόνωση της κοινωνικής συνοχής...... (19/11/2020)

περισσότερα »

Άρθρο του ΓΓ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου «Προτεραιότητες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας»

Οι ευρωπαϊκές οικονομίες, αντιμέτωπες με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πορεύονται σε περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας. Δυστυχώς η επιδημιολογική εξέλιξη του covid-19 αποτελεί μία γν..... (18/11/2020)

περισσότερα »

1.350.000 ευρώ από το ΥΠΠΟΑ για τη στήριξη της ελληνικής κινηματογραφίας και των κινηματογραφικών αιθουσών

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι «μετά την εμπεριστατωμένη συζήτηση που είχαμε στις 6 Οκτωβρίου με εκπροσώπους κινηματογραφικών επιχειρήσεων..... (18/11/2020)

περισσότερα »

Αυτόματα πλέον η μεταβίβαση στοιχείων ΓΕΜΗ στους φορείς του Δημοσίου – Ο ΕΟΠΥΥ αξιοποιεί πρώτος τις νέες υπηρεσίες διαλειτουργικότητας

Ψηφιακά και αυτόματα μεταβιβάζονται από σήμερα στους φορείς του Δημοσίου τα στοιχεία των επιχειρήσεων από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) μέσω της διάθεσης τριών νέων διαδικτυακών υπηρ.... (18/11/2020)

περισσότερα »

Εικονικό συνέδριο με θέμα "Focus on Business in Ghana" από το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΣΕΒ

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ΣΕΒ διοργανώνουν εικονικό συνέδριο με θέμα: "Focus on Business in Ghana" την 25 Νοεμβρίου 2020 στις 17:00..... (17/11/2020)

περισσότερα »

ΣΒΘΣΕ: Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης & Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος (ΣΒΘΣΕ) πρόκειται να  υλοποιήσει προγράμματα κατάρτισης που οδηγούν σε πιστοποίηση, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Κ.... (17/11/2020)

περισσότερα »

Ομοσπονδία ΕΒΕ: Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων

Τα Σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων και με τη συμβολή της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, θα προβούν άμεσα στην υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτ..... (17/11/2020)

περισσότερα »

Υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή οι τουριστικές συμφωνίες με Πορτογαλία, Αίγυπτο, Κύπρο και Καζακστάν

Με ευρεία πλειοψηφία κυρώθηκαν από την ολομέλεια της Βουλής τρεις σημαντικές συμφωνίες για τον τουρισμό. Η πρώτη αφορά στον Τουρισμό Κρουαζιέρας με την Αίγυπτο και την Κύπρ.... (13/11/2020)

περισσότερα »

«Είναι πλέον η ώρα να χτίσουμε ένα ανθεκτικό, βιώσιμο και ανταγωνιστικό τουρισμό με νέες πολιτικές και υποδομή, που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον τις προκλήσεις πιο μεθοδικά, γεγονός που θα φέρει μόνο οφέλη στη γενική μας οικονομία»

Αυτό τόνισε η Πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλώντας χθες στο διεθνές ψηφιακό συνέδριο «Circle The Med», που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου... (13/11/2020)

περισσότερα »

Έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες delivery super market & mini market – Στις 20.30 όλα τα καταστήματα θα κλείνουν -Όλο το 24ωρο τα περίπτερα

Από σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020 και καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων: -Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, minimarket,.... (13/11/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα που ισχύσουν από σήμερα, 13 Νοεμβρίου

Τροποποιήση της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ. 71342/6.11.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασπορ.... (13/11/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας - Προσδιορισμός ασφαλιστικών εισφορών -Απεικόνιση της ασφάλισης

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα της χώρας, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, με επιδ... (12/11/2020)

περισσότερα »

Διευκρίνηση για την πώληση βιομηχανικών προϊόντων που δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης από τα καταστήματα τροφίμων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνέχεια της επικοινωνίας του με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενημερώνει ότι εκτός από τις υπεραγορές τροφ.... (12/11/2020)

περισσότερα »

Διευκρίνιση σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.... (12/11/2020)

περισσότερα »

Αίγυπτος - Νέα πρότυπα για προϊόντα

ΘΕΜΑ:Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards) για προϊόντα Σχετ.Έγγραφο Γραφείου ΟΕΥ στο Κάιρο με Α.Π. Φ. 2040/1521/10.11.2020.... (12/11/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση "9ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ", 8 & 9 Δεκεμβρίου

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο έχει τη χαρά να ανακοινώνει τη διεξαγωγή της ετήσιας εκδήλωσης – ναυαρχίδας του, ήτοι του «9ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ» στις 8 & 9 Δεκεμβρίου.... (12/11/2020)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης συμμετοχής στη Βράβευση Εφευρετών και διεύρυνση δυνατότητας συμμετοχής

Ο ΟΒΙ, με στόχο να βοηθήσει περισσότερους εφευρέτες να συμμετέχουν στον Διαγωνισμό Βράβευσης  Εφευρετών, κατανοώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω πανδημίας, παρατείνει την κατ.... (12/11/2020)

περισσότερα »

Συλλυπητήριο μήνυμα του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τον Βασίλη Μανασή

Η διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για το θάνατο του Βασίλη Μανασή. Ο Βασίλης Μανασής συμμετείχε ενεργά στις δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων..... (12/11/2020)

περισσότερα »

Μέτρα στήριξης ΚΤΕΛ - Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επιχειρήσεων τουριστικών γραφείων και Τουριστικών Επιχειρήσεων Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης (Δ.Χ.)

Σε συνέχεια της από 03/11/2020 ανάρτησης του Επιμελητηρίου Τρικάλων σχετικά με την υπογραφή της απόφασης για την ενίσχυση των ΚΤΕΛ - Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επιχειρ.... (11/11/2020)

περισσότερα »

Περιορισμοί στην πώληση βιομηχανικών προϊόντων που δεν είναι είδη πρώτης ανάγκης από τα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets)

Περιορισμούς στην πώληση βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης θέτει στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων..... (10/11/2020)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολής αιτημάτων αποπληρωμής για τους παρόχους καταλυμάτων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 9022/16.06.2020 κοινή υπουργική απόφαση «Πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” έτους 2020» (Β΄ 2393), όπως ισχύει, την υπ’ αρ. 9126/17.06.2020 απόφαση του.... (10/11/2020)

περισσότερα »

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID_19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα 7 έως 30 Νοεμβρίου 2020. Δείτε το ΦΕΚ.

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του COVID_19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020. Δείτε το επισυναπτόμενο ΦΕΚ.  ..... (09/11/2020)

περισσότερα »

Ανοιχτά τα κομμωτήρια έως την Κυριακή

Ανοιχτά το Σάββατο και την Κυριακή θα μείνουν -κατ’ εξαίρεση- τα κομμωτήρια όλης της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς..... (06/11/2020)

περισσότερα »

Οικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 06.00 στο σύνολο της επικράτειας

Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και ώρα 06.00 σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid-19:Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα.... (06/11/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση οικονομικών μέτρων μετά την ανακοίνωση για γενικό lockdown μέχρι 30 Νοεμβρίου

Ακολουθεί η ανακοίνωση των μέτρων. "Τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, ερχόμαστε να επεκτείνουμε και να διευρύνουμε τις παρεμβάσεις μ.... (06/11/2020)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση "Νέο πλαίσιο ασφαλούς και εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων και οργάνωσης της εργασίας λόγω covid-19"

Ο ΣΘΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, την ΠΕΕΕΒ και με την υποστήριξη του ΕΛΙΝΥΑΕ, διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:  «Νέο πλαίσιο ασφαλούς και εύρ..... (05/11/2020)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση δικτύωσης στον τομέα της Έξυπνης Βιομηχανίας

Smart Manufacturing Matchmaking 2020 VIRTUAL Ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στον τομέα της έξυπνης βιομηχανίας και της βιομηχανίας 4.0 θα έχουν οι ελληνικ..... (05/11/2020)

περισσότερα »

Συνάντηση του Βασίλη Γιαγιάκου με τους εκπροσώπους των σωματίων εστίασης και καφετεριών

- Στο επίκεντρο της συζήτησης τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει ο κλάδος. Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκο Βασίλη, επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του σωματίου επισιτιστικ..... (04/11/2020)

περισσότερα »

Τουριστικά λεωφορεία: Υπεγράφη απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του κλάδου

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με τον Πρόεδρο της ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ. κ. Άρη Μαρίνη. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ...... (03/11/2020)

περισσότερα »

Υλοποίηση μέτρων ανακούφισης και αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός»

Από την πρώτη στιγμή που το ακραίο καιρικό φαινόμενο του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός» και οι πλημμύρες που ακολούθησαν έπληξαν περιοχές της χώρας μας, τέθηκε σε εφαρμογή ένα...... (03/11/2020)

περισσότερα »

Τηλεργασία 50% και προσαρμογή ωραρίου εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο στις επιχειρήσεις όλης της χώρας - Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται πρόστιμο τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ στην επιχείρηση

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ (44921/1377/2.11.2020) που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τα ξημερώματα της Τρίτης,  για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.... (03/11/2020)

περισσότερα »

Τοποθέτηση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η Κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του νέου Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19

Παράλληλα, όμως, η παγκόσμια κοινότητα, η Ευρώπη και η χώρα μας εξακολουθούμε να βιώνουμε, σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.... (02/11/2020)

περισσότερα »

Β2Β Διαδικτυακές συναντήσεις με υπεύθυνους προμηθειών Ρωσικών σουπερ μαρκετ

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Ρωσικό Κέντρο Προμηθειών Αλυσίδων σας προσφέρει τη δυνατότητα να μιλήσετε απ’ ευθείας με τους δυσεύρετ..... (02/11/2020)

περισσότερα »

ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Β. ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Η Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ - Ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν απο την ερχόμενη Τρίτη, 03/11/20 σε όλη τη χώρα

Ενημέρωση & εξειδίκευση μέτρων από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη   Περισσότερα εδώ.    Χάρτης Yγειονομικής Aσφάλειας & Προστασίας εδώ.   ..... (02/11/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τον τρόπο εξυπηρέτησης των μελών του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Κατόπιν της ΔΙΔΑΔ/Φ.69/129/18771 εγκυκλίου σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή μέτρων από τις δημόσιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.... (30/10/2020)

περισσότερα »

Νέος Νόμος: Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν. 4738/2020 (ΦΕΚ Α 207) με τίτλο "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις"...... (29/10/2020)

περισσότερα »

Σε λειτουργία μέχρι 2/11 η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή III

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, σε λειτουργία θα είναι μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2020, η εφαρμογή myBusinessSupport - Επιστρεπτέα Προκαταβολή III για όσ..... (29/10/2020)

περισσότερα »

Κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας την Κυριακή 1η Νοεμβρίου με ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων....... (29/10/2020)

περισσότερα »

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η προθεσμία απόσυρσης των ταμειακών μηχανών

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορούν να συνδεθούν online με την ΑΑΔΕ, καθώς και η προθεσμία για την αναβ.... (27/10/2020)

περισσότερα »

Μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 43110/1078/2020 που αφορά το πλαίσιο στήριξης των καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της τέχνης και του πολιτισμού, καθώς και των ξεναγ.... (27/10/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Βασίλη Γιαγιάκου με προτάσεις για διορθωτικές παρεμβάσεις στο πρόγραμμα "ΑΝΑΣΑ"

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, Στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στη δράση 3α.1.4.1.8: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία - “ΑΝΑΣΑ”».... (22/10/2020)

περισσότερα »

Η χάραξη ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου προς δυναμικές καλλιέργειες είναι η πρόταση του Βασίλη Γιαγιάκου

Στην ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 17 Οκτωβρίου στο Επιμελητήριο Καρδίτσας για τη στήριξη των πληγέντων από την καταστροφική πλημμύρα «Ιανός»,.... (20/10/2020)

περισσότερα »

Δ. Τρικκαίων: Με ένα κλικ οι αιτήσεις επιχειρήσεων για απαλλαγή δημοτικών τελών λόγω κορονοϊού

Με ένα κλικ από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για απαλλαγή από Δημοτικά Τέλη και για μείωση Τέλους Κοινοχρήστων Χώρων οι επιχειρηματίες. Από τη σελίδα www.trikalacity.gr .... (19/10/2020)

περισσότερα »

Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση Δράσης ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – Τρίτη 20/10/2020 και ώρα 13.00

Η ΑΕΔΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ,  διοργανώνει Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την νέα Δράση του Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ.... (19/10/2020)

περισσότερα »

Διεθνές Φεστιβάλ προϊόντων αποσταγματοποιϊας "Rakia and Spirits Fest 2020" (Σόφια, 5-6 Δεκεμβρίου 2020)

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Σόφιας απέστειλε πρόσκληση - ενημερωτική επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του εκθεσιακού φορέα που διοργανώνει το ετήσιο Διεθν.... (14/10/2020)

περισσότερα »

WEBINAR από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για τον Γεωργικό και Αγροδιατροφικό κλάδο στην Ελλάδα 

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης συμμετέχει σ' ένα πρόγραμμα με τίτλο "Stay Export" της Ένωσης Ιταλικών Επιμελητηρίων με σκοπό την στήριξη της διεθνοποίησης των ιταλικών επιχειρήσεων.... (14/10/2020)

περισσότερα »

ΝΕΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ: Από σήμερα, Δευτέρα τίθεται σε ισχύ το νέο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό ότι από σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020  τίθεται σε ισχύ το νέο προτεινόμενο χειμερινό ωράριο, το οποίο έχει ως εξής... (12/10/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων για το νέο Πρόγραμμα “ΑΝΑΣΑ” του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο της έγκυρης πληροφόρησης των επιχειρήσεων – μελών του, ενημερώνει για τη νέα προκήρυξη του Προγράμματος «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων..... (08/10/2020)

περισσότερα »

Το Υπουργείο Τουρισμού παρουσιάζει το νέο Σήμα Glamping

GLAMPING: Η Ελλάδα ανάμεσα στους πρωτοπόρους του νέου τουριστικού θεσμού που έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος διεθνώς. Η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που νομοθέτησε άμεσα το νέο θεσμό Glamping.... (08/10/2020)

περισσότερα »

Κατατέθηκε η τροπολογία για την παράταση στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με την οποία παρατείνεται κατά ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020, η προθεσμία υποβολής αίτησης από φυσικά πρόσωπα....... (06/10/2020)

περισσότερα »

Δωρεάν η διαδικτυακή προβολή του 3ου διεθνούς συνεδρίου αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων, ενημερώνει πως το 3ο διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum θα διεξαχθεί την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη), με την φυσική παρουσία 30 διακεκριμένων εισηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και περιορισμένο αριθμό διαπιστευμένων συνέδρων. ..... (05/10/2020)

περισσότερα »

15ημερο Διαδικτυακό Forum Θεματικού & Εναλλακτικού Τουρισμού στις live εκπομπές της ITNNEWS

Η Mact Media Group διοργανώνει 15ημερο Forum για το Θεματικό & Εναλλακτικό Τουρισμό. Στόχος του forum είναι η παρουσίαση των θεματικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού και οι αλληλένδ..... (01/10/2020)

περισσότερα »

Captital Link Webinar "ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ 2ης ΕΥΚΑΡΙΑΣ"

Την Τρίτη 6.10.2020 και ώρα 17:00 θα πραγματοποιθεί webinar κατά τη διάρκεια του οποίου αξιόλογοι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις σημαντικές καινοτομίες που εισάγει ο νέος «Κώδικας Διευθέτησης Οφειλ.... (30/09/2020)

περισσότερα »

Παράταση για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα «Η Κυβέρνηση παρατείνει, για 1 μήνα, έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020..... (30/09/2020)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Τουρισμός για όλους μέσω τουριστικών γραφείων έτους 2020

Το Υπουργείο Τουρισμού καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους / τουριστικά γραφεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έτους 2020 ..... (29/09/2020)

περισσότερα »

Μείωση ενοικίου 40% για τον μήνα Σεπτέμβριο - Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τους ΚΑΔ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση Α.1214/2020 του Υπ.Οικονομικών με την οποία προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνται την απαλλαγή από τ.... (29/09/2020)

περισσότερα »

Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που μπορούν να συμφωνήσουν τουλάχιστον 30% μείωση ενοικίου με τον εκμισθωτή για τον μήνα Σεπτέμβριο

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Α.1213/2020 του Υπ.Οικονομικών με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις οι οποίες μπορούν να απαλλαγούν από την .... (29/09/2020)

περισσότερα »

Τροποποίηση θεσμικού πλαισίου κρατικών προμηθειών στη Ρωσική Ομοσπονδία

Το βασικό θεσμικό πλαίσιο διενέργειας των ρωσικών δημοσίων προμηθειών περιλαμβάνει[1].... (29/09/2020)

περισσότερα »

Εξ αποστάσεως σεμινάριο "SALES MASTERY I" για πωλητές B2B (χονδρικού εμπορίου)

Ξεκινάει στις 19/10/2020 το εξ αποστάσεως σεμινάριο  SALES MASTERY I - PROPAYBACK TOOL BY TACK ''BOOST YOUR SALES SKILLS IN THIS NEW UNCERTAIN ERA'', το οποίο θα διεξαχθεί στην Ελληνική γλώσσα.... (28/09/2020)

περισσότερα »

Παράταση στην αίτηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων έως 28η Σεπτεμβρίου 2020

 Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με την οποία τροποποιείται η  ΓΔΟΥ 217/15.09.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινω.... (23/09/2020)

περισσότερα »

Από την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσει η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Δυνατότητα καταβολής δύο δόσεων χωρίς προσαυξήσεις.

Από την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να αρχίσουν να αναρτώνται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, ενώ οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τις δύο δόσ.... (23/09/2020)

περισσότερα »

Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Εξαιρέσεις από την προϋπόθεση διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων

Δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποφάσεις ΓΔΟΥ 218/2020 και ΓΔΟΥ 219/2020 με τις οποίες κωδικοποιήθηκαν οι αποφάσεις ΓΔΟΥ 94/2.5.20.... (23/09/2020)

περισσότερα »

Σύγκληση μέσω τηλεδιάσκεψης Επιχειρηματικού Φόρουμ ΕΕ-Αφρικής «Μετασχηματισμός τωρινών προκλήσεων σε ευκαιρίες»

Σύμφωνα με έγγραφο της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αμπούτζα, το εν θέματι Επιχειρηματικό Φόρουμ συνιστά την κυριότερη πρωτοβουλία, επί τη βάσει της οποίας υλοποιούνται επιμ.... (23/09/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Καρδίτσας και των υπολοίπων πληγεισών περιοχών

Κύριοι Υπουργοί, Με την παρούσα επιστολή, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων βιώνοντας τις δύσκολες στιγμές που έζησε η γειτονική περιοχή της Καρδίτσας από την πρόσφατη πλημμύρα..... (21/09/2020)

περισσότερα »

Τηλε-ημερίδα για την ενημέρωση των δανειοληπτών πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων με σκοπό να ενημερώσει όλους τους δανειολήπτες για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» πραγματοποίησε χθες βράδυ σχετική τηλε-ημερίδα..... (17/09/2020)

περισσότερα »

Τηλε-ημερίδα για τους δανειολήπτες από το Επιμελητήριο Τρικάλων - Σε ποιους απευθύνεται και τι επιδοτεί το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Το Επιμελητήριο Τρικάλων με σκοπό να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους δανειολήπτες για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» και να τους δώσει τη δυνατότητα να λάβουν..... (10/09/2020)

περισσότερα »

Τηλε-ημερίδα για το νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι και πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των ενδιαφερομένων για το νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ σας προσκαλεί σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ..... (07/09/2020)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Ψηφιακό Μάρκετινγκ στην Πράξη" από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προσφέρει σε όλους τους ενδιαφερόμενους νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τίτλο: «Ψηφιακό Μάρκετινγκ..... (11/09/2020)

περισσότερα »

Μείωση μισθώματος για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και για τους εργαζόμενους σε αυτές

Με νομοθετική πρωτοβουλία, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε επέκταση της υποχρεωτικής μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, μισθώσεων κύριας κατοικίας εργαζομένων.... (11/09/2020)

περισσότερα »

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ» - Οι τράπεζες στηρίζουν το πρόγραμμα

Το ιδιαίτερα έντονο ενδιαφέρον των δανειοληπτών για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ», ...... (07/09/2020)

περισσότερα »

Ζήτηση φυτικού επιδορπίου από εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Ντουμπάι ενημερώνει για το ενδιαφέρον της εμιρατινής εταιρείας The Stationer, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο τροφίμων-ποτών,.... (10/09/2020)

περισσότερα »

Σεμινάρια Εξαγωγών για ΜμΕ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) σας προσκαλεί στο ΔΩΡΕΑΝ επιμορφωτικό σεμινάριο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και εμπορικές συναλλαγές» με θέμ.... (10/09/2020)

περισσότερα »

Διαδικτυακό σεμινάριο για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις σχετικά με το σύστημα πιστοποίησης που εφαρμόζεται στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων Μόσχας (Γραφείο ΟΕΥ) σε συνεργασία με την εταιρεία CCIS Expertise (http://www.ccis-expertise.com/) διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο για.... (04/09/2020)

περισσότερα »

WEBINAR "Doing Business with the Arab World" (Somalia - Djibouti) - 16 Σεπτεμβρίου

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο έχει τη χαρά και την τιμή να ανακοινώνει το 5ο webinar της σειράς “Doing Business with the Arab World” την 16η Σεπτεμβρίου στις 14:00 (τοπική ώρα Ελλάδ.... (04/09/2020)

περισσότερα »

Τι προβλέπει η συμφωνία για τον τουρισμό με τη Σερβία

Μόνο το 2019, η Ελλάδα υποδέχτηκε πάνω από 1 εκατομμύριο Σέρβους τουρίστες, οι οποίοι δαπάνησαν περί τα 356 εκατομμύρια ευρώ κατά την παραμονή τους στη χώρα ..... (04/09/2020)

περισσότερα »

Συμμαχία Enterprise Greece με eBay για την προώθηση των εξαγωγών σε 190 χώρες

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece και η eBay, ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους για την ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από τ..... (04/09/2020)

περισσότερα »

Αναβάλλεται για τις 20 με 22 Μαΐου 2021 η διεθνής έκθεση DOMOTEX

Για τις 20 με 22 Μαΐου 2021 αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο, Διεθνής Έκθεση Επίστρωσης Δαπέδων DOMOTEX, και θα λάβει χώρα υβριδικά, σύμφωνα με απόφαση ..... (04/09/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτική Εγκύκλιος Αυγούστου 2020 του ΣΒΘΣΕ/Enterprise Europe Network

Η μηνιαία Ενημερωτική Εγκύκλιος εκδίδεται από τις υπηρεσίες του Enterprise Europe Network του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, με σκοπό την ενημέρωσ..... (01/09/2020)

περισσότερα »

Κανόνες Τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας. Δείτε το ΦΕΚ.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 3611 με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο... (01/09/2020)

περισσότερα »

Δύο νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Δύο νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. €, υπέγραψε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης...... (01/09/2020)

περισσότερα »

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 31 Αυγούστου και ώρα 15.00, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που έληγε αύριο, Παρασκευή 28 Αυγούστου, με απόφαση που υπέγρα.... (28/08/2020)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση "2020 China International Energy Response Technology & Equipment (Qingdao, 7-29.11.2020)

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Πεκίνο, επισυνάπτεται  πληροφοριακό υλικό για την εν θέματι Διεθνή Έκθεση, η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έ.... (28/08/2020)

περισσότερα »

Διεθνής Έκθεση Ακινήτων στη Μόσχα/ΜPIRES Online (17 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020)

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Μόσχα, μας ενημερώνει ότι ενώ έχει προγραμματιστεί για 5 με 7 Νοεμβρίου 2020 η διεξαγωγή της Διεθνής Έκθεσης  ακινήτων MPI..... (28/08/2020)

περισσότερα »

Επικαιροποιημένος κατάλογος Ιορδανών εξαγωγέων ανά τομέα δραστηριότητας

Επισυνάπτεται κατάλογος ιορδανικών εξαγωγικών φορέων, ο οποίος απεστάλη από την Ελληνική Πρεσβεία στο Αμμάν. Η Διεύθυνση Επιειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικ... (28/08/2020)

περισσότερα »

B2B Webinar με θέμα την αύξηση της ζήτησης για οργανικά και βιώσιμα προϊόντα της ΕΕ

Το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Τζέντα μας ενημερώνει για τη διοργάνωση B2B Webinar από την Ευρωπαϊκή Επιτροπήμε θέμα την αύξηση της ζήτησης για οργανικά και βιώσιμα... (27/08/2020)

περισσότερα »

Προσθήκη τιμών συνεργασίας ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ για το πρόγραμμα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Μέσω της εφαρμογής tourism4all.gov.gr δίνεται από σήμερα 25.08.2020 και έως 11.09.2020 η δυνατότητα στους παρόχους που έχουν ενταχθεί στο ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΟΧΩΝ από την πρώτη φάση του.... (27/08/2020)

περισσότερα »

Mελέτη για τη λιανική αγορά τροφίμων στην Ολλανδία από το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Χάγης

Επισυνάπτεται Μελέτη που εκπόνησε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Χάγης για τη λιανική αγορά τροφίμων στην Ολλανδία. ..... (25/08/2020)

περισσότερα »

Eνημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ. Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση διάρκειας 9 μηνών»

 Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σας προσκαλεί σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα:   «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ.  Ποιοι οι δικαιούχοι - πως μπορούν να αιτηθούν κρατ..... (25/08/2020)

περισσότερα »

Προσθήκες ΚΑΔ στους πληττόμενους του Ιουλίου για αναστολή συμβάσεων εργασίας και αποζημίωση ειδικού σκοπού

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση οικ. 33294/817/19.8.2020 με την οποία τροποποιείται η απόφαση οικ. 23102/477/12.06.2020  η οποία αφορά  μέτρα οικονομι.... (21/08/2020)

περισσότερα »

Ψήφισμα Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη θλιβερή είδηση θανάτου του αγαπητού Δημάρχου Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Τρικάλων συνήλθε την 18η Αυγούστου 2020, ημέρα Τρίτη, σε έκτακτη συνεδρίαση κατόπιν της θλιβερής είδησης θανάτου του Δημάρχου Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου.... (19/08/2020)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

Ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου 2020, η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολ.... (18/08/2020)

περισσότερα »

Αναβολή 6ης SEREXPO λόγω μέτρων περιορισμού εξάπλωσης κορωνοϊού

Με αίσθημα ευθύνης και κύριο μέλημά μας την προστασία της δημόσιας υγείας αποφασίστηκε η αναβολή της 6ης SEREXPO, που θα πραγματοποιούνταν από το Επιμελητήριο Σερρών σε συνδριογάνωση με την Π.Ε. Σερρών από τις 23 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020. (12/08/2020)

περισσότερα »

Κανόνες Τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας. Δείτε το ΦΕΚ.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 3165 με τα νέα μέτρα και κανόνες για την πανδημία του κορωνοϊού. Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19. Δείτε το ΦΕΚ στα επισυναπτόμενα έγγραφα. ..... (04/08/2020)

περισσότερα »

Ανοικτό για τη συμμετοχή τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιριών το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2020-2021

Ο Οργανισμός καλεί τους ενδιαφερόμενους παρόχους τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διευρυμένο και ε..... (31/07/2020)

περισσότερα »

Yποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις και παροχής υπηρεσιών, γραφεία και χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας - Η απόφαση με τους ΚΑΔ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ. 48002/2020 «Εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων ..... (29/07/2020)

περισσότερα »

ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO - H επαγγελματική έκθεση του κλάδου των κατασκευών (δόμηση, αρχιτεκτονική, υλικά)

Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ EXPO θα διοργανωθεί 16-18 Οκτωβρίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και αποτελεί την εξειδικευμένη, επαγγελματική έκθεση του κατασκευαστικού .... (29/07/2020)

περισσότερα »

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως 28 Αυγούστου

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως 28 Αυγούστου 2020 θα προβλέπει τροπολογία που θα καταθέσει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο .... (24/07/2020)

περισσότερα »

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κατ' εξαίρεση λειτουργούντων τουριστικών καταλυμάτων

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ 11677/23.7.2020 με την οποία ορίζεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τα κατ' εξαίρεση λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα.... (24/07/2020)

περισσότερα »

Οδηγίες για καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις και έκπτωση 2% στην εφάπαξ εξόφληση

H  Ανεξάρτητη  Αρχή  Δημοσίων  Εσόδων  ενημερώνει  τους  φορολογουμένους  ότι,  μετά  τη δημοσίευση την Παρασκευή 17/07/2020 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του ν.4706/2020, σχετικά  με  την  εφαρμ... (22/07/2020)

περισσότερα »

Παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου για την απόσυρση ταμειακών μηχανών

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020 η προθεσμία για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών, που δεν μπορο.... (22/07/2020)

περισσότερα »

Το Instagram αποθεώνει τα Μετέωρα: Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε για τους 357 εκατ. followers του

Μια φωτογραφία από την Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή μας, επέλεξε ο λογαριασμός του Instagram για το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.... (20/07/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 85η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ)

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για τη διοργάνωση συμμετοχής με περίπτερο 30 τ.μ. στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2020,..... (20/07/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων

Ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πραγματοποιεί ο ΣΕΒΕ, την Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 18:00, ..... (20/07/2020)

περισσότερα »

Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΨΥΧΟΥΣ ως Δικαιούχος της ενταγμένης Πράξης «Κατάρτιση και Πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας», με κωδικό ΟΠΣ 5002871, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014- 2020, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης καλεί τους εργαζόμενους του ιδιωτικο... (02/07/2020)

περισσότερα »

Εκδήλωση για τον Κορωνοιό και τις επιπτώσεις του στην Υγεία από το Σύλλογο «Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων»

Σημαντικές Προσωπικότητες συμμετέχουν στην  Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 στις 8.30 το βράδυ, στον ανοικτό χώρο του ξενοδοχείου «Αετών Μέλαθρον».... (01/07/2020)

περισσότερα »

Προβολή επενδυτικών project στο 1st GREECE – CHINA MATCHMAKING ONLINE FORUM

Tο 1st GREECE – CHINA MATCHMAKING ONLINE FORUM που θα πραγματοποιηθεί στις 29/7/2020 είναι μια σημαντική ευκαιρία για ελληνικές επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση για.... (30/06/2020)

περισσότερα »

Επιστολή προς τους υπουργούς απέστειλε ο Βασίλης Γιαγιάκος για παράταση του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» προς όφελος των παρόχων – ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων

Κύριοι Υπουργοί, Σας μεταφέρουμε το δίκαιο αίτημα των επιχειρηματιών – ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων της περιοχής μας για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στο νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»..... (29/06/2020)

περισσότερα »

8η φάση επανεκκίνησης δραστηριοτήτων και υπηρεσιών

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το κοινό και τις επαγγελματικές ομάδες ότι, την Δευτέρα 29 Ιουνίου, επανεκκινούν οι παρακάτω οικονομικές δραστηριότητες, θέτοντας..... (29/06/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ημερίδα για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας των τουριστών και των εργαζομένων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων σας προτείνει να παρακολουθήσετε τη σημαντική διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με θέμα: «Υγειονομικά πρωτόκολλα ξενοδοχείων..... (23/06/2020)

περισσότερα »

Webinar "Doing Business with Africa" από το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο

Το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, προσαρμοζόμενο στην εποχή που διανύουμε, η οποία βασίζεται στην επικοινωνία εξ αποστάσεως, και εναρμονισμέ..... (22/06/2020)

περισσότερα »

WEBINAR "Doing Business with the Arab World" (Algeria - Lebanon - Oman) από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο

Tο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνει το τρίτο webinar με θέμα “Doing Business with the Arab World” την 1η Ιουλίου τ.ε. στις 14:00 (τοπικ.... (22/06/2020)

περισσότερα »

Η Βρετανική Κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες προγραμματισμού των τελωνειακών ελέγχων μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου

Σε συνέχεια ενημέρωσής μας από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Λονδίνου, επισυνάπτεται έγγραφο αναφορικά με την εισαγωγή νέων τελωνειακών ελέγχων...... (22/06/2020)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας διαδικτυακής πλατφόρμας συνεργασίας Επιχειρήσεων Μικρού & Μεσαίου Μεγέθους Κίνας-Χωρών ΚΑΕ (Σχήμα Συνεργασίας "17+1")

Kατόπιν ενημέρωσης από το Γραφείο ΟΕΥ στο Πεκίνο, σας γνωρίζουμε ότι, στο τέλος της τελετής έναρξης του Συνεδρίου "Ανταλλαγή Πληροφοριών για την Επανεκκίνηση της Λειτουργίας και της Παραγωγής ...... (22/06/2020)

περισσότερα »

Αιτήματα ισραηλινών εταιρειών για επιχειρηματική συνεργασία

Ο Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Επιμελητηριών Ισραήλ (FICC) κ. Ze'ev Lavie απέστειλε συγκεκριμένες προτάσεις ενδιαφέροντος ισραηλινών εταιρειών για επιχειρηματική συνεργασία..... (22/06/2020)

περισσότερα »

Virtual B2B meetings από το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο

Tο Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο λανσάρει μία νέα εξειδικευμένη υπηρεσία, τις εικονικές συναντήσεις (B2B) -Virtual “Business to Business meetings”- για τις ελληνικές..... (19/06/2020)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019

Το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, ανακοινώνει τη χρονική παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών..... (19/06/2020)

περισσότερα »

Kαταβολή εγγυήσεων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα σε τράπεζες για χορήγηση δανείων που αφορούν σε κεφάλαια κίνησης

Ξεκίνησε η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020)..... (18/06/2020)

περισσότερα »

Εκπαίδευση στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων των τουριστικών καταλυμάτων και απόκτηση Σήματος Πιστοποίησης “Health First” - Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τα τουριστικά καταλύματα ότι σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος είναι υποχρεωτική και συνδέεται με την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης..... (17/06/2020)

περισσότερα »

Aναρτήθηκε η απόφαση για τα τουριστικά καταλύματα φιλοξενίας κρουσμάτων covid-19 και δυνατότητας αναστολής συμβάσεων εργαζομένων σε εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να μισθώσει κύρια ή βοηθητικά τουριστικά καταλύματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού Covid-19 κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τουριστική..... (16/06/2020)

περισσότερα »

Επιστολή προς τους υπουργούς απέστειλε ο Βασίλης Γιαγιάκος για τον απεγκλωβισμό των εγγυητών

Κύριοι Υπουργοί, Κατά τη διάρκεια της περιόδου που διανύουμε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση..... (16/06/2020)

περισσότερα »

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το νέο μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 2274/14.6.2020, η υπ. αριθμ. οικ.23103/478/13.6.2020 κοινή υπουργική απόφαση, των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και..... (15/06/2020)

περισσότερα »

Νέα καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων στη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»

Με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη δράση «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων»..... (15/06/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων, κύριων και βοηθητικών, προς μίσθωση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid – 19

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Τουρισμού, (www.mintour.gov.gr) προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων, κύριων και βοηθητικών, προς μίσθωση για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κρουσμάτων Covid – 19... (15/06/2020)

περισσότερα »

Τα Επιμελητήρια πρωταγωνιστές του αγροτικού τομέα με πρωτοβουλία του Βασίλη Γιαγιάκου

Σημαντική τηλεδιάσκεψη για την πρωτογενή παραγωγή διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκρέκα και εκπροσώπων 17 Επιμελητηρίων της χώρας.... (10/06/2020)

περισσότερα »

Η ΚΥΑ για τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των μέτρων έναντι του κωρονοϊού Covid - 19

Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων.  Συγκεκριμένα αναφέρεται το  Σχέδιο δράσης, η  Εκπαίδευση προσωπικού, το Σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των  υπηρεσιών υποδοχής , υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χ..... (01/06/2020)

περισσότερα »

Επιστολή προς τους Υπουργούς απέστειλε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τα αιτήματα του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων & Fast Food Ν. Τρικάλων

Επισυνάπτουμε επιστολή με το δίκαιο αίτημα του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων & Fast Food Ν. Τρικάλων και παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα με ανακοίνωση επανέναρξης των επιχειρήσεων, κέντρων εκδη..... (01/06/2020)

περισσότερα »

Στηρίζοντας τη δική μας αγορά, στηρίζουμε τους δικούς μας ανθρώπους και επενδύουμε όλοι μαζί, σ’ ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στις ζωές μας και το άνοιγμα της οικονομίας γίνεται με προσεκτικά βήματα τα οποία οφείλουμε να ακολουθούμε ευλαβικά για την προστασία της δημόσιας υγείας... (19/05/2020)

περισσότερα »

Παράταση δηλώσεων συμμετοχής και αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του δωρεάν webcast από το ΕΕΔΕΓΕ και την ΕΥ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια σημαντική αλλαγή σχετικά με το σημερινό webcast με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της Κυβερνοασφάλειας και της Π... (29/05/2020)

περισσότερα »

Έργο ΚΕΕ, με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»

Άρχισε η υλοποίηση του Έργου της ΚΕΕ, με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα» για την επιμόρφωση 15.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με 100 ώρες κατάρτισης και 500€ εκπαιδευτικό επίδομα (109.uhc.gr).    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Τα επ..... (29/05/2020)

περισσότερα »

Σε ΦΕΚ οι νέοι κανόνες τήρησης αποστάσεων – Πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις που ανοίγουν στις 25 Μαΐου

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΔΙα/Γ.Π.οικ. 32009/2020 με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρ…. (25/05/2020)

περισσότερα »

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών επιχειρήσεων

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Τουρισμού τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμόσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας (ξενοδοχειακά καταλύματα- οργανωμένες τουριστικές.... (25/05/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτικός οδηγός για (α) διαγωνισμούς δημοσίων έργων σε τομείς ενέργειας, υποδομών και βιομηχανίας και (β) σχετικά χρηματοδοτικά προγράμματα

Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), έχει ενισχύσει έτι περαιτέρω το ενδιαφέρον των ελληνικών….. (22/05/2020)

περισσότερα »

COVID-19: Οδηγός Επανεκκίνησης για τη Μαζική Εστίαση

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.) και την Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης (ΕΠ.Ο.ΕΣ)….. (22/05/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει σήμερα 20/05/2020 στις 12:00 το σύστημα υποβολών αιτήσεων στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανοίγει αύριο, Τετάρτη 20 Μαΐου, και ώρα 12:00μ.μ.  το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (https://www.ependyseis.gr/mis)..... (20/05/2020)

περισσότερα »

Ο Βασίλης Γιαγιάκος με επιστολή του προς τους υπουργούς ζήτησε την επανεξέταση των μέτρων στήριξης ως προς τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλεξιμότητας των επιχειρήσεων

Κύριοι Υπουργοί, Στο πλαίσιο εφαρμογής των ευνοϊκών μέτρων που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση, παρακαλούμε να επανεξετάσετε τα δύο παρακάτω μέτρα ως προς τις προϋποθέσεις…… (14/05/2020)

περισσότερα »

Παράταση απόσυρσης Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση Α 1100/2020 τροποποιείται η Α 1011/2020 «Απόσυρση από τη χρήση μοντέλων Φορολογικών Ηλεκτρονικών Μηχανισμών (ΦΗΜ), που έλαβαν άδεια…… (08/05/2020)

περισσότερα »

Επιστολή προς τους Υπουργούς απέστειλε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τα αιτήματα του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Ν. Τρικάλων

Κύριοι Υπουργοί,Επισυνάπτουμε επιστολή με τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Ν. Τρικάλων, η ικανοποίηση των οποίων κρίνεται επιβεβλημένη..... (07/05/2020)

περισσότερα »

Τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας απέστειλε στους Υπουργούς το Επιμελητήριο Τρικάλων

Κύριοι Υπουργοί,Σε συνέχεια της από 655/10-04-2020 επιστολής του Επιμελητηρίου Τρικάλων με την οποία σας καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την περίοδο επανεκκίνησης της οικονομίας με σκοπό τη διασφάλιση της επιστροφής στην κανονικότητα των επιχ..... (05/05/2020)

περισσότερα »

Επιστολή προς τους Υπουργούς απέστειλε το Επιμελητήριο Τρικάλων με τα αιτήματα του Συλλόγου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ν. Τρικάλων

Σε συνέχεια της από 655/10-04-2020 επιστολής του Επιμελητηρίου Τρικάλων με την οποία σας καταθέσαμε τις προτάσεις μας για την περίοδο επανεκκίνησης της οικονομίας με σκοπό τη διασφάλιση της επιστροφής στην κανονικότητα των επιχ..... (05/05/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η απόφαση με τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων από σήμερα, τα μέτρα προστασίας και τις κυρώσεις που προβλέπονται

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων από σήμερα, τα μέτρα προστασίας και τις κυρώσεις που προβλέπονται..... (04/05/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για την διαδικασία και τις προϋποθέσεις χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής σε επιχειρήσεις ……. (04/05/2020)

περισσότερα »

Επανέρχεται σε ισχύ το προτεινόμενο θερινό ωράριο των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό.... (04/05/2020)

περισσότερα »

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Κεφάλαιο κίνησης με διετή επιδότηση επιτοκίου λόγω πανδημίας COVID-19

Ενεργοποιήθηκε το δικαίωμα υποβολής αίτησης χορήγησης δανείου στο νέο Υποπρόγραμμα  κεφαλαίου κίνησης, με πλήρως επιδοτούμενο επιτόκιο για δύο χρόνια, προς τις επιχειρήσεις που…… (30/04/2020)

περισσότερα »

Ανακοίνωση του Σχεδίου Επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, σήμερα 28 Απριλίου 2020 παρουσίασε τα Στάδια Επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας..... (29/04/2020)

περισσότερα »

Νέο δανειοδοτικό προϊόν παροχής κεφαλαίων κίνησης, με πλήρη επιδότηση επιτοκίου, από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Σε συνέχεια των κυβερνητικών πρωτοβουλιών και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για άμεση και ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση της χρηματοδοτικής ρευστότητας..... (28/04/2020)

περισσότερα »

Διεύρυνση των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις, που διευρύνουν το πεδίο των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, προχώρησε η Κυβέρνηση με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις…. (27/04/2020)

περισσότερα »

Επαναληπτική διεξαγωγή του διαδικτυακού σεμιναρίου που προσφέρει δωρεάν το ΕΕΔΕΓΕ με θέμα: «Προετοιμάζοντας τους ανθρώπους μας για την επόμενη μέρα»

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάστηκε, το ΕΕΔΕΓΕ προγραμματίζει την επαναληπτική διεξαγωγή του δωρεάν διαδικτυακού σεμιναρίου (WEBINAR) με θέμα..... (27/04/2020)

περισσότερα »

Εντείνονται οι πρωτοβουλίες του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος μετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γενικού διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Μπρατάκου,..... (24/04/2020)

περισσότερα »

Τέλος στην τηλεκατάρτιση, κανονικά η ενίσχυση των 600 ευρώ στους επιστήμονες

Στην κατάργηση του προγράμματος οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση προχωράει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης…… (23/04/2020)

περισσότερα »

Επιδότηση τόκων υφιστάμενων δανείων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID 19

Ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία με τη μορφή κάλυψης των τόκων των επιχειρηματικών δανειακών υποχρεώσεών τους για περίοδο 3 μηνών….. (23/04/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων & Συνεταιρισμών 2020 από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities…. (22/04/2020)

περισσότερα »

Webinar από το ΕΕΔΕΓΕ με θέμα: «Προετοιμάζοντας τους ανθρώπους μας για την επόμενη μέρα»

Το ΕΕΔΕΓΕ αντιλαμβανόμενο την ανάγκη όλων να παραμείνουν στο σπίτι δημιουργικοί και αισιόδοξοι, σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης στελεχών..... (22/04/2020)

περισσότερα »

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος των 800 ευρώ

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία διευρύνεται το δίχτυ προστασίας και στήριξης της Πολιτείας σε εργαζόμενους…. (22/04/2020)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε η απόφαση 39162 ΕΞ 2020 «Αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 € για την ενίσχυση επιχειρήσεων, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19»

Άρθρο 1 Αποζημίωση ειδικού σκοπού 1. Καταβάλλεται αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους οκτακοσίων (800) ευρώ, που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα σαράντα πέντε (45) ημερών…. (16/04/2020)

περισσότερα »

Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Ο Πρόεδρος & το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Τρικάλων, σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά με Υγεία. Αυτό το Πάσχα, ας διαφυλάξουμε όλοι μαζί το πολυτιμότερο αγαθό μας & με υπομονή & προσπάθεια να καταφέρουμε σύντομα να επανέρθουμε στους καθημερινούς ρυθμούς μας & να επανεκκινήσουμε την οικονομία... (16/04/2020)

περισσότερα »

Νέοι ΚΑΔ που εντάσσονται στους πληττόμενους κλάδους από το Υπ. Οικονομικών

Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποιητικές αποφάσεις που περιλαμβάνουν συμπληρωματικό πίνακα με τους ΚΑΔ επιχειρήσεων που πλήττονται...… (15/04/2020)

περισσότερα »

Ωράριο καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα για τις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1274Β), η Υπουργική Απόφαση 36938/8-4-2020, με την οποία καθορίζεται το ωράριο των καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα….. (15/04/2020)

περισσότερα »

Διευκρινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή των μέτρων στήριξης

1ον. Το μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που επλήγησαν σημαντικά από την κρίση του κορονοϊού, μέσω της έκπτωσης κατά 40% του ενοικίου της επαγγελματικής τους στέγης...… (13/04/2020)

περισσότερα »

Παράταση επιβολής του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 12.4.2020 έως και 27.4.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες: 1.Άλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα...… (13/04/2020)

περισσότερα »

Υπουργική Απόφαση για την επιδότηση τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων ΜμΕ

Υπεγράφη την Παρασκευή 10 Απριλίου, από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, η Υπουργική Απόφαση για την κάλυψη των τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων...… (13/04/2020)

περισσότερα »

Προτάσεις Προέδρου Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου για την περίοδο «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - Επιστολή προς τους Υπουργούς

Κύριοι Υπουργοί, Η υγειονομική κρίση στην οποία έχει βυθιστεί ο πλανήτης είναι πρωτόγνωρη. Όπως πρωτόγνωρη θα είναι και η οικονομική κρίση τουλάχιστον για τη γενιά μας...… (10/04/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών όλης της χώρας στο webinar του EEA για τα μέτρα στήριξης του κλάδου

Το Ε.Ε.Α. την Παρασκευή 10/4 στις 15.00 θα υλοποιήσει με τη βοήθεια ειδικών συνεργατών του ειδικό webinar εστιασμένο στα μέτρα της κυβέρνησης για στήριξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης..... (10/04/2020)

περισσότερα »

Ανοιχτή έως 20 Απριλίου η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων στο ειδικό Πρόγραμμα Τηλεκατάρτισης με πιστοποίηση από επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19 που εντάσσονται στους 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας βάσει ΚΑΔ

Το Πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ. Η Δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους...…. (10/04/2020)

περισσότερα »

Παράταση της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Χρηματοδοτικό Σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Tο Υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την περαιτέρω στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε κλάδου της οικονομίας.... (10/04/2020)

περισσότερα »

Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε εισαγόμενα φορτία τροφίμων στην Αίγυπτο

To Γραφείο ΟΕΥ Καΐρου διαβιβάζει, συνημμένως, ψήφισμα (υπ. αριθ. 3/2020) της αιγυπτιακής Εθνικής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (NFSA), δημοσιευθέν στην..... (08/04/2020)

περισσότερα »

Μείωση μισθώματος για όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού και για τους εργαζόμενους σε αυτές

Με τροπολογία, το Υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει τη μείωση του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας κατά 40% για τον μήνα Απρίλιο………. (07/04/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για Ελληνες Εξαγωγείς από την Enterprise Greece

Η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, επιθυμώντας να συμβάλλει στην άμβλυνση..... (07/04/2020)

περισσότερα »

Μέχρι 10 Απριλίου οι αιτήσεις στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” για το Χρηματοδοτικό Σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020, υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1135/Β/2-4-2020) των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την «Ηλεκτρονική πλατφόρμα...…. (07/04/2020)

περισσότερα »

Υπουργείο Οικονομικών: Προθεσμίες για τη διαβίβαση αξιογράφων στο τραπεζικό σύστημα για επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στους πληττόμενους ΚΑΔ τον Απρίλιο

Μετά τη δημοσίευση των Υπουργικών Αποφάσεων (και, ιδίως, της Υπουργικής Απόφασης Α.1075, ΦΕΚ 1160/Β/3-4-2020) για τους εντασσόμενους στα πλαίσια προστασίας μηνός Απριλίου...…. (07/04/2020)

περισσότερα »

Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου

Για τον μήνα Απρίλιο, εντάσσονται περισσότερες επιχειρήσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο, ενώ δημιουργούνται δύο νέα πλαίσια προστασίας που καλύπτουν ευρύτερο αριθμό επιχειρήσεων……. (01/04/2020)

περισσότερα »

Πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Μαρτίου

Όσες επιχειρήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας ως πληττόμενες (δηλαδή, στους ΚΑΔ που είχαν ανακοινωθεί στις 26/3/2020), λαμβάνουν αυτές,.... (01/04/2020)

περισσότερα »

Προτάσεις Προέδρου Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλη Γιαγιάκου για τα Μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας - Επιστολή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας

Στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά παράλληλα τονίζουμε την ανάγκη διεύρυνσης των μέτρων και περαιτέρω στήριξης όλου του επιχειρηματικού κόσμου... (31/03/2020)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμιών για το μητρώο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Διευκρινίσεις για τις παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό μητρώο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών περιλαμβάνονται μεταξύ άλ.... (31/03/2020)

περισσότερα »

Παρατείνεται έως 11/4/2020 το μέτρο για την απαγόρευση προσωρινής λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτ…… (30/03/2020)

περισσότερα »

H επικαιροποιημένη λίστα των επιχειρήσεων (ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα την λίστα με τους ΚΑΔ που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης. Παρατίθεται στη συνέχεια ο Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού..... (20/03/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 800 ευρώ - Τα βήματα για εργοδότες, εργαζόμενους

Ξεκινούν οι ψηφιακές υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών. Ποιους πρέπει να δηλώσουν. Πότε θα κάνουν αίτηση οι εργαζόμενοι. Τα δικαιολογητικά... (23/03/2020)

περισσότερα »

22 χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις για όλα τα νέα μέτρα και τις ρυθμίσεις σχετικά με τον κορωνοϊό

Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζόμενων, μέτρα για το Δημόσιο, νέα μέτρα αποφυγής μετάδοσης, διευκόλυνση ασθενών, ειδικές ρυθμίσεις για ΚΥΤ ..... (20/03/2020)

περισσότερα »

Αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων… (20/03/2020)

περισσότερα »

1520 - 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς

Σε 24ωρη βάση λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1520 της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για επιπρόσθετες πληροφορίες για θέματα οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς καθώς και για τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού...... (18/03/2020)

περισσότερα »

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ  για τον τρόπο εξυπηρέτησης των μελών του Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις – μέλη μας ότι η Υπηρεσία του Επιμελητηρίου Τρικάλων, λαμβάνοντας μέτρα στο πλαίσιο περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού….. (16/03/2020)

περισσότερα »

Αναλυτικά οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο 18/03/2020

Τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, που αναστέλλεται η λειτουργία τους από αύριο 18/03/2020 και μέχρι 31 Μαρτίου 2020 έκανε γνωστές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, με ανάρτησή του.... (17/03/2020)

περισσότερα »

Υποχρεώσεις σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στις επιχειρήσεις υπεραγορών (super market)

1. α) Οι επιχειρήσεις των υπεραγορών τροφίμων με ευθύνη των διοικήσεών τους, διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται, τηρώντας την αναλογία.... (17/03/2020)

περισσότερα »

Επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού (ενημέρωση 13/03/2020)

Αναστέλλονται οι ακόλουθες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (αναγράφεται ο σχετικός Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας – ΚΑΔ): 1. Δραστηριότητες κάθε είδους υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης (ΚΑΔ 5610), με εξαίρεση τις δραστηριότητες.... (17/03/2020)

περισσότερα »

Επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Τουρισμού για την πανδημία του Κορωνοϊού

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,Η χώρα μας, η Ευρώπη και ο κόσμος ολόκληρος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία πρωτοφανή πανδημία η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτές τις δύσκολες ημέρες, εβδομάδες, ίσως και μήνες που θα ακολουθήσουν, είναι ανάγ..... (12/03/2020)

περισσότερα »

Παράταση δύο εβδομάδων για την υποβολή αιτήσεων για το νέο “Πιλοτικό Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων, ηλικίας 18 έως 29 ετών” με έμφαση στις γυναίκες

Παρατείνεται μέχρι τη Παρασκευή 13  Μαρτίου 2020, στις 23:59, η προθεσμία υποβολής  αιτήσεων  για  το  νέο  «Πιλοτικό  Πρόγραμμα  Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων άνεργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών»,... (04/03/2020)

περισσότερα »

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊου.... (03/03/2020)

περισσότερα »

[ΒΙΝΤΕΟ] H εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων "Meteorisimo - Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης"

δείτε το βίντεο από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων "Meteorisimo - Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης" (27/02/2020)

περισσότερα »

Νέα πρότυπα για την φέτα κατέθεσε στον ΠΟΕ η Αίγυπτος

Δείτε επισυναπτόμενα έγγραφα για ενημέρωση..... (21/02/2020)

περισσότερα »

Οι Ινδικές Επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην FOODEXPO 2020

Στα επισυναπτόμενα αρχεία μπορείτε να δείτε τις ινδικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην foodexpo 2020.  ..... (21/02/2020)

περισσότερα »

[ΒΙΝΤΕΟ] H τοπική γαστρονομία ως διαχρονικό στοιχείο της Τρικαλινής πολιτισμικής παράδοσης

H τοπική γαστρονομία ως διαχρονικό στοιχείο της Τρικαλινής πολιτισμικής παράδοσης με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων (βίντεο) που θα αξιοποιηθεί για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας με την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης. (11/02/2020)

περισσότερα »

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η καινοτόμα εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τη γαστρονομία

Καταγράφηκε και αναδείχθηκε η Τρικαλινή Γεύση,  με το δικό της brand name METEORISIMO, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο τοπικό τουριστικό προϊόν… (10/02/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση Επιμελητηρίου Τρικάλων στην εκδήλωση για την τοπική γαστρονομία και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές σε μια εκδήλωση ανοιχτή για όλους.... (07/02/2020)

περισσότερα »

Εκδήλωση για την τοπική γαστρονομία και κοπή της πίτας την Κυριακή στο ΑΝΑΝΤΙ από το Επιμελητήριο Τρικάλων - Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές σε μια εκδήλωση ανοιχτή για όλους

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές σε μια εκδήλωση ανοιχτή για όλους Το Επιμελητήριο Τρικάλων διοργανώνει ανοιχτή  εκδήλωση  με θέμα: «Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης», στο πλαίσιο ανάδειξης της γαστρονομικής….. (06/02/2020)

περισσότερα »

Εκδήλωση για τη γαστρονομία και κοπή της πίτας την Κυριακή από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: «Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης», στο πλαίσιο ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου μας με το δικό της brand name METEORISIMO, με διακεκριμένους….. (03/02/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές Ν. Τρικάλων

Yποχρέωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών για προσκόμιση πιστοποιητικών εκπαίδευσης στο Ειδικό Μητρώο του Επιμελητηρίου - Σας κάνουμε γνωστό ότι σύμφωνα… (14/01/2020)

περισσότερα »

Εκπρόσωπος των Επιμελητηρίων της χώρας σε κομβικό Ευρωπαϊκό Δίκτυο ο Βασίλης Γιαγιάκος

O πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων εκπροσώπησε τα Ελληνικά Επιμελητήρια στην επίσημη έναρξη του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Mirabilia)» στην Ματέρα της Ιταλίας (25/11/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής του Επιμελητηρίου Τρικάλων στις εκθέσεις, ΧΤΙΖΩ/ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ/ΔΙΑΚΟΣΜΩ 2020 & DETROP BOUTIQUE 2020

Το Επιμελητήριο Τρικάλων ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει, στην έκθεση ΧΤΙΖΩ/ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ/ΔΙΑΚΟΣΜΩ 2020 (https://xtizo-anakainizo.gr/) η οποία θα πραγματοποιηθεί από 27 έως 29 Μαρτίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Μαρούσι και σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Θεσσαλίας στην 29η Διεθνή Έκ..... (13/01/2020)

περισσότερα »

Συνεργασία Επιμελητηρίου Τρικάλων και ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για την προώθηση των δενδρωδών καλλιεργειών.

Στο πλευρό του Βασίλη Γιαγιάκου ο πρόεδρος του ιστορικού συνεταιρισμού Νίκος Κουτλιάμπας για την προώθηση των δενδρωδών καλλιεργειών. (17/12/2019)

περισσότερα »

Κρούσματα επιτήδειων που προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα επικαλούμενοι τη συνεργασία τους με το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων έπειτα από σχετικές  καταγγελίες, ενημερώνει τα μέλη του ότι τις τελευταίες μέρες έχουν  παρατηρηθεί κρούσματα  επιτήδειων με στόχο την απόσπαση χρημάτων. Άγνωστοι τηλεφωνούν σε επιχειρηματίες..... (27/12/2019)

περισσότερα »

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2020- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να δείτε τις αγροδιατροφικές εκθέσεις στις οποίες προτίθεται να συμμετέχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για το Α τρίμηνο του 2020. ..... (30/01/2020)

περισσότερα »

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Τουριστική Προβολή 2020»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες επαγγελματίες,  εκπρόσωποι φορέων και θεσμικοί παράγοντες, την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού ΠΕ Τρικάλων, με θέμα «Δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την Τουριστική Προβολή 2020», που πρ... (29/01/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτική Εκδήλωση: Δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την τουριστική προβολή 2020

Στα πλαίσια παρουσίασης των δράσεων της τουριστικής προβολής 2020 η Περιφέρεια Θεσσαλίας  και ο Ενιαίος  Φορέας Τουρισμού Ν. Τρικάλων σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : «Δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την τουριστική προβολή 2020» στις 28/01/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα : 18:00μ.μ στο Επιμελητήριο Τρικάλων, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ορόφου. (23/01/2020)

περισσότερα »

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σχετικά με προσπάθειες εξαπάτησης μέσω ηλεκτρονικής εταιρικής αλληλογραφίας ή διαδικτυακών επενδυτικών προγραμμάτων

H Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις σχετικά με προσπάθειες εξαπάτησης μέσω ηλεκτρονικής εταιρικής αλληλογραφίας ή διαδικτυακών επενδυτικών προγραμμάτων… (06/12/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τη 2η Έκθεση & Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών Φυτών και Μανιταριών - Πρόσκληση Συμμετοχής σε Επιχειρηματικές Συναντήσεις (B2B)

Το Επιμελητήριο Κοζάνης και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κοζάνης και την Αστική Εταιρία για την προώθηση της Επιχειρηματικότητας Ν. Κοζάνης, διοργανώνουν την «2η Έκθεση & Συνέδριο Αρωματικών, Φαρμακευτικών φυτών & Μανιταριών»,που θα πραγματο..... (21/11/2019)

περισσότερα »

Η Μελέτη Μέτρησης Οικονομικών – Επιχειρηματικών Δεικτών και Εξαγωγικού Προσανατολισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Εξαγωγικός Προσανατολισμός Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βελτίωση Ανταγωνιστικότητας των Εξαγωγικών επιχειρήσεων», παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη..... (15/11/2019)

περισσότερα »

Έντονο το ενδιαφέρον του Υπουργού Τουρισμού για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού.

Συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλη Γιαγιάκου με τον κ. Χάρη Θεοχάρη Έντονο είναι το ενδιαφέρον του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί αλλά και υλοποιούνται στα Τρίκαλα για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόν..... (12/11/2019)

περισσότερα »

Στείλε μας την τοπική συνταγή σου για να φτιάξουμε μαζί την Τρικαλινή Γαστρονομία.

Το Επιμελητήριο Τρικάλων καταγράφει και αναδεικνύει την Τρικαλινή Γαστρονομία. Αγαπάς την Τρικαλινή γαστρονομία; Έχεις ταλέντο στη μαγειρική; Ξέρεις συνταγές του τόπου μας; Χρησιμοποιείς στη μαγειρική σου τοπικά προϊόντα; Αν έχεις τις σωστές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα έλα και εσύ στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου Τρικάλων να κατοχυρώσει και να αναδείξει την Τρικαλινή Γαστρονομία με το δικό τ..... (06/11/2019)

περισσότερα »

ENTERPRISE GREECE - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕ FOOD & HOTEL ASIA SINGAPORE 31.3 - 3.4.2020

H  Σιγκαπούρη έχει μια μοναδική θέση στην παγκόσμια οικονομία και έναν κεντρικό ρόλο ως επιχειρησιακό επίκεντρο στην καρδιά της Ασίας. Η πόλη-κράτος έχει αναγνωριστεί με συνέπεια ως ένας παγκόσμιος επιχειρηματικός κόμβος - ο οποίος διαθέτει αναπτυγμένες υποδομές, πολιτική σταθερότητα, ανοικτές επιχειρηματικές πολιτικές, εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, χρήση της αγγλικής ως κύριας γλώσσας ερ..... (06/11/2019)

περισσότερα »

Το δικό της χώρο αποκτά η επιμόρφωση στο Επιμελητήριο Τρικάλων - Ο Βασίλης Γιαγιάκος παρουσίασε τα σχέδια της αναμορφωμένης αίθουσας που θα στεγάσει το Κέντρο Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης του Επιμελητηρίου

Το δικό της καλαίσθητο χώρο θα αποκτήσει η επιχειρηματική εκπαίδευση στα Τρίκαλα σηματοδοτώντας τη σημασία που αποδίδει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου στη γνώση η οποία είναι μια εξελικτική διαδικασία που αποδίδει πολλαπλασιαστικά στην επιχειρηματικότητα…. (18/10/2019)

περισσότερα »

Από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας βραβεύθηκε ο Βασίλης Γιαγιάκος

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων τοποθετήθηκε στην 6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι Στην  6η συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου (Π.Ε.Σ.)…… (15/10/2019)

περισσότερα »

Το θέμα της ρύθμισης χρεών σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Το θέμα της ρύθμισης χρεών σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων Την Κυριακή παρευρέθηκε στα Τρίκαλα ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων…… (14/10/2019)

περισσότερα »

Σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ για την Περιφερειακή Πολιτική μίλησε ο Βασίλης Γιαγιάκος

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων παρουσίασε αναλυτικά τις δράσεις για τον πρωτογενή τομέα οι οποίες αποτελούν σημείο αναφοράς. Στη συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ στο πλαίσιο της εκπόνησης της  μελέτης  «Περιφερειακή Πολιτική της Ελλάδας μετά το 2020 – Regional Policy..... (03/10/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ ΠΟΤΩΝ - Ν ΚΟΡΕΑ - ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - 16-22 Νοεμβρίου 2019

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και στην αύξησης των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων στη Σεούλ και τη Σιγκαπούρη, προκειμένου ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, ν... (01/10/2019)

περισσότερα »

Θετικό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα θεωρεί η Άντζελα Γκερέκου τον Ενιαίο Τουριστικό Φορέα του Νομού Τρικάλων

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου για τον Ενιαίο Τουριστικό Φορέα του Νομού Τρικάλων, στον οποία μετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι Δήμοι και το Επιμελητήριο Τρικάλων. Στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Βασίλης Γιαγιάκος με την κ. Γκερέκου είχε τη δυνατότ... (27/09/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας - Βασίλης Γιαγιάκος και Γιάννης Σακελλαρίου συμφώνησαν για την αναγκαιότητα υλοποίησης αναπτυξιακών δράσεων στην περιοχή

Με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας Γιάννη Σακελλαρίου συναντήθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος. Ο κ. Γιαγιάκος είχε την ευκαιρία να μοιραστεί με τον κ. Σακελλαρίου τις δράσεις του Επιμελητηρίου Τρικάλων ειδικά εκείνες που συνδέονται με τον πρωτογενή τομέα δεδομένου ότ..... (20/09/2019)

περισσότερα »

Ξεκινάει τη λειτουργία του το Κέντρο Επιχειρηματικής Εκπαίδευσης του Επιμελητηρίου Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του για την ενεργή υποστήριξη των επιχειρήσεων – μελών του, έχει υλοποιήσει με επιτυχία πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων πιστεύοντας ότι η συνεχής και συστηματική βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των επιχειρηματιών…… (20/09/2019)

περισσότερα »

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην υπηρεσία της Τρικαλινής Γαστρονομίας

Η κορυφαία Ελληνίδα σεφ που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκο θα συμβάλει στην ανάδειξη και προβολή της Τρικαλινής Γαστρονομίας. Το  Επιμελητήριο Τρικάλων σε συνεργασία με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα προχωρήσει στην ανάπτυξη ενεργ….. (12/09/2019)

περισσότερα »

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων σε ντοκιμαντέρ του Ιαπωνικού καναλιού “TBS” για τα Μετέωρα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων σε ντοκιμαντέρ του Ιαπωνικού καναλιού “TBS”  για τα Μετέωρα. Το Ιαπωνικό κανάλι TBS το οποίο συνεργάζεται με την UNESCO, βρέθηκε στα Μετέωρα για την παραγωγή ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο της σειράς “The World Heritage”, η οποία επικεντρώνεται στις περιοχές με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος, ο οποίος εκπροσωπεί και τα Ελληνικά Επιμελητήρια (με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESC..... (27/08/2019)

περισσότερα »

Μια ακόμη αναγνώριση των καινοτόμων δράσεων του Επιμελητηρίου Τρικάλων σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τρίκαλα: Το επιμελητήριο αξιοποιεί τα φαρμακευτικά φυτά του Κόζιακα Στο όρος Κόζιακα, στον νομό Τρικάλων, ο «θεός» της ιατρικής, Ασκληπιός, αξιοποιούσε την πολύ μεγάλη φυτική βιοποικιλότητα που διαθέτει η περιοχή, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, για να παρασκευάζει φάρμακα για τους ασθενείς, συλλέγοντας βότανα..... (23/08/2019)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα κάλαντα από τη ΣΜΥ στη Διοίκηση του Επιμελητήριου Τρικάλων (20/12/2018)
Πρωτάθλημα Παλαιμάχων: Αναβολή Αγωνιστικής (11/01/2019)
Σέντρα στις 18/12 στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Παλαιμάχων - Με τη συμμετοχή οχτώ ομάδων από το Νομό Τρικάλων (15/12/2018)
To Επιμελητήριο Τρικάλων στη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕλληνοΚινεζικού Επιμελητηρίου στην Καστοριά (21/11/2018)
Σκεφτόμαστε και επιλέγουμε τοπικά - Στηρίζουμε την Τοπική Αγορά και τα τοπικά προϊόντα - Συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας (22/12/2018)
Πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση EMITT 2019 (24/12/2018)
Η Google με δωρεάν σεμινάριο στα Τρίκαλα - Δίωρο σεμινάριο Ψηφιακών Δεξιοτήτων Google Grow Greek Tourism Online με τον Δήμο Τρικκαίων (11/01/2019)
To Επιμελητήριο Τρικάλων στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO (Mirabilia). (01/11/2018)
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Athens International Tourism Expo (01/11/2018)
Επιχειρηματική αποστολή στο Βιετνάμ για Β2Β συναντήσεις υπό τη διοργάνωση των ΣΕΒ, ΕΒΕΑ, ΣΕΒΕ (31/10/2018)


  ‹‹   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ›› 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss