ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ   /   ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
04/12/2009

ΠΡΟΕΔΡΟΣΕπιστολή προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, απέστειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Τρικάλων και με την οποία ζητά

να στηριχθεί ο Αναπτυξιακός Νόμος που είναι μια από τις βασικές δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και αξιοποίησαν επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Τρικάλων, προκειμένου να στηρίξουν και να διευρύνουν την επιχειρηματική τους δράση.

«Ο Αναπτυξιακός Νόμος παρά τις όποιες αδυναμίες του, που και εσείς επισημάνατε, αποδείχθηκε ένα χρήσιμο εργαλείο για τον επιχειρηματία το οποίο προσέθεσε και προσθέτει στην επιχειρηματικότητα του τόπου μας, σε μία κρίσιμη συγκυρία για την παγκόσμια, αλλά και την εγχώρια οικονομία.

Επειδή, στην παρούσα συγκυρία, ακριβώς βιώνουμε τη διάχυση των επιπτώσεων της κρίσης, σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, εκτιμούμε ότι η συνέχιση της ισχύος του υπάρχοντος Αναπτυξιακού Νόμου, πέρα από την 31 Δεκεμβρίου 2009, την οποία εξαγγείλατε ως ημερομηνία λήξης της παραλαβής αιτήσεων για την υπαγωγή επιχειρησιακών προγραμμάτων από τις επιχειρήσεις, μέχρι την ενεργοποίηση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που ήδη επεξεργάζεστε, θα έδινε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν έστω, τα υπάρχοντα επιχειρηματικά προγράμματα και θα συνείσφερε στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Επειδή, κοινός στόχος και υπαρκτή ανάγκη είναι η αναθέρμανση της αγοράς, δεν πρέπει να «παγώσει» ο Αναπτυξιακός, ο οποίος αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης. Πολύ, δε, περισσότερο σήμερα, με τις γνωστές αντιξοότητες, υπό τις οποίες, κάθε ευρώ που επενδύεται είναι πολύτιμο για την αγορά, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση της απασχόλησης και στην ανάκαμψη της ελληνική οικονομίας.

Η απόσυρσή του, θα απογοητεύσει επιχειρηματίες που θέλουν να καταθέσουν προτάσεις προς ένταξη στον Αναπτυξιακό, οι οποίοι αναγκαστικά θα «παγώσουν» τα επενδυτικά τους σχέδια μέχρι την έναρξη του νέου, αποστερώντας πολύτιμους πόρους από την αγορά. Για τους παραπάνω λόγους, εκτιμούμε ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η αρχική απόφαση και να συνεχιστεί η ισχύς του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 μέχρι την πλήρη εφαρμογή του καινούργιου», αναφέρει η επιστολή.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ (29/12/2009)

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

περισσότερα
dm

Δίκτυο Τοπικής Γαστρονομίας & Προϊόντων

περισσότερα
dm

Ανοικτό Κέντρο Μετεώρων

περισσότερα
toyrismos

Τουρισμός στα Τρίκαλα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
export

Αγορά Εξαγωγικών επιχειρήσεων

Δείτε τις εξαγωγικές επιχειρήσεις των Τρικάλων

περισσότερα
omogeneia

Ομογενειακή Επιχειρηματικότητα

Δείτε τις επιχειρήσεις στην Ομογένεια

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
 

©Portal Επιμελητηρίου Τρικάλων, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss